Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Φινλανδία «τέλος»! Παραχώρησε 15 (!!!!!!!!!) στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ κατά της Ρωσίας.

 Οι Αμερικανοί θέλουν να γίνουν τα πάντα στάχτη στην Ευρώπη!!!

Η Φινλανδία θα δώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόσβαση σε 15 από τις στρατιωτικές τους βάσεις στο πλαίσιο ενός συμφώνου αμυντικής συνεργασίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας Άντι Χακκάνεν.

Το γεγονός αυτό ουσιαστικά «τελειώνει» την σκανδιναβική χώρα σε περίπτωση πολέμου!!!

Την επόμενη εβδομάδα, οι ΗΠΑ και η Φινλανδία αναμένεται να υπογράψουν την Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας στην Ουάσιγκτον. Η φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat ανέφερε ότι οι βάσεις θα φιλοξενούσαν επίγειες δυνάμεις των ΗΠΑ, το ναυτικό και το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το Φινλανδικό υπουργικό συμβούλιο διευκρίνισε ότι η συμφωνία θα υπογραφεί στις 18 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο.«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να μας προστατεύουν σε δύσκολες στιγμές. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα τώρα,” είπε ο Hakkanen κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου, με την κοινή γνώμη να μην μπορεί να διανοηθεί την καταστροφή που πιθανώς έρχεται!

«Η συμφωνία θα παρέχει στις ΗΠΑ πρόσβαση και χρήση των «συμφωνημένων εγκαταστάσεων και περιοχών, τοποθέτηση αμυντικού εξοπλισμού, προμηθειών και υλικού στο έδαφος της Φινλανδίας, είσοδος και κίνηση αμερικανικών αεροσκαφών, πλοίων και οχημάτων, την διασφάλιση της προστασίας και της ασφάλειας των αμερικανικών δυνάμεων και των εγκαταστάσεων και των περιοχών που χρησιμοποιούν, ποινική δικαιοδοσία και διάφορα πρακτικά θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες των δυνάμεων των ΗΠΑ στο έδαφος της Φινλανδίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργικό συμβούλιο της χώρας!

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με Νορβηγία  (πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ) και  Σουηδία (πιθανό μελλοντικό μέλος του ΝΑΤΟ), παρέχοντας στη χώρα πρόσβαση σε τέσσερις και 17 νέες βάσεις στη σκανδιναβική περιοχή, αντίστοιχα.

Στις 4 Απριλίου 2023, η Φινλανδία εντάχθηκε επίσημα στο ΝΑΤΟ, τερματίζοντας έτσι την ουδέτερη πολιτική, η οποία της εξασφάλιζε ζωτικό χώρο και ειρήνη στην περιοχή!

Με την ένταξη της χώρας στη συμμαχία, τα σύνορα του ΝΑΤΟ κέρδισαν σχεδόν  1.300 χιλιόμετρα κατά μήκος των ρωσο-φινλανδικών συνόρων.

Ρώσοι αξιωματούχοι εξέφρασαν μεγάλη ανησυχία σχετικά με την πρωτοφανή δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στα δυτικά σύνορα της χώρας με το πρόσχημα της “αποτροπής”. ” Η Μόσχα έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες για τη στρατιωτική συσσώρευση της συμμαχίας στην Ευρώπη. Το Κρεμλίνο έχει τονίσει ότι η Ρωσία “δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες δυνητικά επιζήμιες για τα συμφέροντά της.

Η Φινλανδία, μαζί με τη Σουηδία, υπέβαλαν τις αιτήσεις τους για ένταξη, μερικούς μήνες αφότου η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία. Η αίτηση της Σουηδίας εκκρεμεί ακόμη, καθώς χρειάζεται την επικύρωση από την Ουγγαρία και την Τουρκία.

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου