Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Απαίτηση της ΕΕ για φυτοφάρμακα: Γερμανοί αγρότες ανακοινώνουν βίαιες διαμαρτυρίες, στην Ολλανδία κλείνουν 11.200 αγροκτήματα.

 

Απαίτηση της ΕΕ για φυτοφάρμακα: Γερμανοί αγρότες ανακοινώνουν βίαιες διαμαρτυρίες.

Σύμφωνα με τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χρήση φυτοφαρμάκων θα μειωθεί κατά 50 τοις εκατό έως το 2030. Σχέδια που συναντούν όλο και περισσότερο την  αντίδραση των ευρωπαίων γεωργών.  Στη Γερμανία, οι ενώσεις των αγροτών ανακοίνωσαν τώρα «μαζική αντίσταση» και «βίαιες» ενέργειες διαμαρτυρίας.

[Και στην Ιταλία, οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν για την προγραμματισμένη αγρανάπαυση. Διαμαρτυρίες που θα δούμε σύντομα στη Γερμανία; ]

Ως μέρος της αποκαλούμενης Πράσινης Συμφωνίας της, η Επιτροπή της ΕΕ θέλει να απαγορεύσει τη χρήση χημικών φυτοφαρμάκων σε προστατευόμενες περιοχές. Αλλά ακόμη και εκτός αυτών, η χρήση φυτοφαρμάκων πρόκειται να μειωθεί κατά 50 τοις εκατό έως το 2030. Ως εκ τούτου, στην Ολλανδία, οι αγρότες διαμαρτύρονται εδώ και εβδομάδες ενάντια στη γεωργική και περιβαλλοντική πολιτική της ΕΕ, η οποία αποτελεί απειλή για την ύπαρξή τους. Αλλά υπάρχει επίσης αυξανόμενη αντίσταση μεταξύ των Γερμανών αγροτών στα σχέδια, τα οποία θα επηρεάσουν περίπου 4 εκατομμύρια εκτάρια χρήσιμης γης στη Γερμανία. 

Στη Γερμανία, οι ενώσεις αγροτών καλούν λοιπόν τους αγρότες να υποστηρίξουν τις ενέργειες διαμαρτυρίας των Ολλανδών συναδέλφων τους και να προβάλουν «μαζική αντίσταση» στους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που επιβάλλει η ΕΕ. 

Οι αγρότες "ξεσηκώθηκαν ενάντια στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απαγορεύσει σε μεγάλο βαθμό τη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων στην ΕΕ", εξήγησε η Westfälisch-Lippische Landwirtschaftsverband (WLV) στο Münster τη Δευτέρα.

Το έργο των Βρυξελλών θεωρήθηκε από τους αγρότες ως επίθεση στα προς το ζην των εγχώριων αγροκτημάτων τους. Ως εκ τούτου, είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν σθεναρά, ανέφερε η δήλωση .https://wlv.de/presse/pressemeldungen/wlv/2022/08/65280.php

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Hubertus Beringmeier περιέγραψε τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως "περισσότερο από ηθικά αμφισβητήσιμα" δεδομένης της τεταμένης παγκόσμιας κατάστασης εφοδιασμού τροφίμων. Μετά από προσεκτική εξέταση των προτάσεων, ήταν πλέον προφανές ότι "οι ευρωκράτες των Βρυξελλών" ήθελαν να επιβάλουν πλήρη απαγόρευση στις λεγόμενες "ευαίσθητες περιοχές". Εάν η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εγκριθεί, στη Γερμανία δεν θα απομείνει σχεδόν καθόλου γη για την καλλιέργεια των επειγόντως αναγκαίων τροφίμων και ζωοτροφών, προειδοποίησε η γεωργική ένωση:

« Θα ενεργήσουμε ενάντια σε αυτό με κάθε αποφασιστικότητα και θα μεταφέρουμε τη διαμαρτυρία μας στις Βρυξέλλες » .

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Γερμανών Αγροτών (DBV), περίπου 4 εκατομμύρια εκτάρια καλλιεργήσιμης γης θα επηρεαστούν από τους προγραμματισμένους κανονισμούς της ΕΕ για την προστασία του περιβάλλοντος μόνο στη Γερμανία, και επομένως περίπου το ένα τέταρτο της αρόσιμης γης της Γερμανίας. Ο Holger Hennies, Πρόεδρος του Landvolk της Κάτω Σαξονίας, έμεινε επίσης έκπληκτος από το επικείμενο αναγκαστικό κλείσιμο. "Η ένωση αγροτών έχει εκτιμήσει και πιστεύει ότι θα επηρεαστεί περίπου το ήμισυ των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην Κάτω Σαξονία", δήλωσε ο Hennies στο NDR. Υπάρχουν αγροκτήματα που βρίσκονται εξ ολοκλήρου σε τέτοιες περιοχές. Κατά την εκτίμησή του, τότε θα έπρεπε να κλείσουν.

Ενόψει της απειλής "αναγκαστικού κλεισίματος", οι εκπρόσωποι της οργάνωσης "Landwirtschaft verbindet Deutschland (LSVD)" (Η γεωργία ενώνει τη Γερμανία) καλούν όλο και περισσότερο σε διαμαρτυρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του περιβαλλοντικού πακέτου που σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως αναφέρει η εμπορική εφημερίδα Agrarheute αναφερόμενη σε κύκλους της LSVD, αποκεντρωμένες δράσεις διαμαρτυρίας πρόκειται να ξεκινήσουν σε όλη τη Γερμανία πριν από το τέλος Αυγούστου. Η πρώτη διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 15 Αυγούστου μπροστά από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Γεωργίας στη Βόννη.

Υπήρξαν επίσης μεμονωμένες διαδηλώσεις σε αυτή τη χώρα. Όμως οι μέχρι τώρα ενέργειες διαμαρτυρίας δεν φτάνουν αρκετά για τους εκπροσώπους της LSVD. «Γνωρίζουν όλοι ότι ο κανονισμός Natura 2000 που εκδίδει η Ολλανδία ισχύει τώρα για κάθε ευρωπαϊκή χώρα», ανέφερε η οργάνωση στο Twitter τον Ιούλιο:

« Αυτό σημαίνει παντού απαλλοτριώσεις, κλείσιμο εταιρειών, απώλειες επαγγελματιών συναδέλφων κ.λπ. » .

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Land creates Connection (LSV) Bavaria, Rainer Seidl και Claus Hochrein, κάλεσαν επίσης  τους αγρότες και τους πολίτες να συμμετάσχουν στο αυξανόμενο κίνημα διαμαρτυρίας ενόψει της επικείμενης αναγκαστικής παύσης καλλιέργειας γεωργικής γης:

«Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις προοπτικές, όχι μόνο θα πρέπει να υπάρχουν χιλιάδες διακινητές που κορνάρουν τα κόρνα τους στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που αγωνίζονται για την επισιτιστική τους ασφάλεια».

Οι πληθωρικές γεωργικές και περιβαλλοντικές πολιτικές της ΕΕ όχι μόνο οδηγούν όλο και περισσότερο σε απόγνωση μεταξύ των αγροτών, αλλά και σε αυξανόμενη αντίσταση εντός της επαγγελματικής ομάδας. Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Γερμανών Αγροτών, Bernhard Krüsken, υπέθεσε λοιπόν πριν από εβδομάδες ότι οι ενέργειες διαμαρτυρίας των αγροτών, οι οποίες μέχρι στιγμής ήταν διαχειρίσιμες, θα επεκταθούν σε σημείο αποκλεισμού:

"Σε περίπτωση απαλλοτριώσεων και αναγκαστικού κλεισίματος, θα υπάρξουν επίσης μαζικές διαμαρτυρίες εδώ. Η οικονομική πίεση στους αγρότες είναι σε κάθε περίπτωση τεράστια και θα αυξηθεί περαιτέρω με περαιτέρω νομοθετικούς περιορισμούς".

Τον Ιούνιο, η Επιτροπή της ΕΕ παρουσίασε πρόταση κανονισμού σύμφωνα με την οποία η χρήση φυτοφαρμάκων θα πρέπει να μειωθεί κατά 50 τοις εκατό έως το 2030. Για μια σειρά ευαίσθητων περιοχών θα πρέπει να υπάρχει ακόμη και πλήρης απαγόρευση της χρήσης φυτοφαρμάκων. Οι ενώσεις αγροτών προειδοποιούν για απειλή για την ασφάλεια των τροφίμων.

πηγή 10-8-22    https://de.rt.com/inland/145722-eu-vorgabe-zu-ackerstilllegungen-deutsche/
---------------------

σχετικό δημοσίευμα

Η Ολλανδία θα κλείσει 11.200 αγροκτήματα για να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους

 γνωρίζετε για τις διαδηλώσεις που συμβαίνουν στην Ολλανδία. Δεκάδες χιλιάδες αγρότες έχουν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στους νέους κλιματικούς στόχους που θα αναγκάσουν τους αγρότες να κλείσουν τις φάρμες τους.

Έχουν βάλει φωτιά σε δεμάτια σανού σε αυτοκινητόδρομους και έχουν ρίξει κοπριά και έχουν αποκλείσει ακόμη και κέντρα διανομής σούπερ μάρκετ.

Περίπου το 1/5 των εκμεταλλεύσεων θα αναγκαστεί να κλείσουν!

Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, 11.200 κτηνοτρόφοι θα αναγκαστούν να  κλείσουν τη λειτουργία τους  από την κυβέρνηση για να μειώσουν τις εκπομπές αζώτου προκειμένου να τηρηθούν οι ευρωπαϊκοί περιβαλλοντικοί κανόνες. Άλλοι 17.600 αγρότες θα πρέπει να μειώσουν τον αριθμό των ζώων που διατηρούν για να επιτύχουν αυτούς τους κλιματικούς στόχους.

Και αυτό είναι κακό. Επειδή υπάρχουν περίπου 54.000 εκμεταλλεύσεις στην Ολλανδία, πράγμα που σημαίνει ότι περίπου το 1/5 όλων των εκμεταλλεύσεων θα αναγκαστεί να κλείσουν και σχεδόν το 1/3 των εκμεταλλεύσεων θα αναγκαστεί να περιορίσει και να μειώσει το ζωικό κεφάλαιο.

Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες και χιλιάδες αγρότες θα χάσουν τα προς το ζην για να επιτύχουν τους κυβερνητικούς στόχους για το κλίμα.

Κυριολεκτικά θα κάνουν τους ανθρώπους να χάσουν τα προς το ζην για να επιτύχουν τους κλιματικούς στόχους. Αυτό είναι παράλογο. Όχι μόνο αυτό, σκεφτείτε όλα τα τρόφιμα που θα χαθούν ως αποτέλεσμα αυτού. Αντιμετωπίζουμε ήδη μια επισιτιστική κρίση λόγω των υψηλών τιμών των λιπασμάτων και των ελλείψεων σιτηρών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Χρειαζόμαστε περισσότερο φαγητό τώρα, όχι λιγότερο! Οι φανατικοί της κλιματικής αλλαγής προσπαθούν να μας επαναφέρουν στον Μεσαίωνα.

Το κράτος σχεδιάζει να αναγκάσει τους αγρότες να πουλήσουν τα αγροκτήματα τους στο κράτος (εξαγοράζοντάς τα). Το κράτος ενέκρινε την ιδιοποίηση αγροκτημάτων και γης.

η Μεγάλη Επαναφορά

Και φαίνεται ότι ο κόσμος στην Ολλανδία δεν είναι ευχαριστημένος με αυτά τα κυβερνητικά σχέδια, καθώς το πολιτικό κόμμα του πρωθυπουργού στην Ολλανδία, VVD, έχει φτάσει σε νέο ιστορικό χαμηλό στις δημοσκοπήσεις. Αν γίνονταν εκλογές τώρα, θα  έχαναν  13 από τις 34 έδρες τους στο κοινοβούλιο. Οι επιβλητικοί 7 στους 10 ψηφοφόρους λένε ότι είναι δυσαρεστημένοι με το Υπουργικό Συμβούλιο του Πρωθυπουργού. Εν τω μεταξύ, το νέο κόμμα που ονομάζεται Κίνημα Αγρότη-Πολίτη βρίσκεται τώρα στη δεύτερη θέση.

Οι αγρότες πραγματοποίησαν συνάντηση με την κυβέρνηση την Παρασκευή, ωστόσο ορισμένοι αγρότες δεν είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα και μιλούν για περισσότερες διαμαρτυρίες, με μια ομάδα αγροτών που ισχυρίζεται ότι αντιπροσωπεύει το 95% της γεωργίας να  δεσμεύεται για  τις «σκληρότερες διαδηλώσεις που έχουν γίνει ποτέ».

Έτσι το κράτος σχεδιάζει να αναγκάσει τους αγρότες να κλείσουν με τη δικαιολογία της κλιματικής αλλαγής. Αναγκάζοντάς τους να πουλήσουν τις φάρμες τους. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μορφή κατάληψης των μέσων παραγωγής.

Και όλοι ξέρουμε πώς πήγε αυτό όταν το κράτος έχει καταλάβει αγροκτήματα στο παρελθόν. Μην κοιτάξετε περισσότερο από αυτό που συνέβη επί Στάλιν στην Ουκρανία ή επί Μάο στην Κίνα.

Ωστόσο, δεν είναι όλα άσχημα νέα. Υποθέτω ότι θα αποκτήσουμε ολοκαίνουργια εργοστάσια που παράγουν σνακ για ζωύφια. Ή μπορεί να έχουμε περισσότερα «βιώσιμα» σούπερ μάρκετ, όπως αυτό που ονομάζεται Picnic στην Ολλανδία, το οποίο έλαβε επενδύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates! Αυτό το σούπερ μάρκετ εστιάζει σε πράγματα όπως vegan φαγητό και παράδοση φαγητού σε ηλεκτρικά οχήματα.

Και μάντεψε τι!

Ένας εκατομμυριούχος επενδυτής στο Picnic που ήταν επίσης διευθυντής εκεί, είναι οικογένεια με έναν Ολλανδό υπουργό που έχει εμπλακεί με αυτούς τους νέους νόμους για το άζωτο.

Θα φας τα ζωύφια και θα χαρείς. Δεν θα κατέχεις τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος.

11-8-22  https://www.naturalnews.com/2022-08-11-netherlands-to-shut-down-11200-farms.html
-------------------------

Η Ιρλανδία σκοτώνει αγελάδες για να καταπολεμήσει την «κλιματική αλλαγή»

Η Ιρλανδία (όπως και η Ολλανδία) με νέα σχέδια να σκοτώσει τα βοοειδή που παράγουν τρόφιμα .

Προκειμένου να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη και η κλιματική αλλαγή, η ιρλανδική κυβέρνηση θέλει να θανατωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα βοοειδή. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας, κάθε 10.000 αγελάδες που θανατώνονται σημαίνει μείωση 45.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα.

Το CO2 είναι απαραίτητο συστατικό της φυτικής και άλλων ζωών, φυσικά. Αλλά για τους παγκοσμιοποιητές, είναι μια κακή τοξίνη σαν το αζωτούχο λίπασμα, το οποίο η ολλανδική κυβέρνηση έχει ταξινομήσει ως «ρυπαντικό».

Το ιρλανδικό γαλακτοκομείο Food Vision Dairy Group καλεί την κυβέρνηση αυτής της χώρας να αποζημιώσει τους αγρότες για κάθε αγελάδα που σκοτώνουν. Θέλουν 5.000 € (περίπου 5.107 $) ανά άτομο, αναφέρουν αναφορές.

Σε αντάλλαγμα για την «άμεσα μείωση[της] γεωργικής δραστηριότητας», η Food Vision Dairy Group θέλει μεγάλες εισροές μετρητών – γιατί προφανώς όλοι θα τρώμε χρήματα μόλις εξαλειφθεί η προσφορά τροφίμων στο όνομα της «σωτηρίας του πλανήτη», αφού τα χρήματα θα είναι το μόνο πράγμα που θα μείνει για κατανάλωση.

Σύμφωνα με το The Scottish Farmer , άλλα προτεινόμενα μέτρα περιλαμβάνουν έναν μηχανισμό εμπορίας για τις εκπομπές στα αγροκτήματα, όπως και οι εταιρικές πιστώσεις άνθρακα που μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν στη δική τους αγορά.

Υπάρχει επίσης μια ώθηση για μείωση των εισροών αζώτου έως και 20 τοις εκατό στα γαλακτοκομικά αγροκτήματα, κάτι που θα μειώσει τα κέρδη ενώ θα συμπίεζε την προσφορά τροφίμων ακόμη περισσότερο από τα τρέχοντα επίπεδα.

«Περαιτέρω αναστολείς μεθανίου για τις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής σχεδιάζονται έως το 2030 με εκτιμώμενο κόστος μεταξύ 75 και 100 ευρώ ανά αγελάδα γαλακτοπαραγωγής», πρόσθεσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο, υποδηλώνοντας ότι το μέλλον θα περιλαμβάνει φίμωτρο βοοειδών και τοποθέτηση συσκευών σύλληψης γύρω από τους πρωκτούς τους για να σταματήσει το μεθάνιο. (μετεωρισμός) από την είσοδο στην ατμόσφαιρα.

Το περασμένο φθινόπωρο, η The Guardian ανέφερε ότι για να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση, η Ιρλανδία θα χρειαστεί να θανατώσει πάνω από 1,3 εκατομμύρια βοοειδή.

https://www.theguardian.com/environment/2021/nov/03/ireland-would-need-to-cull-up-to-13-million-cattle-to-reach-climate-targets

Αυτό είναι  βόειο κρέας και γαλακτοκομικά που ουσιαστικά θα πεταχτούν στην τουαλέτα, αφήνοντας λιγότερα τρόφιμα για να καταναλώσουν οι άνθρωποι και πολύ υψηλότερες τιμές για ό,τι απομένει. Δεν θα φάτε τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι , είναι πιθανώς τα συναισθήματα του  Klaus Schwab του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Για να λέμε την αλήθεια, οι αγελάδες και άλλα ζώα κάνουν καλό στον πλανήτη, ειδικά όταν τους επιτρέπεται να περιφέρονται ελεύθερα σε βοσκοτόπια, τα οποία υπάρχουν πολλά σε όλη την Ιρλανδία. Η απομάκρυνσή τους από την τροφική αλυσίδα, όπως απαιτεί η κυβέρνηση, θα καταστρέψει όχι μόνο την οικονομία και την προσφορά τροφίμων της χώρας, αλλά και πολλά από τα φυσικά της οικοσυστήματα.

Η κοπριά που ρίχνουν οι αγελάδες γονιμοποιεί το έδαφος, βοηθώντας τα φυτά να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν. Χωρίς βοοειδή, τα βοσκοτόπια θα γίνουν κατάφυτα, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι θα γίνουν άγρια ​​και άχρηστα για γεωργικούς σκοπούς.

«Ήξερα ότι κάποιος θα έκανε τον αέρα παράνομο», έγραψε ένας σχολιαστής στο Natural News σε άλλο άρθρο σχετικά με το πώς η «πράσινη» ατζέντα περιλαμβάνει την εξάλειψη των φυσικών αερίων στον αέρα που μας κρατούν όλους ζωντανούς, συμπεριλαμβανομένου του αζώτου και του CO2. «Το να το αναπνέεις χωρίς πάνα προσώπου είναι ήδη παράνομο».

«Το άζωτο είναι ένα στοιχείο», έγραψε ένας άλλος. «Αποτελεί το 79% της ατμόσφαιρας. Δεν είναι ρύπος. Η NH3, η ουρία, είναι βασικά ούρα, τα οποία υποθέτω ότι τα ανδρείκελα λένε ότι είναι ρύπος. Είναι, αλλά είναι ελεγχόμενο.

https://www.naturalnews.com/2022-08-11-ireland-culling-cows-to-fight-climate-change.html

hellenicrevenge.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου