Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Τι εξαπλώνεται σαν πανδημία και φέρνει το τέλος των μετρητών;;

 Ετοιμάζονται οι άνθρωποι να δεχθούν τον απόλυτο έλεγχο...


Το ψηφιακό-άυλο χρήμα έχει μπει για τα καλά στις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων τα τελευταία χρόνια.

Μετά τα κατά τόπους «πειράματα» σε διάφορες χώρες, η πανδημία του covid αποτέλεσε σημείο-καμπής για την ταχεία εξάπλωση και αποδοχή από τον κόσμο των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Δεν είναι μόνο οι δυτικές χώρες. Κοινωνίες του λεγόμενου «τρίτου κόσμου» προχωρούν τάχιστα στην πλήρη κατάργηση του φυσικού χρήματος. Είτε αυτό επιτυγχάνεται μέσω των κατά τόπους ψηφιακών νομισμάτων είτε μέσω ηλεκτρονικών πορτοφολιών (e-wallets).

Στην Ελλάδα αυτά τα «ψηφιακά πορτοφόλια-ταυτότητες» τα είδαμε να διαφημίζονται και να προωθούνται από τους Μητσοτάκη και Πιερρακάκη. Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες τα έχουν υιοθετήσει.

Η Νοτιοανατολική Ασία έχει κάνει μία μαζική στροφή προς τις ψηφιακές πληρωμές και άλλες «καινοτομίες» στις ψηφιακές υπηρεσίες, χάρη στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας“, δήλωσε η λογιστική και συμβουλευτική εταιρεία PwC.

Το ότι όλοι πλέον έχουν smartphones μαζί με την ταχεία ψηφιοποίηση μετά την πανδημία, βοήθησαν στην επέκταση των ψηφιακών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στη Νοτιοανατολική Ασία, δήλωσε η PwC.

Πρωτοπόρος (γιατί άραγε;;;) είναι η Σιγκαπούρη και ακολουθούν χώρες όπως η Μαλαισία, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ, το Μπρουνέι, το Λάος και η Καμπότζη.

Υπολογίζεται πως μόνο στην Νοτιοανατολική Ασία έως το 2030 πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια θα διακινούνται μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες πληρωμών.

Σύμφωνα με το CNBC, μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν το PromptPay της Ταϊλάνδης, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες τραπεζικών λογαριασμών να λαμβάνουν και να στέλνουν πληρωμές μέσω εθνικών ταυτοτήτων, αριθμών κινητού τηλεφώνου ή διευθύνσεων email.

Στις Φιλιππίνες, η τοπική κυβέρνηση διένειμε οικονομική βοήθεια για τον Covid-19 μέσω ψηφιακών πλατφορμών, ενώ η Σιγκαπούρη ενθαρρύνει και παροτρύνει τους μικροπωλητές να υιοθετήσουν υπηρεσίες πληρωμών χωρίς επαφή με κωδικό QR.

«Αυτή η βελτιωμένη διαθεσιμότητα και ευκολία των ψηφιακών πληρωμών θα οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να αξιοποιεί κύρια ψηφιακά χρηματοοικονομικά προϊόντα, όπως τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια, επιταχύνοντας περαιτέρω την επέκταση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών».

Όλοι λοιπόν κυνηγούν την «ευκολία» και βάζουν στην άκρη οποιαδήποτε άλλα ζητήματα (π.χ. ασφάλειας, παρακολούθησης συναλλαγών κ.α.).

el.gr

2 σχόλια:

  1. Όλοι κυνηγούν τήν "ευκολία" αλλά αυτή ή "ευκολία" στό τέλος θά είναι ή αιτία νά κολαστούν...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Λιακόπουλος είναι άλλος ένας ψευδοπροφήτης του αντίχριστου που κάνει αρνητική διαφήμιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή