Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία καταπίνει πλανήτη στο μέγεθος της γης.

Οι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει ότι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες, που συνήθως καταλαμβάνουν το κέντρο των γαλαξιών, ωθώντας τους πλανήτες  έξω στο διάστημα.galaxy
Ενώ τα αντικείμενα έχουν ακόμη ανακαλυφθεί, ερευνητές έντονα ύποπτοι, μέσα από αλγορίθμους σε υπολογιστή,τονίζουν  ότι αυτές οι «spitballs» θα μπορούσαν να είναι  αρκετές φορές το μέγεθος του Δία μακράν ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος.
jupiter
Όταν τα αστέρια περιπλανηθούν πολύ κοντά σε μια μαύρη τρύπα, η έντονη βαρυτική έλξη της μαύρης τρύπας έχει τη δύναμη να τεμαχίσει εντελώς το αστέρι.
Epsilon Eridani b orbits an orange Sun-like star only 10.5 light years away from Earth
Η νέα έρευνα δείχνει, ωστόσο, ότι αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας.
Το αέριο από το αστέρι συγκεντρώνετε  στη συνέχεια σε ένα ογκώδες αντικείμενο στο μεγέθος του πλανήτη, που  στη συνέχεια πετά στο διάστημα.
Ο Eden Γκίρμα, προπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, δήλωσε: «ένα ενιαίο τεμαχισμένο αστέρι μπορεί να σχηματίσει εκατοντάδες από αυτά τα αντικείμενα του πλανήτη-μάζα. Έχουμε αναρωτηθεί: Πού καταλήγουν; Πόσο κοντά έρχονται σε μας; Έχουμε αναπτύξει έναν κώδικα στον υπολογιστή για να απαντήσει στα ερωτήματα αυτάblack hole
Από το κέντρο του γαλαξία, οι ερευνητές λένε, ότι αυτά τα αντικείμενο θα μπορούσαν να βρίσκονται ακριβώς μερικές εκατοντάες έτη φωτός μακριά.
galaxy
Ωστόσο, άλλοι γαλαξίες, όπως ο κοντινός Ανδρομέδα, στέλνουν αυτές τις «spitballs» σε εμάς.
Ο συγγραφέας James Guillochon ,του κέντρου Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian ,είπε: «άλλοι γαλαξίες όπως και ο Ανδρομέδα στέλνουν αυτά τα «spitballs» σε εμάς όλη την ώρα
Αυτές οι αέριες μάζες διαμορφώνονται σε μόλις ένα έτος, ενώ οι πλανήτες μπορεί να πάρει  εκατομμύρια, ακόμη και δισεκατομμύρια χρόνια για να φτιαχτούν.
http://www.express.co.uk/news/science/753480/black-hole-jupiter-milky-way-galaxy
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.