Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

ΕΦΥΓΕ ΤΟΣΟ ΝΩΡΙΣ- Μέσα στον τραγικό θάνατο του έφηβου πρωταγωνιστή του The Grinch - συμπεριλαμβανομένης της ανατριχιαστικής προειδοποίησης στην τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση

 Τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ απέχουν μόλις λίγες εβδομάδες και για πολλούς είναι καιρός να κάνουν παρέα και να παρακολουθήσουν τις αγαπημένες τους εορταστικές ταινίες.

Αλλά για τους οπαδούς του How The Grinch Stole Christmas, η ταινία του Jim Carrey έχει μια τραγική πραγματική ιστορία πίσω της.

Η ταινία κυκλοφόρησε το 2000 και βλέπουμε τον 61χρονο Τζιμ να υποδύεται τον ομώνυμο πράσινο χαρακτήρα που απεχθάνεται τις γιορτές και προσπαθεί να σαμποτάρει τα σχέδια των διακοπών του Whoville.

Για τυχόν σκηνές που ανατρέχουν στη ζωή του Grinch όταν ήταν οκτώ ετών, τον ρόλο υποδύθηκε ο Josh Ryan Evans, παρά το γεγονός ότι ο ηθοποιός ήταν 18 ετών την εποχή των γυρισμάτων.

Ο Josh είχε διαγνωστεί με αχονδροπλασία -που είναι μια μορφή νανισμού- και του έδωσε τη φωνή ενός μικρού παιδιού και το ανάστημα των 1,80 μέτρων και 2 εκατοστών.

Μιλώντας για το μέγεθός του, ο Τζος είπε: "Ο Τζος είναι πολύ μικρόσωμος: "Το μέγεθός μου είναι πλεονέκτημα για μένα. Οι άνθρωποι γράφουν ρόλους για μένα. Αν ήμουν απλώς ένας ακόμη ξανθός, καστανόμαυρος, 18χρονος ηθοποιός, θα έμενα αγνώριστος. Οι άνθρωποι με θυμούνται".

Ο Τζος υποβαλλόταν σε ιατρική επέμβαση μετά από επιπλοκές που σχετίζονταν με μια συγγενή καρδιακή πάθηση όταν απεβίωσε.

Η πάθησή του δεν τον εμπόδισε να ακολουθήσει το πάθος του για την υποκριτική και μπήκε στον κόσμο της σόουμπιζ σε ηλικία 12 ετών.

Πριν από το The Grinch, πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτικές σειρές όπως Family Matters, Ally McBeal, αλλά ήταν ίσως πιο γνωστός για το ρόλο του ως Timmy Lenox στη σαπουνόπερα του NBC, Passions.

Δυστυχώς, τόσο το Passions όσο και το The Grinch έμελλε να είναι οι τελευταίοι του ρόλοι, καθώς πέθανε τον Αύγουστο του 2000 σε ηλικία μόλις 20 ετών.

Ο Josh υποβλήθηκε σε ιατρική επέμβαση μετά από επιπλοκές που σχετίζονταν με μια συγγενή καρδιακή πάθηση όταν απεβίωσε.

Η κατάστασή του σήμαινε ότι δεν μπορούσε να φύγει από το σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με τον ίδιο να εξηγεί κάποτε: "Η παρακολούθηση ταινιών με απομάκρυνε από τα δικά μου προβλήματα και μου έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγω εντελώς.

"Ήξερα ότι αν μπορούσα να το κάνω αυτό για ένα μόνο άτομο - αν μπορούσα να βοηθήσω ένα άτομο να ξεφύγει όπως με βοήθησαν οι ταινίες - θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να περάσω τη ζωή μου".

Σε μια ανατριχιαστική ανατροπή, η ημέρα που πέθανε ο Josh ήταν η ίδια ημέρα που προβλήθηκε ο θάνατος του χαρακτήρα του Timmy στο Passions.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι ο Timmy θα συνέχιζε στη σειρά ως άγγελος και ο Josh είχε ηχογραφήσει τη σκηνή του θανάτου του εβδομάδες πριν από τον θάνατό του στην πραγματική ζωή.

Ωστόσο, ο τραγικός θάνατός του σήμαινε ότι τα αφεντικά της σαπουνόπερας ακύρωσαν την ιστορία και αφιέρωσαν το επεισόδιο του θανάτου του Timmy στον εκλιπόντα συνάδελφό τους.

thesun.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου