Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

Ο Άγιος Κοσμάς εννοούσε τον γαλλικό στρατό ότι θα μας σώσει και όχι τον ρωσικό;/“Ήρθαν οι κοκκινογέλεκοι στην Ελλάδα” – Η προφητεία του Πατροκοσμά που είναι έτοιμη να επαληθευτεί.

 Η παρακάτω προσέγγιση της προφητείας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στάλθηκε με email από φίλο αναγνώστη, σας την παρουσιάζουμε αυτούσια, προς προβληματισμό.

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

KKG1

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο ισαπόστολος, προφήτευσε ότι το ξανθό γένος θα καταλάβει την Κωνσταντινούπολη και επειδή δεν θα μπορεί να την κρατήσει, θα την δώσει στην Ελλάδα (μετά από διαπραγματεύσεις). Προφήτευσε επίσης ότι οι «κοκκινιγέλεκοι» θα είναι αυτοί που θα σώσουν τον ελληνικό λαό από τα δεινά της εσωτερικής αναταραχής, ήτοι απ’ ότι φαίνεται, από εσωτερική ανωμαλία ένεκα της εξέγερσης τόσων εκατομμυρίων, εχθρών της ορθοδοξίας, υποκινούμενων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα μας.

Δίνοντας προσοχή στα λεγόμενά του βλέπουμε ότι χρησιμοποιεί έναν χαρακτηρισμό για τους καταλαμβάνοντες την Κωνσταντινούπολη (ξανθό γένος) και έναν διαφορετικό χαρακτηρισμό για τον στρατό της χώρας που θα έρθει για να σώσει εμάς τους έλληνες (κοκκινογέλεκοι). Άρα ο Άγιος εννοούσε δύο διαφορετικά έθνη ή κράτη.

Λέγοντας ο Άγιος Κοσμάς ότι θα έρθει άλλος στρατός για να σώσει τους έλληνες, πρόθεσή του ήταν να δείξει ότι δεν θα είναι ο ελληνικός στρατός αυτός που θα σώσει τους έλληνες στην Ελλάδα, παρά να πει ποιάς χώρας στρατός θα έρθει προς βοήθειά μας. Όταν ρωτήθηκε όμως από τους ακροατές του, ποιος θα είναι αυτός ο στρατός, αυτός ανέφερε το χαρακτηριστικό ένδυμα του στρατού αυτού. Οι κοκκινογέλεκοι, είπε. Ήταν σαφής. Αυτοί που φοράνε κόκκινο γιλέκο. Δηλαδή, αυτοί που φοράνε αμάνικο επανωφόρι κόκκινου χρώματος. Κακώς οι περισσότεροι ταύτισαν τα κόκκινα γιλέκα με τον κόκκινο στρατό της ΕΣΣΔ. Κόκκινος στρατός, κατ’ ευφημισμόν, ήταν ο στρατός της ΕΣΣΔ όταν ο συνασπισμός των χωρών αυτών εδυναστεύετο τότε από τον άθεο κομμουνισμό. Ο κομμουνισμός κατέρρευσε και ο κόκκινος στρατός έπαψε να υπάρχει. Άρα, πρώτον, ο τωρινός ρωσικός στρατός δεν αποκαλείται πλέον κόκκινος και δεύτερον, οι ρώσοι (σύμφωνα με τις προφητείες) ενώ δεν θα μπορούν να κρατήσουν την Κωνσταντινούπολη πως είναι δυνατόν να στείλουν στρατό προς βοήθειά μας;

Επίσης, σε όλους τους στρατούς του κόσμου πλέον, τα χρώματα των στολών τους τα υπαγορεύει το περιβάλλον μέσα στο οποίο επιχειρούν. Άρα το κόκκινο χρώμα στις σύγχρονες στολές μάχης των στρατιωτών είναι πλέον απαγορευτικό.

Επομένως ο Άγιος Κοσμάς αναφερόταν στο χρώμα στολών στρατού που ήταν σύγχρονός του. Όταν είπε «οι κοκκινογέλεκοι» στην ουσία έλεγε στους ακροατές του, για να καταλάβουν όσοι μπορούσαν, «οι στρατιώτες της χώρας που τώρα φοράνε κόκκινα γιλέκα». Ουσιαστικά, τους υποδείκνυε τη χώρα με το στοιχείο που τους έδινε.

Όπως γίνεται αντιληπτό, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει κανείς το πότε έζησε ο Άγιος Κοσμάς για να μπορέσει να βρει τον σύγχρονό του στρατό που εννοούσε. Ο Πατροκοσμάς γεννήθηκε το 1714, έγινε μοναχός το 1759 και κατόπιν άρχισε τις περιοδείες του. Αλλά ο φθόνος των Ευρέων, σε συνεργασία με τους Τούρκους, είχε σαν αποτέλεσμα τον απαγχονισμό του στην Βόρειο Ήπειρο το 1779.

Δείτε τώρα τις παρακάτω φωτογραφίες με κοκκινογέλεκους στρατιώτες.

KKG2KKG3KKG7

Οι παραπάνω φωτογραφίες δείχνουν γάλλους κοκκινογέλεκους στρατιώτες. Είναι από την αναπαράσταση του πολέμου των Γάλλων εναντίον των Άγγλων που είχε γίνει την περίοδο 1756-1763 στη Νέα Γαλλία, στο Κεμπέκ, δηλαδή την περίοδο που ο Άγιος Κοσμάς εμψύχωνε τους σκλαβωμένους έλληνες. Οι στρατιώτες φοράνε τις στολές της εποχής εκείνης για ρεαλιστική αναπαράσταση του τότε πολέμου. Κάποιοι λάτρεις της ιστορίας της περιοχής (ο σύλλογος «Οι δρόμοι της Ιστορίας») αναπαρέστησαν τον πόλεμο εκείνον, βοηθώντας και μας να δούμε ποιοι είναι επιτέλους αυτοί οι κοκκινογέλεκοι. Είναι οι γάλλοι.

Το βασικό ερώτημα είναι, πως και γιατί θα βρεθεί ο γαλλικός στρατός στην Ελλάδα προς βοήθειά της; Εδώ είναι που το προηγούμενο άρθρο αναφορικά με τον ηγέτη της Γαλλικής δημοκρατίας αποκτά άλλου τύπου ειδικό βάρος.

Χρήστος Μαντζιάρης.

pentapostagma.gr

“Ήρθαν οι κοκκινογέλεκοι στην Ελλάδα” –  Η προφητεία του Πατροκοσμά που είναι έτοιμη να επαληθευτεί.


Μετά το ψευτορωμέικο, το ρέμπελο, το χιλιάρμενο, τα τρία «Κ», άλλη μια προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού επαληθεύεται στις μέρες μας. Αυτή των «κοκκινογέλεκων».

Των κοκκινογέλεκων που θα μας βοηθήσουν στον μεγάλο πόλεμο που ετοιμάζουν. Όλα συγκλίνουν στο αναπόφευκτο, και ενώ οι περισσότεροι πίστευαν ότι «θα μας σώσουν οι Ρώσοι», μόλις έγινε φανερόό ότι οι Ρώσοι δεν θα μας σώσουν, παρεβλέφθη και η προφητεία των κοκκινογέλεκων. Αυτό διότι πολλοί νόμιζαν ότι κοκκινογέλεκοι είναι οι Ρώσοι.

Ποιοι είναι όμως οι κοκκινογέλεκοι, που είπε ο Άγιος Κοσμάς; Κοκκινογέλεκοι, είναι οι Γάλλοι. Από το 2012, στο εκδοθέν αλλά μη ευρέως ακόμη πωληθέν βιβλίο μου για την Ελλάδα, ισχυριζόμουν ότι κοκκινογέλεκοι είναι οι Γάλλοι. Επίσης, τον Οκτώβριο του 2014, στο άρθρο μου «Ο Άγιος Κοσμάς εννοούσε τον γαλλικό στρατό ότι θα μας σώσει και όχι τον ρωσικό» ανέλυα γιατί κοκκινογέλεκοι είναι οι γάλλοι. Τότε, οι περισσότεροι πίστευαν ότι κοκκινογέλεκοι είναι ο «κόκκινος στρατός» της Ρωσίας, έστω και αν είναι πλέον «τέως κόκκινος στρατός». Ήταν δύσκολη περίοδος να λες ότι δεν θα μας σώσουν οι Ρώσοι αλλά οι Γάλλοι.

Το της 4ης Οκτωβρίου 2014 άρθρο είχε εν περιλήψει ως εξής. Ο Πατροκοσμάς ξεχώριζε το ξανθό γένος από τους κοκκινογέλεκους, άρα αναφερόταν σε δύο διαφορετικές εθνότητες. Ο κόκκινος στρατός ονομάστηκε «κόκκινος» λόγω κομμουνισμού. Με την πτώση του κομμουνισμού έπαψε να είναι κόκκινος. Από την άλλη, ήταν ποτέ δυνατόν άθεοι κομμουνιστές, και ρώσοι συνάμα, να βοηθήσουν την Ελλάδα; Επίσης, ο Πατροκοσμάς μας προλέγει ότι οι Ρώσοι δεν θα μπορούν να κρατήσουν την Κωνσταντινούπολη και έτσι η διεθνής κοινότητα θ’ αναγκασθεί να μας την δώσει.

Είναι λοιπόν δυνατόν, την στιγμή που δεν θα μπορούν να κρατήσουν την Πόλη, να διαθέτουν στρατεύματα που θα βοηθάνε εμάς; Άρα οι Ρώσοι δεν είναι οι κοκκινογέλεκοι. Επί πλέον, ο Πατροκοσμάς μιλούσε σε απλούς ανθρώπους χρησιμοποιώντας λέξεις της εποχής για να τον καταλαβαίνουν εκείνοι και όχι εμείς. Επομένως όταν έλεγε «κοκκινογέλεκοι», εννοούσε τους κοκκινογέλεκους. Τόσο απλό. Εννοούσε τους στρατιώτες που φορούσαν ΤΟΤΕ κόκκινα γελέκα. Τότε, κόκκινα γελέκα φορούσαν οι γάλλοι στρατιώτες. Η απλούστερη και πλέον ασφαλής απόδειξη, πέραν της μελέτης των στρατιωτικών στολών, είναι η φωτογραφία.

του Χρήστου Μαντζιάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου