Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Πεζοναύτες των ΗΠΑ στη Νορβηγία.Αντίδραση από τη Ρωσική Πρεσβεία.

Σχεδόν 300 Αμερικανοί πεζοναύτες από το στρατόπεδο Lejeune, στη Βόρεια Καρολίνα, έφτασαν στη Νορβηγία, τη Δευτέρα. Η ανάπτυξη αυτή σηματοδοτεί την αποχώρηση της Νορβηγίας από την πολιτική δεκαετιών σαν μέλος του ΝΑΤΟ,ότι δεν φιλοξενεί ξένα στρατεύματα στο έδαφός της.US Marines land in Norway, signaling departure from post-WW2 commitment to Russia
Η συμφωνία για τη στάθμευση στατευμάτων θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα έτος.
Οι πεζοναύτες θα φιλοξενηθούν στη βάση,κοντά στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Τρόντχαϊμ, στη Νορβηγία,τη  Vaernes.
Ο δηλωμένος στόχος της αποστολής είναι να εκπαιδεύσει τα στρατεύματα των ΗΠΑ για στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αρκτική.
Για τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες θα έχουν βασική χειμερινή εκπαίδευση, θα μάθουν πώς να αντιμετωπίσουν με σκι και να επιβιώσουν στο Αρκτικό περιβάλλον, δήλωσε ο Rune Haarstad, ένας εκπρόσωπος της φρουράς,όπως αναφέρεται από το Reuters. «Δεν έχει τίποτα να κάνει με τη Ρωσία ή την τρέχουσα κατάσταση
Τον Μάρτιο, οι πεζοναύτες θα λάβουν μέρος στις κοινές ασκήσεις "Viking", που θα περιλαμβάνουν επίσης τα βρετανικά στρατεύματα, πρόσθεσε.
Νορβηγία και ΗΠΑ αρνούνται την ιδέα, ότι η ανάπτυξη είναι γραφτό να ενοχλήσει τη Ρωσία σαν μέρος της ευρύτερης εκστρατείας του ΝΑΤΟ,για  να αντιταχθεί στη «Ρωσική επιθετικότητα» στην Ευρώπη, αποστέλλοντας επιπλέον στρατιώτες και όπλα, πιο κοντά προς τα ρωσικά σύνορα.
Όσλο: απορρίπτει την ιδέα ότι η ανάπτυξη έρχεται σε αντίθεση με την παλιά δέσμευση, λέγοντας ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα επιστρέψουν και δεν θα σταθμεύσουν μόνιμα. Το ΝΑΤΟ εφαρμόζει συστηματικά τον ίδιο συλλογισμό για όλες τις αναπτύξεις στην Ανατολική Ευρώπη ,σαν έναν τρόπο για να παρακάμψει την συμφωνία της Συμμαχίας με τη Ρωσία, η οποία απαγορεύει τις μόνιμες αναπτύξεις σε «σημαντικές» δυνάμεις κοντά στη  Ρωσία.
«Βάζοντας πεζοναύτες στην Νορβηγία και πάνω από τον Αρκτικό κύκλο για 30-60 ημέρες, σε μια εποχή, που είναι ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον πρόσθεσε ο Νέλσον . «Μπορείτε να μάθετε όχι μόνο να επιβιώσετε, αλλά να επιζήσετε. Είναι ένα σκληρό περιβάλλον, παίρνουμε πολλή σκληρά μαθήματα
«Λαμβάνοντας υπόψη πολλές δηλώσεις από Νορβηγούς υπαλλήλους, σχετικά με την απουσία της απειλής από τη Ρωσία στη Νορβηγία, θα θέλαμε να καταλάβουμε, για ποιο σκοπό είναι τόσο πρόθυμοι να αυξήσουν τις στρατιωτικές δυνατότητές της, ιδίως μέσω της τοποθετήσεως των αμερικανικών δυνάμεων στην Vaernes, στη Νορβηγία είπε η Ρωσική Πρεσβεία.
Η Νορβηγία και η Ρωσία μοιράζονται ένα μικρό χερσαίο σύνορο, μακριά στο Βορρά. Η Βάση Vaernes βρίσκεται 1.500 χλμ από οποιοδήποτε μέρος της Ρωσίας, αλλά η Αρκτική και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ταξίδια πιο κοντά σε αυτό το σύνορο.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.