Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: «Έντονη ανησυχία» Πούτιν - Επικοινωνία με τον Αρμένιο πρωθυπουργό.

 Την έντονη ανησυχία του σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ εξέφρασε ο Ρώσος Προέδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, είχε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Όπως ενημέρωσε το Κρεμλίνο, η επικοινωνία έγινε με «πρωτοβουλία της αρμενικής πλευράς» και συζητήθηκε η «οξεία κλιμάκωση της κατάστασης».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Πούτιν εξέφρασε την ανησυχία του για τις νέες εχθροπραξίες.  

«Σημειώθηκε ότι είναι σημαντικό τώρα να καταβάλουμε κάθε απαραίτητη προσπάθεια για να αποτρέψουμε την περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης, και το πιο σημαντικό, να σταματήσουμε τις ένοπλες συγκρούσεις».

Ο νέος γύρος αντιπαραθέσεων στην περιοχή ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες και έχει οδηγήσει στον θάνατο στρατιωτών και αμάχων, όπως ισχυρίζονται οι αντιμαχόμενες πλευρές.

Κάθε μία από τις δύο χώρες ρίχνει το «μπαλάκι» των ευθυνών στην άλλη αναφορικά με το ποιος ευθύνεται για την αναζωπύρωση της έντασης.

sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου