Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Το Voyager 1 έστειλε ένα μυστηριώδες επαναλαμβανόμενο σήμα στη Γη.

 12 Δεκεμβρίου 2023 Με μεγάλη ανησυχία και λύπη η NASA ανέφερε σχετικά με ορισμένα προβλήματα που προέκυψαν στο διαστημόπλοιο Voyager 1. .


Όπως αναφέρει η διαστημική υπηρεσία - αντί να στέλνει πίσω τα συνηθισμένα πακέτα διαφορετικών δεδομένων σε δυαδικό κώδικα, το Voyager 1 άρχισε να "μεταδίδει έναν επαναλαμβανόμενο συνδυασμό μονάδων και μηδενικών σαν να ήταν "κολλημένος"

Υπάρχουν τώρα πολλά πράγματα στο διάστημα που φτιάχνονται από τρελά χέρια, οπότε ένα περισσότερο, ένα λιγότερο - κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, το Voyager 1 είναι ένας ιδιαίτερος σταθμός. 

Εκτοξεύτηκε το 1977 με στόχο να δει πώς πήγαιναν τα πράγματα στον Δία, ενώ ταυτόχρονα έριξε μια ματιά στον Κρόνο. 

Η ένδοξη δεκαετία του 1977 είναι γνωστή για το γεγονός ότι τα αντικείμενα εκείνη την εποχή κατασκευάζονταν για πάντα, τα αμερικανικά αυτοκίνητα και τα μαγνητόφωνα εκείνης της εποχής εξακολουθούν να οργώνουν και δεν σπάνε, έτσι, έχοντας φτάσει στον Δία, το Voyager 1 προχώρησε, για το οποίο οι μηχανικοί είχαν λίγη ελπίδα. .  

Ωστόσο, όταν μόλις εκτοξεύτηκε το Voyager 1, υποτίθεται ότι σε δέκα χρόνια θα προλάβαινε και σε άλλα εκατό χρόνια ή περισσότερα θα πετούσε στο κοντινότερο αστέρι, όπου θα το έπιαναν μικρά πράσινα ανθρωπάκια. Ως εκ τούτου, στάλθηκε ένα μήνυμα στα ανθρωπάκια σε έναν χρυσό δίσκο:

Και τώρα, ουάου, ο σταθμός στέλνει κάποιου είδους επαναλαμβανόμενο σήμα στη Γη. Τι σήμα - η NASA είναι σιωπηλή σαν το ψάρι στον πάγο, απλώς γράφουν ότι επαναλαμβάνεται, σαν σήμα φάρου. Επομένως, οι συνωμοσιολόγοι είναι πλέον τρομερά προβληματισμένοι με το πρόβλημα. 

Τις περισσότερες φορές, γίνεται η υπόθεση ότι το όνειρο του ηλίθιου έγινε πραγματικότητα, ότι το μήνυμα βρέθηκε και τώρα οι εξωγήινοι αδελφοί στέλνουν ένα τηλεγράφημα για να συναντήσουν επισκέπτες του διαστήματος. Και όταν φτάσουν, είτε θα χτίσουν έναν παράδεισο στη Γη, είτε θα αρχίσουν να τρώνε τους πάντες. 

Η δεύτερη εκδοχή προτείνει ότι το Voyager 1 είναι κολλημένο στον θόλο μιας επίπεδης Γης, η οποία μπορεί να είναι κάπως μεγαλύτερη από ό,τι πιστεύουν οι επίπεδες γαίες, και κρέμεται κάπου στην περιοχή της ζώνης Kuiper. Για πολλούς, μια τέτοια δομή φαίνεται τεράστια, αλλά στην πραγματικότητα, με κοσμικά πρότυπα, δεν είναι τίποτα απολύτως:

Η εικόνα δείχνει τα συγκριτικά μεγέθη του Ηλιακού συστήματος και τη μαύρη τρύπα που χαρακτηρίζει το κέντρο των γαλαξιών. Αυτή η τρύπα θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες, αλλά υπάρχουν και μεγαλύτερες. Επομένως, πιθανώς οι τύποι που ζουν εκεί μπορούν να φτιάξουν παιχνίδια για τα παιδιά τους με τη μορφή συμπαγών συστημάτων αστέρων. 

Τέλος, η τρίτη εκδοχή υποδηλώνει ότι κάποιες διαδικασίες έχουν ξεκινήσει στο διάστημα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble συνετρίβη και στη συνέχεια, κατά σύμπτωση, συνετρίβη και το Voyager 1. Αλλά το επαναλαμβανόμενο σφάλμα εξακολουθεί να είναι αρκετά περίεργο. 

Επομένως, δεν είναι ακόμη πολύ σαφές τι συμβαίνει. Είναι πιθανό ότι πριν από την προσγείωση εξωγήινων και μικρονόβα θα υπάρξουν μερικές νέες έξυπνες εξηγήσεις από τη NASA, οπότε ας παρακολουθούμε τις εξελίξεις. 

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου