Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Συνετρίβη αεροσκάφος στην Ουκρανία - Τουλάχιστον 20 νεκροί.

 Συνετρίβη αεροσκάφος στην Ουκρανία - Τουλάχιστον 20 νεκροί

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στην Ουκρανία - Υπάρχουν τουλάχιστον 20 νεκροί, σύμφωνα με επίσημη πηγή - Πρόκειται για αεροπλάνο Antonov AN-26 .

Μεταγωγικό αεροπλάνο του ουκρανικού στρατού συνετρίβη απόψε στην περιοχή του Χαρκόβου, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν «νεκροί και τραυματίες», ανακοίνωσαν οι εθνικές αεροπορικές δυνάμεις.

Το αεροπλάνο αυτό, τύπου Antonov-26, συνετρίβη κατά την προσγείωση, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. «Εκτός από το πλήρωμα, φοιτητές του Ινστιτούτου των ουκρανικών αεροπορικών δυνάμεων του Χαρκόβου επέβαιναν σε αυτό. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το sputniknews.com, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, στην πτήση βρίσκονταν 28 άτομα -21 δόκιμοι και 7 μέλη πληρώματος. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τουλάχιστον 20 από αυτούς σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.Όπως επιβεβαίωσε ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας, αεροσκάφος τύπου An-26 συνετρίβη στην πόλη Chuguev στην ευρύτερη περιοχή του Χαρκόβου, κατά την προσγείωση.

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχουν νεκροί αλλά και επιζώντες.

Η Αστυνομία της Ουκρανίας ελέγχει πληροφορίες σχετικά με το αεροπορικό δυστύχημα στην ευρύτερη περιοχή του Χάρκοβο, ενώ μια ερευνητική και μια επιχειρησιακή ομάδα έχουν μεταβεί στο σημείο της συντριβής.Μέχρι στιγμής, άγνωστα παραμένουν τα αίτια της συντριβής.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου