Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Σαρκοφάγος βρέθηκε στη Μανίσα της Μ.Ασίας.

Οι ανασκαφές στην πόλη Αιγές,στη Μανίσα, έφεραν στο φως τη σαρκοφάγο ένα διευθυντή σχολείου.Η σαρκοφάγος  χρονολογείται πριν από 2.200 χρόνια.

Η Αιγές  είναι μία από τις 12 πόλεις που ιδρύθηκαν από ανθρώπους  της δυτικής Ανατολίας, έχει μια ιστορία 2.800 ετών. Τα κομμάτια της σαρκοφάγου ξεθάφτηκαν πρόσφατα στην πόλη και θα επανενωθούν με αυτά που βρέθηκαν στο παρελθόν στο ίδιο μέρος από το 2004.
«Τα ερείπια στην σαρκοφάγο έχουν κάτι να μας πουν. Υπάρχουν τρία Στεφάνια στην σαρκοφάγο και καθένα από αυτά έχει διαφορετική έννοια. Τα στεφάνια υποδεικνύουν ότι το πρόσωπο, σε αυτόν τον τάφο, τιμήθηκε τρεις φορές.

Το όνομα του προσώπου αυτού είναι επίσης γραμμένο στα στεφάνια. Το ένα λέει «Νέοι, «που σημαίνει τιμήθηκε από τους νέους, και το άλλο λέει «Aiollida,» που σημαίνει τιμήθηκε από το κοινό. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς. Το τρίτο στεφάνι στην σαρκοφάγο έχει καταστραφεί, έτσι αποτύχαμε να καταλάβουμε που τον τίμησαν είπε ο αρχαιολόγος Σεζγκίν.
«Ο τάφος έχει επίσης περγαμηνή, πάπυρο με ρολά που γράφει σύνολα, τα οποία αποκαλύπτουν ότι το πρόσωπο σε αυτόν τον τάφο είναι ένας δάσκαλος.Στα αρχαία χρόνια, υπήρχαν σχολεία τα οποία ονομάζονταν " νέοι γυμνασίου" και τα παρακολούθησαν νέοι. Όσο κατανοούμε εδώ, το πρόσωπο που βρίσκεται σε αυτόν τον τάφο είναι ο επικεφαλής καθηγητής αυτής της Σχολής.
Οι άνθρωποι αυτοί ονομάζονταν "Γυμνασίαρχοι" στα αρχαία χρόνια. Αυτή ήταν μια σημαντική δουλειά. Η Δημόσια χρηματοδότηση χρησιμοποιήθηκε σε αυτά τα σχολεία, αλλά όταν αυτό δεν είναι αρκετό, οι εντολείς έκαναν επενδύσεις στο σχολείο με δικά τους χρήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που τιμήθηκαν πρόσθεσε.
Μοναδικό στον κόσμο

Ο Σεζγκίν είπε τα ευρήματα αποκάλυψαν πολύτιμα πράγματα για τον κόσμο της Αρχαιολογίας, και περίπλοκα,για όσους φοιτούσαν, θα αποκαλύψω περισσότερα για την άγνωστη ιστορία.
«Όταν ξεκινήσαμε τις ανασκαφές το 2004, αυτή η σαρκοφάγος ήταν σε κομμάτια διάσπαρτα γύρω. Με τα χρόνια, βρήκαμε τα κομμάτια και καταρτίστηκαν. Έργα βρίσκονται σε εξέλιξη. Εξετάζουμε την γλώσσα και προσπαθούμε να επανενώσουμε όλα τα κομμάτια. Αυτή είναι η πρώτη φορά στον κόσμο,που η σαρκοφάγος  κύριος βρέθηκε. Αυτό είναι ένα πολύ πολύτιμο εύρημα για την αρχαιολογία. Πιστεύουμε ότι θα μας δώσει σημαντικές πληροφορίες. Έχουμε φέρει ένα διεθνές έργο στο πεδίο- νεκροταφείο από το 2015. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργαζόμαστε με μια ομάδα αρχαιολόγων από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και το Παρίσι. Αξιολογούμε όλα τα πολιτιστικά που βρίσκουμε στο πεδίο του τάφου και σχεδιάζουμε να εμφανίσουμε όλα τα ευρήματα μέσα στις επόμενες μέρες. Σας προσκαλούμε όλους να δείτε αυτή τη μοναδική σαρκοφάγο είπε.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΟΥΡΙΕΤ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.