Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Ζούμε τον πόλεμο του Γωγ και Μαγώγ;
Αυτό δεν είναι μια συνηθισμένη επιχείρηση.

Αν και το Ισραήλ έχει διεξάγει πολλούς μικρούς πολέμους εναντίον της Χαμάς, όλοι καταλαβαίνουν ότι ο σημερινός πόλεμος είναι διαφορετικός. Αφού η Χαμάς έσφαξε 1.200 αθώους Ισραηλινούς στις 7 Οκτωβρίου, τα έθνη σε όλο τον κόσμο ένιωσαν αμέσως τον απόηχο. Πρόκειται για έναν πόλεμο με παγκόσμιες επιπτώσεις, που φέρνει αντιμέτωπους τους Εβραίους και τους Χριστιανούς, τους ανθρώπους της Βίβλου, με τους Μουσουλμάνους και τους κοσμικούς προοδευτικούς, οι οποίοι απορρίπτουν τη Βίβλο και όλα όσα αυτή αντιπροσωπεύει.  

Μήπως τελικά πρόκειται για τον πόλεμο του Γωγ και του Μαγώγ, τον μεγάλο πόλεμο του τέλους των ημερών;

Στα κεφάλαια 38 και 39 του βιβλίου του Ιεζεκιήλ, ο προφήτης περιγράφει έναν μεγάλο πόλεμο που θα λάβει χώρα στο τέλος των ημερών. Ο Γωγ από τη γη του Μαγώγ από το βορρά θα ηγηθεί μιας στρατιάς εθνών σε μάχη εναντίον του Ισραήλ και του Θεού, έναν πόλεμο που θα επιφέρει την τελική λύτρωση. Η οργή του Θεού θα πέσει πάνω στους εισβολείς, οι οποίοι θα πεθάνουν σε μια σειρά από υπερφυσικές πληγές.

"Γιε του ανθρώπου, στρέψε το πρόσωπό σου προς τον Γωγ, από τη γη Μαγώγ, τον αρχηγό του Μεσέχ και του Τουβάλ... Και θα έρθει από τον τόπο σου, από τον απόλυτο βορρά, εσύ και πολλοί λαοί μαζί σου, όλοι τους καβάλα σε άλογα- μια μεγάλη συγκέντρωση και ένας ισχυρός στρατός. Και θα ανέβεις επάνω στον λαό Μου, τον Ισραήλ, σαν σύννεφο, για να καλύψεις τη γη- στο τέλος των ημερών θα γίνει, και θα σε φέρω επάνω στη γη Μου, για να Με αναγνωρίσουν τα έθνη, όταν αγιάζομαι διαμέσου σου μπροστά στα μάτια τους, ω Γωγ" (Ιεζεκιήλ 38:1, 15-16).


Εδώ και χιλιάδες χρόνια, ραβίνοι, πάστορες και μελετητές της Βίβλου διατυπώνουν ισχυρισμούς για την ταυτότητα του Γωγ και του Μαγώγ, θεωρώντας ότι οι μεγάλοι πόλεμοι της γενιάς τους πρέπει να είναι η εκπλήρωση αυτής της προφητείας. Αλλά με το πέρασμα του χρόνου και την πεισματική άρνηση της τελικής λύτρωσης να φτάσει, οι εικασίες τους έπεσαν στο κενό. Τούτου λεχθέντος, ο σημερινός πόλεμος ευθυγραμμίζεται με τις προφητείες του Γωγ και του Μαγώγ με τρόπους που πραγματικά ανοίγουν τα μάτια. Αν και δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις με βεβαιότητα, οι συνδέσεις είναι δύσκολο να αγνοηθούν.

"Γιε ανθρώπου, στρέψε το πρόσωπό σου προς τον Γωγ, από τη γη Μαγώγ, τον αρχηγό του Μεσέχ και του Τουβάλ, και προφήτευσε εναντίον του και πες: Έτσι λέει ο Κύριος ο Θεός: Ιδού, εγώ είμαι εναντίον σου, Γωγ, αρχηγέ της Μεσεχικής και της Τουμπάλ... Η Περσία, η Κους και η Πουτ είναι μαζί τους- όλοι τους με πόρπη και κράνος. Ο Γόμερ και όλα τα φτερά του, ο οίκος του Τογκάρμα, τα πέρατα του βορρά και όλα τα φτερά του, πολλοί λαοί μαζί σου". (Ιεζεκιήλ 38:2-3, 5-6)

Ποια είναι η ταυτότητα της χώρας Μαγώγ; Και ποια είναι αυτά τα άλλα έθνη που προορίζονται να συμμετάσχουν σε αυτόν τον μνημειώδη πόλεμο εναντίον του Ισραήλ;

Είναι ενδιαφέρον ότι οι παραδοσιακοί βιβλικοί εχθροί του Ισραήλ δεν αναφέρονται σε αυτά τα εδάφια. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στους Μωαβίτες, τους Αμμωνίτες, τους Αιγύπτιους, τους Φιλισταίους, τους Μαδιανίτες, τους Αμαληκίτες. Αυτοί οι αρχαίοι αντίπαλοι αντικαθίστανται από νέους εχθρούς, οι οποίοι θα εισβάλουν στο συγκεντρωμένο έθνος του Ισραήλ από μακριά.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αλλαγή. Σε παλαιότερες εποχές, το Ισραήλ πολεμούσε γειτονικές φυλές και λαούς σε συμβατικούς αγώνες για γη και πόρους. Αλλά η τελική μάχη εναντίον του Γωγ θα είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος πολύ μεγαλύτερης σημασίας.

Οι ραββινικοί σοφοί προσδιορίζουν τη γη του Μαγκόγκ ως "Γερμανία" (Targum Yonatan). Ο Yechiel Zvi Hirschenson, ένας μελετητής του 19ου αιώνα, υποστηρίζει ότι η "Germanya" αναφέρεται στην Kerman ή Kermania, τη δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία του σύγχρονου Ιράν, της οποίας η κύρια πόλη ονομάζεται Kerman μέχρι σήμερα. Η ταύτιση αυτή ακολουθεί τους κανόνες της αρχαίας εβραϊκής γλώσσας, στην οποία τα γράμματα G και K είναι εναλλάξιμα. 

Δεδομένης της γενοκτονικής στάσης του σύγχρονου Ιράν απέναντι στο κράτος του Ισραήλ και της χορηγίας του στις τρεις ομάδες που επιτίθενται σήμερα στο Ισραήλ - τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και τους Χούτι της Υεμένης - η ταύτιση της γης του Μαγκόγκ με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι επιτακτική.Τι γίνεται με τα άλλα έθνη που ενώνονται με τον Γωγ στον πόλεμο εναντίον του Ισραήλ; Η Περσία, φυσικά, είναι το Ιράν, το οποίο αντιστοιχεί με τον προσδιορισμό του Μαγκόγκ ως ιρανικής επαρχίας. Το Put ταυτίζεται παραδοσιακά με τη βόρεια Αφρική, ενώ το Kush αναφέρεται συνήθως στα εδάφη νότια της Αιγύπτου, συμπεριλαμβανομένου του Σουδάν, της Υεμένης και ολόκληρης της αραβικής χερσονήσου. Ιστορικά, οι Meshech και Tubal ήταν σκύθικες φυλές από τη Μικρά Ασία, που είναι η σημερινή Τουρκία.

Με βάση τη ραββινική παράδοση και την ιστορική έρευνα, είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι ο "Γωγ από τη γη του Μαγκόγκ" είναι ένας Ιρανός ηγέτης που θα επιτεθεί στο Ισραήλ μαζί με πολλούς Άραβες συμμάχους και την Τουρκία. Αυτό ευθυγραμμίζεται στενά με τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα, στην οποία όλα αυτά τα έθνη και οι τρομοκρατικές ομάδες επιδιώκουν την καταστροφή του Ισραήλ.

Αλλά η σύνδεση μεταξύ του Ιράν και του Μαγκόγκ πηγαίνει ακόμη πιο βαθιά. Ο ραβίνος Αβραάμ Ισαάκ Κουκ (1865-1935) εξηγεί ότι τα κίνητρα των Γωγ και Μαγκόγκ για την επίθεση στο Ισραήλ θα είναι διαφορετικά από εκείνα άλλων εθνών που επιτέθηκαν στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της ιστορίας:

"Όλες οι αντιδράσεις των προηγούμενων εχθρών που επιτέθηκαν στο Ισραήλ προέρχονταν από ιδιοτελή κίνητρα: να προωθήσουν τους εαυτούς τους μέσω της καταστροφής του Ισραήλ, να εμποδίσουν το Ισραήλ να επιτύχει εις βάρος τους ή να αποτρέψουν την αποδυνάμωση της δύναμής τους καθώς το Ισραήλ γίνεται πνευματικά ισχυρότερο. Όμως ο πόλεμος του Γωγ και του Μαγώγ θα προέρχεται καθαρά από την επιθυμία να προκαλέσουν ζημιά και καταστροφή... Θα έρθει σε μια εποχή που το Ισραήλ θα έχει επιστρέψει στη γη του και θα επιδιώκει την ειρήνη με τους γείτονές του. Αλλά [ο Γωγ και ο Μαγώγ] θα επιθυμούν μόνο να προκαλέσουν κακό και θα ζηλεύουν τη δόξα του Θεού που θα αυξηθεί μέσω του Ισραήλ. (Ein Ayah, Brachot I, 173)

Το Ιράν, η Χαμάς και η Χεζμπολάχ δεν φοβούνται ότι το Ισραήλ θα κατακτήσει τα εδάφη τους, ούτε επιδιώκουν οικονομικά οφέλη από την επίθεση στο Ισραήλ. Οι επιθέσεις της Χαμάς έχουν φέρει μόνο θάνατο και καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας. Οδηγούνται από καθαρό μίσος για το Ισραήλ, επιδιώκοντας μόνο να δολοφονήσουν και να καταστρέψουν. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Yahyah Sinwar, "Οι ηγέτες του Ισραήλ θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό, η 7η Οκτωβρίου ήταν απλώς η γενική πρόβα". Ο στόχος του είναι απλός: να δολοφονήσει όσο το δυνατόν περισσότερους Εβραίους.

Ευτυχώς, ο Θεός θα σώσει το λαό Του και οι εχθροί του Ισραήλ θα πληρώσουν για τις πράξεις τους:

"Έτσι λέει ο Κύριος ο Θεός: Γωγ, πρίγκιπα και επικεφαλής του Μεσέχ και του Τουβάλ. Και θα σε αποθρασύνω και θα σε παρασύρω και θα σε οδηγήσω από τα πέρατα του βορρά και θα σε φέρω επάνω στα βουνά του Ισραήλ... Πάνω στα βουνά του Ισραήλ θα πέσεις, εσύ και όλες οι ορδές σου, και ο λαός που είναι μαζί σου- στα αρπακτικά πουλιά, σε όλα τα φτερωτά ζώα και στα θηρία του αγρού σε έδωσα για να σε κατασπαράξουν... Και θα στείλω φωτιά επάνω στον Μαγκόγκ και σε εκείνους που κατοικούν με ασφάλεια στα νησιά, και θα γνωρίσουν ότι εγώ είμαι ο Κύριος. Και θα κάνω γνωστό το Άγιο Όνομά Μου στο μέσον του λαού Μου, του Ισραήλ, και δεν θα επιτρέψω πλέον να βεβηλώνεται το Άγιο Όνομά Μου, και τα έθνη θα γνωρίσουν ότι εγώ, ο Κύριος, είμαι άγιος στον Ισραήλ". (Ιεζεκιήλ 39:1-2,4,6-7)

Είθε να αξιωθούμε να δούμε αυτά τα θαύματα με τα ίδια μας τα μάτια!

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com


4 σχόλια:

 1. Μαγωγ ίσως είναι αυτοί που είναι ήδη στο Ισραήλ ως Εβραίοι στο θρήσκευμα μονον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 🤣🤪
  ΤΟΥ ΠΟΙΑΝΟΎ!?
  ΤΟΥ ΤΟΥΒΑΛ?
  'Η ΤΟΥ ΝΤΟΥΒΑΡ!?


  ΚΎΡΙΕ ΕΛΈΗΣΟΝ ΧΡΙΣΤΈ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΊΑ ΜΑΣ 🇬🇷🧬 ΑΝΑΡΊΘΜΗΤΟΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΑ ΠΈΡΑΤΑ ΤΟΥ
  ΒΟΡΆ...!?
  ΔΗΛΑΔΉΣ ΗΗΗ...
  ΑΠΟ ΚΑΜΊΑ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΉ
  ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΒΆΣΗ
  ΘΑ ΚΆΝΕΙ ΤΖΑΑΑ
  ΗΗΗ...!!!
  ΑΠΟ USA
  ΚΆΝΕΙ ΉΔΗ!!?

  ΑΧΑΧΑΧΑΑΑ 🤣🤪

  ΑπάντησηΔιαγραφή