Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Το «casus belli» του Αιγαίου οδηγεί στο «casus beli» των Στενών.


 


Όλα καλά και ευχαριστώ όλους σας για τα μηνύματα σας. Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά να έχει υγειά, εσύ και η οικογένεια σου.

Το τελευταίο διάστημα γύρισα μερικά νοσοκομεία του λεκανοπέδιου (ειδικά εκεί στη Βούλα πρέπει να με ξέρουν με το μικρό μου) και αυτό που είδα φιλε είναι ότι υπάρχει πολύ πόνος.......Αδειάσαν οι εκκλησίες και γέμισαν τα νοσοκομεία.

Μπορεί να μην μπορώ να κάτσω πολύ ώρα στον υπολογιστή αλλά παρακολουθώ στενά, όπως όλοι μας,  τις τελευταίες εξελίξεις στο… Big brother.

Όχι;;;

Καλά, στη λεκάνη της Μεσογείου ήθελα πω …απλα διάβασα ότι 2.000.000 τηλεθεατές είδαν χθες την πρεμιέρα και καλά έκαναν, απλώς δεν μου κάθισε καλά ως προς το νούμερο….λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση από την Βουλή για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων από 6 σε 12. 

Γεγονός που είχε πει κάποτε ο Άγιος Παΐσιος και που μας δόθηκε σαν σημάδι…. προετοιμασίας. Ανησυχώ, στα 10 εκατομμύρια Ελλήνων πόσοι έπιασαν αυτό το σημάδι;;;;….ειλικρινά δεν ξέρω.!!

Η συζήτηση όμως για την αύξηση των θαλάσσιων συνόρων μας, έγινε καιρό πριν, απλά το θέμα ήταν να γίνει η ανακοίνωση σε μέρα  (στις 26/8 έγινε) που θα εξυπηρετεί και άλλα συμφέροντα.


Δηλαδή η αφορμή πολέμου με την Τουρκιά ενεργοποιήθηκε επισημά στις 26/8.

Μας έβαλαν να την ενεργοποιήσουμε.

Να δούμε έναν τίτλο από το ΠενταποσταγμαΛοιπόν ο Ερντογάν έχει υποχθόνια σχέδια και συμφέροντα στον Λιβανό. 

Παρόμοιά βρώμικα συμφέροντα  όμως έχει:
στο Αιγαίο
στη Λιβύη 
στη Συρία
στο Αζερμπαϊτζάν
στο Ιράκ….  μου ξέφυγε μηπως κανένα άλλο βρώμικο σχέδιο;

Έξι(6) σημεία στον χάρτη που η Τουρκία προσπαθεί να εμπλακεί στρατιωτικά και γεωπολιτικά. Μεταφέρει στρατεύματα, πολεμικό υλικό και χαζούς τζιχαντιστές, προσπαθεί να ανατρέψει καθεστώτα, να υποκινήσει διαμαρτυρίες/επαναστάσεις……………………….αγαπητέ Μάικ…παλιόφιλε Βενιαμίν μόλις μείνατε άνεργοι.

Μάικ εσύ στο Δελφινάριο θα διασκεδάζεις κόσμο με ατάκες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιραν, Βενιαμίν στο Μετρανο και σε επικίνδυνα νούμερα με άγρια ζώα της Χεζμπολαχ.

Στα σοβαρά τώρα, πως είναι δυνατόν να δεχθούμε ότι ο Ερντογάν ξαφνικά έγινε ο πολεμοχαρής και παρανοϊκός Σουλτάνος της Μέσης Ανατολης, όταν η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ έχει περικυκλώσει το Ιραν σε Ιράκ, Συρία Αφγανιστάν (παρουσία παράνομη);

Μηπως είναι ο Χίτλερ του 21 αιώνα και οι ιστορικοι-αναλυτες δεν το πήραν ακόμη χαμπάρι;;;

Μάικ…Μάικ…μην κρύβεσαι πίσω από την κουρτίνα, βγες από εκεί και έλα εδώ να τα πούμε που έχουμε καιρό να τα πούμε.

Φυσικά και δεν έχεις χάσει την δουλειά σου, απλά σε κάποια καυτά μέρη του Χάρτη, για να μην φανείς,  την κάνει άλλος για εσένα την δουλεία.

Έπεισες Μάικ πολύ κόσμο εκεί έξω και πολλές ψηφιακές πένες ότι ο Τζόκερ στον Πλανήτη είναι ο Ερντογάν. Τα ελληνικά μέσα τον αποκαλούν παρανοϊκό, πολεμόχαρη κλπ. την ώρα που εσάς σας αποκαλούν συμμάχους. Δεν είναι και πολύ ειλικρινές αυτό, αλλά καταλαβαίνω το ύπουλο της διπλωματίας σας που ελέγχει την πληροφορία στην Ελλάδα.

Πως γίνεται ρε Μάικ να είναι ο Ερντογάν τόσο επικίνδυνος για τα συμφέροντα σας.... παίχτης που μετακινεί τα πιόνια στη διεθνή σκακιέρα με  άμυαλο και εγωιστικό τρόπο, να διακινεί όπλα και  τρομοκράτες προωθώντας παράλληλα τα τουρκικά συμφέροντα  σε τρίτα κράτη  και να το ανέχονται οι νταβατζιδες της γωνίας της Μεσογείου;

Μάικ παρακολουθώ περίπου 2 χρόνια τις ανακοινώσεις του Υπουργείου σου στον ψηφιακό κόσμο.

Δεν είδα ούτε μία ανάρτηση σου που να μιλάει για την επιθετικότητα της Τουρκίας…όταν καθημερινά ή εβδομαδιαία ανεβάζετε αναρτήσεις όπως αυτή:Χρησιμοποιείτε την επικοινωνία και τα κοινωνικά δίκτυα για να κάνετε μασάζ στην διεθνή κοινή γνώμη προετοιμάζοντας το έδαφος για τα «χτυπήματα»  σας. 

Είτε αυτά είναι διπλωματικά, είτε στρατιωτικά…. είτε υπόγεια….. είτε σεισμικά.

Ασχολείστε με την Κίνα, την Ρωσία, την Βενεζουέλα, πρόσφατα με το Λίβανο και σχεδόν κάθε μέρα με το Ιραν.!!

Με την Τουρκία γιατί δεν ασχολείστε...γιατι δεν βλέπουμε έστω μία αναρτηση κατα της Τουρκίας…;;;;

Διότι οι απελπισμένες τουρκικές κινήσεις στην διεθνή σκακιέρα σας βολεύουν απίστευτα , έτσι δεν είναι;

Σας εξυπηρετούν στο να δημιουργήσετε τις συνθήκες που θέλετε για να χτυπήσετε(όπως χτυπήσατε και θα ξαναχτυπήσετε τον Λίβανο κ. Μακρόν) τα παραπάνω κράτη που μας λέτε ότι είναι οι κακοί του πλανήτη.

Δεν ασχολείστε με την Τουρκία γιατί έχει το "ΟΚ" από εσάς για να κάνει ότι κάνει, και το ίδιο οκ έχει δοθεί και στην δική μας πολιτική ηγεσία, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας, και ξεκίνησε ένα πινκ πονκ δικαιωμάτων με την κλεψύδρα του χρόνου γυρισμένη από τις υπογραφές του EAST MED, μιας αστείας πραγματικά δικαιολογίας που μας οδήγησε στις χθεσινές ανακοινώσεις και πιο πέρα στην έναρξη  ενός μεγάλου πολέμου.

Ο τίτλος.... μπορείς να καταλάβεις τι κρύβετε πίσω από αυτόν;

Θα σου πω την εικόνα που εχω και τα στοιχεία που ξεπερνούν την λογική και δεν μπορώ να τα δείξω,  οπότε αν θες το δέχεσαι αν θες όχι….και ο χρόνος πάλι θα δείξει αν είναι έτσι ή όχι.

Η ανακοίνωση στις 26 του 8ου για επέκταση των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων από τα 6 στα 12 ν.μ έχει σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Τι εννοώ με αυτό; Ότι δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, δυστυχώς. Ότι άλλοι μας έβαλαν να την κάνουμε, και αυτοί οι άλλοι θέλουν την πολεμική εμπλοκή Τουρκίας-Ελλάδας.

Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι; 

Οι μεγάλοι εγκέφαλοι..αυτους ποτέ δεν θα μπορούσαμε να τους δούμε ή να μάθουμε τα ονόματα τους αλλά ας δούμε αυτούς που μπορούμε γιατί πολύ φοβάμαι ότι η ιστορία ποτέ δεν θα γράψει για τον βρώμικο ρόλο που διαδραμάτισαν αυτοί που τώρα μας σφίγγουν το χέρι...που κατά σύμπτωση τα χέρια που μας στηρίζουν,  λίγο μετα την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ τα ίδια χέρια αγγίζαν φωτεινές σφαίρες και ο κόσμος αναρωτιόταν για αυτό που έβλεπε. Αυτά τα φωτεινά χέρια,  κατά σύμπτωση πάντα,  τώρα υποτίθεται ότι μας βοηθούν…!!

(ΙΣΡΑΗΛ, ΓΑΛΛΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΗΠΑ)


ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, και δεν τους νοιάζει αν την άλλη μέρα πεινάσουμε, όπως δεν τους ένοιαξε όταν μας εξόντωναν οικονομικά και μας ξεφτίλιζαν εθνικά με τα μνημόνια.

Μα ξεχάσαμε ευκολά και νομίζουμε ότι είμαστε σε θέση ισχύος αφού μας στηρίζουν οι ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ, μα μπορέι ευκολα να πέσουν οι Ισχυροί, όταν  τα πόδια αυτών των γιγάντων-συμμάχων μας σκοντάψουν σε κάνα πετραδάκι. 

Κοίτα τη χώρα σου Μάικ, την έχουν κυκλώσει κατάμαυροι Πάνθηρες…Μακρον κοίτα την δική σου χώρα, ίδιοι πάνθηρες την εκβιάζουν.

Αυτοί λοιπόν που μας έβαλαν να υπογράψουμε μια  Συμφωνία στη λίμνη των Πρεσπών, που αργότερα θα την χρησιμοποιήσουν για να φουντώσουν πολεμικά την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, οι ίδιοι μας έβαλαν να ανακοινώσουμε την αφορμή πολέμου με την Τουρκία.(!!!)

Και αν μας έβαλαν να το κάνουμε προχθές, τότε είναι πολύ κοντά στο να φανεί στο γιατί μας έβαλαν τώρα, ίσως και πριν τις Αμερικάνικες εκλογές.

Θα είναι αργά αλλά ίσως τότε θα φανεί ποιος επωφελείται όταν δυο κράτη του ΝΑΤΟ εμπλέκονται πολεμικά με……το ΝΑΤΟ Ουδέτερο.

Ποιος επωφελείται με το να ανακοινωθεί ότι οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, ότι όλη η Τουρκία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση…να υπενθυμίσω για άλλη μία φορά ότι αυτή η κατάσταση  περιγράφεται στη Συνθήκη του Μοντρε(!!!.) 

Τότε ίσως μάθουμε ή θυμηθούμε τον λόγο που η Τουρκία μετέτρεψε την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, που έκανε χρήση του δικαιώματος της στο Ευρωπαϊκό τουρκικό κομμάτι και θα δούμε να κάνει και άλλη (λάθος) χρήση ενός άλλου δικαιώματος που αναφέρεται στη Συνθήκη του Μοντρε.(!!!)

Ποιος επωφελείται όταν και η δική μας χώρα μπει επίσημα σε εμπόλεμη κατάσταση… ποιες θα είναι οι επιπτώσεις μέσα σε αυτή την κατάσταση και εν μέσω πανδημίας;;;;

Ποιος από την Κυβέρνηση τις έχει υπολογίσει;
Επιπτώσεις στον τουρισμό, στην αναπτυξη, τις επενδύσεις, στο βιοτικο επιπεδο....γενικά στην οικονομία…εκεί τι γίνεται;;;;

Ποιος από τους αρμόδιους της πολιτικής ή της ενημέρωσης ψάχνει να δει γιατί όλες οι λύσεις σε χρόνια προβλήματα προσπαθούν να εφαρμοστούν τώρα, λίγο μετα την μονομερής ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ;;;

Γιατί ολόκληρη Google  έχει  σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ,  που έχουν αναγνωρίσει τρία με τέσσερα κράτη επίσημα(ανεπίσημα είναι περισσότερα);;;


Γιατί δηλωθήκαν οι προθέσεις για... ταραχές στην Ελλάδα, δηλαδή με κάποια κατασεκυασμενη αφορμή να γίνουν μερικές μεγάλες πόλεις μας Μινεάπολη ή Εξάρχεια;

Με λίγα λόγια εχω την εικόνα, δίχως να προσπαθήσω και πολύ να πείσω κανέναν, ότι  προχθές ανακήρυξαν από την Βουλή των Ελλήνων  τον πολεμικό εκβιασμό των Ελλήνων. Φοβάμαι ότι δεν έχουν καταλάβει ούτε οι κυβερνώντες τι κάνουν, απλα ότι τους δίνουν κάνουν και οπότε(χρόνος) τους λένε τα ανακοινώνουν.  

Αυτό με τα 2 εκατομ. που είπα πιο πάνω για την τηλεθέαση στο big brother, και πάλι φοβάμαι πως πολλοί Έλληνες δεν έχουν αντιληφθεί όχι μόνο την κρισιμότητα των στιγμών, αλλά ότι θα μας εκβιάσουν, σε πρώτη φάση, πολεμικά και καταλαβαινω ότι είναι δυσκολο απο χορεψουμε στου ρυθμους τους, μα θα αυτο θα γινει αιφνίδια.

Η εκτίμηση μου είναι ότι όταν γίνει αυτό… δηλαδή  όταν τα πράγματα σοβαρέψουν και ξεκινήσει ο εκβιασμός,  τότε πολλοί θα ξυπνήσουν απότομα , και αυτός ο αιφνιδιασμός μπροστά στον πόλεμο και στην ιδέα να χαθεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής, αρκετοί εδώ στην Ελλάδα νομίζω θα επιθυμούν η κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμβιβασμό.

Και θα ξυπνήσουν απότομα διότι ο πόλεμος θα καταλάβουν ορισμένοι ότι δεν ήταν hasthang ούτε Μιμιδιο, ούτε κάποιο check in, ο πόλεμος δεν θα είναι ψηφιακός και ο εκβιασμός ίσως να φροντίσουν να μας δείξουν ότι δεν θα είναι μία πίστα στο call of duty… αλλά ίσως να υπάρξουν απώλειες.

Εκεί θα δούμε ο κάθε ένας από εμάς τι αντοχές έχει, όταν καταλάβει ότι πραγματικά πάμε σε πόλεμο και ότι η πολιτική ηγεσία ήταν μια κρυφή μαριονέτα που στο πρώτα δύσκολα ραντεβού μπορεί να την κάνει.

Όσο ικανό και να είναι το στράτευμα μας, που είναι, όσο οπλισμό και να έχουμε, που έχουμε,  αν η κεφαλή της χώρας μας …δηλαδή η πολιτική εξουσία είναι κατώτερη των απαιτητικών περιστάσεων,  ιστορικά έχουμε εθνικές τραγωδίες.

Μακάρι τα παραπάνω να μην είναι έτσι, με και μας βολεύει πολύ να μην είναι έτσι, αλλά δεν ξέρω αν θα περιμένει ο Ερντογάν να ανακηρύξουμε επίσημα ότι αυξάνουμε τα θαλάσσια σύνορα μας. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα κάτσει και θα περιμένει..!

Αυτά και αλλά πολλά ήθελα τόσες ημέρες να πω, και πάλι σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και το επόμενο θέμα, αν πάλι δεν έχουμε εμπόδια,  θα είναι αυτό που έγινε στις 24/8. 

Τι έγινε;;;

Κάτι σοβαρό που θα προσπαθήσουμε να το αναλύσουμε.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου