Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Στη βάση της Σούδας Μ.Πομπέο και Κ.Μητσοτάκης - Κλειστή σύσκεψη στην 115 Π.Μ (φωτο- video)./Απευθείας: Οι ανακοινώσεις του Μάικ Πομπέο και του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα Χανιά.

Νωρίς το μεσημέρι αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.Στην ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας, έφτασε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και Έλληνες και Αμερικανούς αξιωματούχους.Οι κύριοι Μητσοτάκης και Πομπέο επισκέφθηκαν την Βάση στο Μαράθι όπου είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε ταχύπλοα CCM και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχουν τα συγκεκριμένα ταχύπλοα (Combat Craft Medium) τα οποία βρίσκονται σε προβλήτα που έχει παραχωρηθεί στις αμερικανικές δυνάμεις.Στη συνέχεια ανέβηκαν στο ελικοδρόμιο της ελληνικής Φρεγάτας ΜΕΚΟ «Σαλαμίς». Η άφιξη τους αναγγέλθηκε από τα μεγάφωνα της φρεγάτας (και στα Αγγλικά) και επί του πλοίου τους ανέμενε άγημα απόδοσης τιμών.Νωριτερα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός έφτασαν στην αμερικανική βάση κάτω από υψίστης αυστηρότητας μέτρα ασφαλείας, από όπου στη συνέχεια οι πομπές ξεκίνησαν για τη στρατιωτική βάση στο Μαράθι.
Αυτή την ώρα πραγματοποιείται διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης, όπου εκτός από τον Πρωθυπουργό συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή. Από την πλευρά των ΗΠΑ συμμετέχουν ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο βοηθός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ και δυο σύμβουλοι του κ. Μπομπέο.Αμέσως μετά θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, ενώ στις 13.15 ο Αμερικανός Υπ.Εξ. με τον Έλληνα Πρωθυπουργό θα έχουν γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του Πρωθυπουργού. Στις 17.00, το απόγευμα θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.
Ιδιαίτερου συμβολισμού επίσκεψη.

Η επίσκεψη αυτή θεωρείται από διπλωματικές πηγές ιδιαίτερου συμβολισμού καθώς χαρακτηρίζεται ως ένα μήνυμα προς την Άγκυρα για κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να ξεπεραστούν. Επίσης, η παρουσία του στη βάση της Σούδας κατά τη διήμερη επίσκεψή του στα Χανιά, σηματοδοτεί τα σχέδια των ΗΠΑ, για ενίσχυση του ρόλου της βάσης της Σούδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

flashnews.gr

Απευθείας: Οι ανακοινώσεις του Μάικ Πομπέο και του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα Χανιά.

Το μήνυμα του Αμερικανού Υπ.Εξ και του Έλληνα Πρωθυπουργού από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην 115 Π.Μ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι ανακοινώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο και του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση των αντιπροσωπειών στην στην 115 Πτέρυγα Μάχης, όπου εκτός από τον Πρωθυπουργό συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή. Από την πλευρά των ΗΠΑ συμμετείχαν ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο βοηθός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ και δυο σύμβουλοι του κ. Μπομπέο.

Εδώ χτυπά ο παλμός της ελληνοαμερικανικής συ

Δείτε σε απευθείας σύνδεση τις ανακοινώσεις των κυρίων Μητσοτάκη και Πομπέο.

flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου