Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Οι ειδικοί ανέφεραν μια ανώμαλη κατάσταση με σύννεφα στην Κριμαία.

 Το αεροσκάφος της Roshydromet YAK-42D, το οποίο έφτασε στην Κριμαία για να αυξήσει τεχνητά τις βροχοπτώσεις, έκανε δύο πτήσεις και οι ειδικοί αξιολόγησαν τις καιρικές συνθήκες.


«Δουλεύουμε με σύννεφα, αλλά δεν είναι όλα κατάλληλα - πρέπει να υπάρχουν ορισμένες παράμετροι.

Θέλω να πω ότι η κατάσταση είναι εξαιρετική. Σαφώς ανώμαλη εξέλιξη των καιρικών συνθηκών - υπάρχουν πολύ λίγα κατάλληλα σύννεφα », δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Bagrat Danelian, επικεφαλής του κέντρου φυσικής(Περιφέρεια Μόσχας).

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μελετητές παρατηρούν σύννεφα στην Κριμαία από τις 10 Σεπτεμβρίου.

Δεν είναι ακόμη δυνατό να εκτιμηθεί το αποτέλεσμα των πρώτων ταξινομήσεων, απαιτείται ανάλυση.

"Ένα σύννεφο μπορεί να διπλασιάσει την ποσότητα της βροχόπτωσης, αλλά δεν υπάρχουν τόσα πολλά σύννεφα - 30-40%", σημείωσε ο ειδικός.

Συνολικά, το εργαστήριο αεροσκαφών σχεδιάζει να πετάξει στην Κριμαία για 25–35 ώρες. Ο Danelian τόνισε ότι αυτό δεν αρκεί για να αλλάξει ριζικά την κατάσταση με χαμηλά επίπεδα νερού.

Ένας εκπρόσωπος του παρατηρητηρίου είπε ότι τα σύννεφα εκτίθενται σε ιωδιούχο άργυρο σε μικρή δόση. Είναι ασφαλές τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ανθρώπινη κατανάλωση, διαβεβαίωσε.


Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο από τους πλημμυρισμένους δρόμους της Συμφερόπολης, της Σεβαστούπολης και του Κερτς.

Πρόβλημα νερού της Κριμαίας 

Όπως αναφέρθηκε, στις αρχές του 2020, πολλά υδάτινα σώματα στην Κριμαία είχαν γίνει ρηχά.

Ο επικεφαλής της δημοκρατίας, Σεργκέι Ακσενόφ, χαρακτήρισε το τρέχον έτος ένα από τα ξηρότερα για τη χερσόνησο σε 150 χρόνια.

Η πιο τεταμένη κατάσταση λόγω της έλλειψης υετού έχει αναπτυχθεί στη Συμφερόπολη και τα προάστια της, όπου έχουν εισαχθεί ωριαία χρονοδιαγράμματα παροχής νερού στον πληθυσμό. Επίσης, η βραδινή παροχή νερού στο θέρετρο Alushta και πολλά χωριά στα νότια της Κριμαίας είναι περιορισμένη .


Στις αρχές Σεπτεμβρίου, έγινε γνωστό ότι το Κεντρικό Αερολογικό Παρατηρητήριο (ο κορυφαίος οργανισμός της Roshydromet για την ανάπτυξη επιστημονικών ιδρυμάτων ενεργών επιρροών για τη ρύθμιση της βροχόπτωσης) κέρδισε διαγωνισμό για την εφαρμογή πειραματικών αεροπορικών εργασιών για την τεχνητή αύξηση της βροχόπτωσης στην Κριμαία. Η τιμή της σύμβασης είναι 25,5 εκατομμύρια ρούβλια, η εργασία θα ολοκληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με την Roshydromet, αφού το αεροσκάφος λειτουργεί για μία σεζόν, η αύξηση της βροχόπτωσης σε σύγκριση με τις μακροπρόθεσμες στατιστικές στην περιοχή μπορεί να φτάσει το 10-30%.


AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου