Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Ο Πάπας προειδοποιεί για τη λα'ι'κή πολιτική,όπως του Χίτλερ.....

Οι κρίσεις προκαλούν φόβο, συναγερμό. Κατά τη γνώμη μου, το πιο κοινό παράδειγμα του Ευρωπαϊκού λαϊκισμού είναι η Γερμανία το 1933... Ένας λαός που ήταν βυθισμένος σε μια κρίση, που φαινόταν από την ταυτότητά της, μέχρι αυτός ο χαρισματικός ηγέτης, ήρθε και υποσχέθηκε να δώσει την ταυτότητά τους πίσω, και τους έδωσε μια διαστρεβλωμένη ταυτότητα, και όλοι Pope warns against Hitler-like leaders coming to power on wave of populismγνωρίζουμε τι συνέβη, είπε σε συνέντευξή του, στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

«Ο Χίτλερ δεν είχε κλέψει δύναμη είπε ο Πάπας. «Εκλέχτηκε από τον λαό και στη συνέχεια κατέστρεψε το λαό
«Σε περιόδους κρίσης, μας λείπει η απόφαση, και αυτό είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς για μένα... Γι ' αυτό και προσπαθώ πάντα να πω: Μιλήστε μεταξύ σας, μιλήστε με ένα άλλο πρόσθεσε.
Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε στην εφημερίδα καθώς ο Τραμπ ορκίστηκε νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, DC. Μερικοί κριτικοί λένε ότι ο Τραμπ έχει αυταρχικές κλίσεις.
Ο Πάπας είπε ότι δεν θα βγάλουμε πρόωρα συμπεράσματα για τον Τραμπ, θα παρατηρήσω τις πράξεις του ,πριν εκφέρω γνώμη.
«Θα δούμε πώς ενεργεί, ό, τι κάνει, και τότε θα έχω γνώμη. Αλλά είσαι φοβισμένος ή χαίρεσαι εκ των προτέρων λόγω του ότι κάτι που μπορεί να συμβεί είναι, κατά τη γνώμη μου, αρκετά συνετό. Θα ήταν σαν τους προφήτες  που προβλέπουν τις συμφορές είπε.
Ο ηγέτης της καθολικής συζήτησε επίσης την κατάσταση της εκκλησίας, μια πιθανή επίσκεψή του στην Κίνα και τις αλλαγές που έχει υποστεί από όταν έγινε Πάπας.
Ανησυχίες για την άνοδο του λαϊκισμού και γενικότερα της ακροδεξιάς ,έχουν όλο και πιο δυνατά στη Δύση, ιδίως στην Ευρώπη, όπου προηγουμένως οριακά σε κάποια  μέρη έχουν κερδίσει δημοτικότητα, εν μέσω οικονομικών προβλημάτων και από τη μεταναστευτική κρίση.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.