Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Νετανιάχου στα Ηνωμένα Έθνη αποκαλύπτει αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού.

 Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απευθύνεται  στην 75η ετήσια Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών μέσω βίντεο, καλεί τη διεθνή κοινότητα να δράσει κατά του Ιράν, και της Χεζμπολάχ.


Ο Πρωθυπουργός Μπινιαμίν Νετανιάχου μίλησε την 75η ετήσια Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την Τρίτη. Η ομιλία παραδόθηκε μέσω βίντεο λόγω της πανδημίας του κορανοϊού.

Ο Νετανιάχου ξεκίνησε αναφέροντας τις Συμφωνίες του Αβραάμ, την ειρηνευτική συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ του Ισραήλ και των κρατών του Κόλπου του Μπαχρέιν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

"Η Μέση Ανατολή δεν είναι ακριβώς γνωστή για την παραγωγή καλών ειδήσεων, και λίγοι περίμεναν να είναι διαφορετικοί φέτος. Ο πανδημικός ιός καταστρέφει το μέρος μας του κόσμου όπως παντού αλλού. Αλλά είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω ότι φέτος, εγώ μπορώ να σας πω για καλά νέα από τη Μέση Ανατολή. Στην πραγματικότητα, μπορώ να αναφέρω δύο κομμάτια καλών ειδήσεων », είπε ο Νετανιάχου.

Δήλωσε επίσης ότι οι πρόσφατες ειρηνευτικές συμφωνίες "προέκυψαν λόγω μιας σαφούς διακοπής με τις αποτυχημένες στρατηγικές του παρελθόντος".

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Νετανιάχου σημείωσε τον κίνδυνο που ενέχει το Ιράν και οι πληρεξούσιοί του, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Υπενθυμίζοντας τη μαζική έκρηξη που έπληξε το λιμάνι της Βηρυτού τον περασμένο μήνα, ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι μια παρόμοια έκρηξη θα μπορούσε να συμβεί στη γειτονιά της Γιάνα κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, επειδή η Χεζμπολάχ αποθηκεύει πυραύλους εκεί.

"Είναι ακριβώς δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο", είπε. "Και εδώ, η Χεζμπολάχ διατηρεί μια μυστική αποθήκη όπλων. Αυτή η μυστική αποθήκη όπλων, ακριβώς εδώ, βρίσκεται δίπλα, σε απόσταση ενός μέτρου, από μια εταιρεία φυσικού αερίου. Αυτά είναι δοχεία φυσικού αερίου. Ακριβώς εδώ. Είναι λίγα μέτρα μακριά από ένα βενζινάδικο. Είναι πενήντα μέτρα μακριά από την εταιρεία φυσικού αερίου. Εδώ είναι περισσότερα φορτηγά βενζίνης. Και είναι ενσωματωμένο σε πολιτικές κατοικίες εδώ, πολιτικές κατοικίες εδώ. Για τους κατοίκους της γειτονιάς Janah, αυτές είναι οι πραγματικές συντεταγμένες. "

"Λέω στους ανθρώπους της Janah, πρέπει να δράσεις τώρα. Πρέπει να διαμαρτυρηθείς γι αυτό. Γιατί αν αυτό το πράγμα εκραγεί,και θα είναι μια άλλη τραγωδία.

Κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να «αντισταθεί» στον προστάτη της Χεζμπολάχ, το Ιράν.

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ιράν αναζητά πυρηνικά όπλα. Το κάποτε μυστικό πυρηνικό αρχείο, οι πράκτορες του Ισραήλ που αποκτήθηκαν από την καρδιά της Τεχεράνης, το αποδεικνύουν αυτό πέρα ​​από μια σκιά αμφιβολίας.

"Προς την κατεύθυνση της πυρηνικής συμφωνίας, το Ισραήλ είπε - ειδικά από τους Ευρωπαίους φίλους μας - ότι οποιαδήποτε ιρανική παραβίαση θα αντιμετωπιστεί με γρήγορη και σοβαρή αντίδραση.

"Όμως, ενόψει των βίαιων παραβιάσεων του Ιράν, εν όψει των αδιάψευστων στοιχείων του πυρηνικού αρχείου, το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έκανε τίποτα.

"Και παντρεύτηκε την αποτυχημένη πυρηνική συμφωνία, το Συμβούλιο Ασφαλείας εξακολουθεί να αρνείται να δει τι ήταν προφανές σε όποιον καταλαβαίνει τίποτα για τη Μέση Ανατολή.

"Αντί να περιορίσει την επιθετικότητα του Ιράν, η πυρηνική συμφωνία την τροφοδότησε και χρηματοδότησε", δήλωσε.

"Τον περασμένο μήνα, όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας αρνήθηκε να επεκτείνει το εμπάργκο όπλων στο Ιράν, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν τις κυρώσεις", υπενθύμισε.

"Ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι διχασμένο, εμείς στην περιοχή είμαστε ενωμένοι. Τόσο οι Άραβες όσο και οι Ισραηλινοί προτρέπουν από κοινού σκληρή δράση στο Ιράν. Και όταν οι Άραβες και οι Ισραηλινοί συμφωνούν, άλλοι πρέπει να δώσουν προσοχή."

"Το Ισραήλ καλεί όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, να σταθούν μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες ενάντια στην επιθετικότητα του Ιράν, να το επιμείνουν επιμένοντας στο Ιράν να τερματίσει μια για πάντα το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων, να σταθεί μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες στην αντιμετώπιση του μεγαλύτερου κινδύνου για την ειρήνη  στην περιοχή μας ", είπε ο Νετανιάχου.

israelnationalnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου