Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Δυτική Θράκη, Θεσσαλονίκη και νησιά του Αιγαίου ορέγονται οι Τούρκοι ακροδεξιοί: «Όταν έρθει η ώρα…»

 Ο Πρόεδρος του ακροδεξιού ισλαμιστικού κόμματος BBP, Mustafa Destici, έκανε προκλητικές δηλώσεις στα τουρκικά ΜΜΕ, απειλώντας την Ελλάδα πως… «Όταν έρθει η ώρα, τόσο η Δυτική Θράκη, η Θεσσαλονίκη, όσο και τα νησιά θα έχουν τους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους»!

Ντεστιτσί

Ο Destici αναφέρθηκε αρχικά στο παράνομο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης και όσους ενόχλησε (κατά τον ίδιο): «Έχουμε μια συμφωνία αποκλειστικής οικονομικής ζώνης με τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης. Ενόχλησε την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και τις παγκόσμιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πίσω τους, ειδικά την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Τουρκία και κρύβεται πίσω από τη Γαλλία…».

Φυσικά  και δεν θα μπορούσε να λείψει το θέμα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών από τη συζήτηση: «Η Ελλάδα στέλνει προσγειώνει στρατιώτες σε νησάκια που έχουν καταληφθεί και αποθηκεύει όπλα… Αν πρόκειται να κάνουμε διάλογο, πρέπει να ξεκινήσουμε από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Ιταλοί άφησαν τα νησιά, ειδικά τα δώδεκα νησιά στην Ελλάδα. Η Τουρκία δεν το αποδέχεται. Αργότερα με τη συμφωνία του Παρισιού, τα νησιά παρέμειναν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια καθορίστηκε μια κατάσταση, αλλά αυτή η κατάσταση δεν περιλαμβάνει στρατιώτες και εξοπλισμό».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «δημοκρατία», αλλά και να απειλήσει τη χώρα μας: «Μία εφημερίδα στην Ελλάδα από πού βρίσκει τη δύναμη να προσβάλλει τον Πρόεδρο ενός ισχυρού κράτους όπως η Τουρκία; Πρέπει να απαντήσουμε όλοι μαζί. Ορισμένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης απάντησαν, έστω και χαμηλόφωνα, αλλά πρέπει να πούμε έντονα στην Ελλάδα ‘να ξέρετε τα όρια σας’. Η Ελλάδα κάνει ασκήσεις για να εκφοβίσει την Τουρκία, αλλά δεν είμαστε μια χώρα που τα φοβάται αυτά».

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου