Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020

Μαγιορκίνης: Δεν αποκλείεται να δούμε 500 κρούσματα τις επόμενες ημέρες.

 Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, μίλησε, μεταξύ άλλων, για την έκρηξη νέων κρουσμάτων την Τετάρτη.Γκίκας Μαγιορκίνης

Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό ξεκαθάρισε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, προσθέτοντας πως η εικόνα της επιδημίας στη χώρα μας είναι εύκολο να αλλάξει.

Υπενθύμισε δε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων στις αρχές Αυγούστου.

«Είδαμε αρχή Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση να το πω έτσι, μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε, από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200» τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Αναφορικά με το ρεκόρ των 293 κρουσμάτων την Τετάρτη, ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι οι επιστήμονες αναμένουν να δουν πώς θα κινηθούν οι αριθμοί σήμερα και αύριο για να βγάλουν ένα ασφαλές συμπέρασμα ενώ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι «θα μείνουμε στα κρούσματα που είμαστε».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η επιδημία ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό και σίγουρα όλο τον χειμώνα, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο για τους κλειστούς χώρους, καθώς εκεί η μεταδοτικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Σχετικά με τα σχολεία, εξήγησε ότι η 7η Σεπτεμβρίου παραμένει η πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμά τους.

«Περιμένουμε να δούμε τις επόμενες δύο ημέρες» υπογράμμισε και δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό κρουσμάτων που θα καθορίσει τις αποφάσεις, εξηγώντας ότι η επιτροπή εξετάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

 sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου