Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Οι αστρονόμοι αποκαλύπτουν ένα «εκπληκτικό» τεράστιο σύμπλεγμα «αρχαίων» αστεριών στην καρδιά του γαλαξία μας.

 Μια ομάδα διεθνών επιστημόνων έχει βρει έναν προηγουμένως άγνωστο «αρχαίο αστρικό πληθυσμό» με μάλλον ασυνήθιστες ιδιότητες κρυμμένες σε απλή θέα - ακριβώς στο κέντρο του γαλαξία μας.


Αυτή η μεγάλη ομάδα αστεριών πιθανότατα προήλθε από ένα σφαιρικό σύμπλεγμα κάπου στον Γαλαξία και παρασύρθηκε στη μέση του εδώ και πολύ καιρό, είπε. Η ανακάλυψη αναλύθηκε λεπτομερώς σε δύο δημοσιεύσεις που δημοσιεύθηκαν στη Δευτέρα στο Astrophysical Journal Letters.

Οι αστρονόμοι είπαν ότι συνάντησαν το αστέρι καθώς μελετούσαν μια τεράστια μαύρη τρύπα που βρίσκεται στον πυρήνα του γαλαξία μας. Περιβάλλεται από ένα από τα πυκνότερα πεδία των αστεριών στο γνωστό σύμπαν, που αποτελείται από περίπου 20 εκατομμύρια ουράνια σώματα.

Ωστόσο, αυτό το λεγόμενο "Nuclear Star Cluster" (NSC) είναι αρκετά δύσκολο να παρατηρηθεί, επειδή καλύπτεται από σύννεφα σκόνης που εμποδίζουν το ορατό φως. Έτσι, παρά τον πυκνό πληθυσμό των αστεριών, η περιοχή φαίνεται σκοτεινή όταν κοιτάζουμε από έξω.

Η ματιά σε αυτό το σκοτάδι είναι δυνατή μόνο με εξοπλισμό που συλλαμβάνει πολύ μικρότερα ή μεγαλύτερα μήκη κύματος, όπως το πολύ μεγάλο τηλεσκόπιο στη Χιλή, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους συγγραφείς των εφημερίδων.

rt.com

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου