Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Βαθιά θαλάσσια κουπιά που ονομάζονται "προάγγελος σεισμών" ξεβράζονται σε παραλία στη Δομινικανή Δημοκρατία κοντά στη ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ζώνη ρήγματος Septentrional-Oriente.

 

Ένα σπάνιο ψάρι που πιστεύεται ότι αποτελεί πρόδρομο των σεισμών βρέθηκε ξεβρασμένο σε μια παραλία.

Ο εντοπισμός ενός είδους κωπηλατικού ψαριού βαθιάς θάλασσας αποτελεί σήμα για επικείμενο σεισμό, σύμφωνα με την ιαπωνική λαϊκή παράδοση.

Το μακρόστενο ψάρι εντοπίστηκε στις ακτές της παραλίας Los Coquitos στο Pepillo Salcedo της Δομινικανής Δημοκρατίας τη Δευτέρα.

Το κωπηλατικό ψάρι πέθανε λίγο αργότερα.

Το θαλάσσιο φίδι βρισκόταν απόκοσμα κοντά στη ζώνη ρήγματος Septentrional-Oriente strike-slip Fault Zone, που ευθύνεται για τον σεισμό του 1842 στο Cap-Haïtien και το τσουνάμι στη γειτονική Αϊτή, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε περίπου 5.300 ανθρώπους.


Τα πτερυγιόψαρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια του ωκεανού και μπορεί να φτάσει τα 17 μέτρα σε μήκος και να ζυγίζει πάνω από 200 κιλά.

Ορισμένοι ερευνητές εικάζουν ότι μετακινούνται σε πιο ρηχά νερά λόγω ηλεκτρομαγνητικών αλλαγών που συμβαίνουν όταν υπάρχει τεκτονική δραστηριότητα που συνδέεται με ρήγματα.

Τη Δευτέρα, ο José Ramón Reyes, αναπληρωτής υπουργός παράκτιων και θαλάσσιων πόρων του υπουργείου Περιβάλλοντος της Δομινικανής Δημοκρατίας, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: "Πρόκειται για ψάρι βαθιάς θάλασσας.

"Είναι ασυνήθιστο να το βρίσκουμε στην επιφάνεια.

"Δεν αποτελεί καμία απειλή, είναι ένα ψάρι που συνήθως κατοικεί στα βάθη".


Η πεποίθηση ότι εμφανίζονται πριν από τους σεισμούς προέρχεται από την Ιαπωνία, όπου συνδέονται με τον μύθο του Namazu, ενός γιγάντιου γατόψαρου που ζει κάτω από τα νησιά της χώρας και υποτίθεται ότι προκαλεί σεισμούς χτυπώντας την ουρά του.

Η φήμη του κωπηλατικού ψαριού ως πλάσματος της καταστροφής ενισχύθηκε περαιτέρω όταν 10 από αυτά ξεβράστηκαν κατά μήκος της βόρειας ακτογραμμής της Ιαπωνίας το 2010.

Μήνες αργότερα, ένας τεράστιος σεισμός συγκλόνισε τη χώρα, προκαλώντας τσουνάμι που σκότωσε σχεδόν 19.000 ανθρώπους και κατέστρεψε το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου