Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Πολύ κρύο για τα ηλεκτρικά οχήματα! Ολοκαίνουργια ηλεκτρικά λεωφορεία παρέλυσαν άθλια στο Όσλο της Νορβηγίας εξαιτίας της παγωνιάς.

 


Ο χειμώνας είναι εδώ και μαζί του το τσουχτερό κρύο. Και τώρα παραλύουν και οι δημόσιες συγκοινωνίες.

Ο ολοκαίνουργιος στόλος ηλεκτρικών λεωφορείων του Όσλο δεν έχει σχεδιαστεί για αυτές τις θερμοκρασίες - οι μπαταρίες τους αποτυγχάνουν οικτρά στο παγωμένο κρύο.

Συνολικά, επηρεάστηκαν περίπου 140 αναχωρήσεις.


Πολύ κρύο για τις μπαταρίες - Ολοκαίνουργια ηλεκτρικά λεωφορεία παρέλυσαν στο Όσλο

Ο φορέας μεταφορών επιβεβαιώνει ότι τα ηλεκτρικά λεωφορεία δεν είναι απλώς αρκετά αξιόπιστα το χειμώνα: "Η εμβέλεια των ηλεκτρικών λεωφορείων μειώνεται δραστικά στο κρύο. Οι μπαταρίες εξαντλούνται πιο γρήγορα".

Το Όσλο θέλει να καταστήσει τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες εντελώς απαλλαγμένες από εκπομπές ρύπων. Για το λόγο αυτό παραδόθηκαν 183 νέα ηλεκτρικά αρθρωτά λεωφορεία τον Απρίλιο του 2023. Η σχετική σύμβαση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ υπογράφηκε πέρυσι. Τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν στις πιο πολυσύχναστες διαδρομές του Όσλο.

Τα νέα λεωφορεία της Solaris είχαν εκ των προτέρων επαινεθεί ιδιαίτερα και όλα πήγαν καλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αλλά τώρα, με την έναρξη του χειμώνα, οι αδυναμίες των ηλεκτρικών οχημάτων γίνονται εμφανείς: παρόλο που διαφημίζεται στην πραγματικότητα μια εμβέλεια 250 χιλιομέτρων, τα λεωφορεία μερικές φορές απλά χαλάνε.

aussiedlerbote.de

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Η αστυνομία καταγγέλλει το περιστατικό λίγο πριν τις πέντε και μισή το απόγευμα της Πέμπτης.

Ένα λεωφορείο έχει σταματήσει στη διασταύρωση Skippergata και Tollbugata στο κέντρο του Όσλο.- Αυτή την ώρα της ημέρας προκαλεί απόλυτο κυκλοφοριακό χάος στο Kvadaturen, γράφει η αστυνομία στο X.

Η κυκλοφορία θα διεξάγεται επί τόπου.

nettavisen.no

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου