Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

O Xειμώνας έφτασε: Το πανέξπυνο κόλπο για να μην θολώνουν τα τζάμια στο αυτοκίνητο.

 Η οδήγηση κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες… φέρνει και πολλούς μπελάδες! Οδήγηση χωρίς μπουφάν, θολωμένα τζάμια, βροχερό οδόστρωμα…

Ωστόσο για κάποια από αυτά υπάρχουν και εύκολες λύσεις. Το θόλωμα των τζαμιών του αυτοκινήτου μας τους χειμερινούς μήνες είναι ένα συνηθισμένο αλλά πάρα πολύ εκνευριστικό φαινόμενο

Όχι μόνο γιατί περιορίζουν την ορατότητα αλλά γιατί πολλές φορές κάνουν πολύ ώρα να ξεθολώσουν – κυρίως εάν το όχημα έχει μείνει ακίνητο για πολλές ώρες σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο χειμώνας έφτασε: Το πανέξπυνο κόλπο για να μην θολώνουν τα τζάμια στο αυτοκίνητο

Το παρακάτω video μας δίνει μία πανεύκολη λύση για την απορρόφηση της υγρασίας μέσα στο αμάξι και την αποφυγή του θολώματος.

Το μυστικό για να ξεθολώσουν τα τζάμια των αυτοκινήτων

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις άμμο σιλικόνης για γάτες – γνωστή και ως κρυσταλλική άμμος – μέσα σε 2 κάλτσες και να τις αφήσεις στο αυτοκίνητο!

Κάνεις φασίνα αλλά κάνεις και λάθη που σου τρώνε χρόνο.

Η Κυριακή είναι η μέρα του καθαρίσματος. Βάζεις τη φόρμα σου και ξεκινάς. Τα τζάμια είναι βραχνάς, είναι βάσανο, είναι διαρκώς με δαχτυλιές. Πόσο να τρίψεις κι εσύ; Πόσος χρόνος να σπαταληθεί μπροστά από το παράθυρο; Υπάρχει ο δρόμος ο σωστός και ο δρόμος της κούρασης. Υπάρχουν και κάποια λάθη που κάνεις όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο που σε καθυστερούν.

Καθαρίζεις τα τζάμια όταν έχει ήλιο

Δεν είναι η πρώτη φορά που σου το λέμε αλλά ούτε και η τελευταία. Σωτήρια συμβουλή. Θα παρακολουθείς το δελτίο καιρού και μετά θα πιάνεις το πανί.

Ο χειμώνας έφτασε: Το πανέξπυνο κόλπο για να μην θολώνουν τα τζάμια στο αυτοκίνητο

Δεν ξεσκονίζεις τα κουφώματα

Αν δεν ξεσκονίσεις οποιοδήποτε υγρό πέσει πάνω θα δημιουργήσει περισσότερη βρωμιά. Τσάμπα ο κόπος και το τέντωμα. Σκούπισε τα κουφώματα και μετά καθάρισε τα τζάμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου