Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Ισραηλινός απεσταλμένος του ΟΗΕ: Η Χαμάς είναι πρόθυμη να ‘ανατινάξει’ το Αλ Άκσα.

 σχόλιο Γ.Θ : Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να καταλάβουμε ότι σκέφτονται να γκρεμίσουν το τέμενος Αλ Άκσα και να φορτώσουν την καταστροφή του στην Χαμάς…Για τη Χαμάς, η δολοφονία Ισραηλινών είναι πιο σημαντική από τους ισλαμικούς ιερούς τόπους’ λέει ο πρεσβευτής Erdan, μετά από ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα προς την Ιερουσαλήμ.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Gilad Erdan, επέπληξε τις προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας την ανάγκη απελευθέρωσης των ομήρων και εξήγησε πώς η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση ήταν σαν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) με πρόσφατη εκτόξευση ρουκετών. προς το τέμενος al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ.

«Σήμερα λάβαμε συντριπτικές αποδείξεις ότι η Χαμάς είναι ISIS. Όπως το ISIS κατέστρεψε τζαμιά, η Hamas-ISIS είναι πρόθυμη να ανατινάξει το Al-Aqsa – και πολλοί από εσάς είστε έτοιμοι να το υπερασπιστείτε.

Είναι ντροπή», δήλωσε ο Ερντάν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενόψει της συζήτησης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σχετικά με μια έκτακτη συνεδρίαση για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

«Για τη Χαμάς, η δολοφονία Ισραηλινών είναι πιο σημαντική από τους ισλαμικούς ιερούς τόπους», πρόσθεσε ο πρεσβευτής, επισημαίνοντας ότι «αυτοί είναι οι τρομοκράτες που ο ΟΗΕ επέλεξε να προστατεύσει».

Αφού έδειξε πώς το Ισραήλ αναχαίτισε τον πύραυλο πάνω από την Ιερουσαλήμ, προστατεύοντας Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους πολίτες, καθώς και εβραϊκούς και μουσουλμανικούς ιερούς τόπους, ο Ερντάν έστρεψε την προσοχή στις περιπτώσεις σεξουαλικής βίας που είχε πραγματοποιήσει η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και σύμφωνα με τους επιστραφέντες ομήρους η τρομοκρατική ομάδα συνεχίζει να κακοποιεί τις γυναίκες, τα παιδιά και τους άνδρες που απήχθησαν.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Ερντάν έσπευσε να επισημάνει ότι όσες «καταστροφικές αποφάσεις και να ληφθούν στον ΟΗΕ, το Ισραήλ δεν θα σταματήσει – έως ότου η Χαμάς ηττηθεί και όλοι οι απαχθέντες επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Ο πρέσβης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για κατάπαυση του πυρός είναι ανήθικη ντροπή και ότι η «ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός» τους; ήταν πραγματικά μια «κατάπαυση του πυρός για να σωθούν οι τρομοκράτες της Χαμάς».

πηγή

romioitispolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου