Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020

Ο Giantess Geyser στο Yellowstone ξεσπά για πρώτη φορά σε 6 χρόνια (βίντεο).

 Ο Giantess Geyser εκρήγνυται μετά από περισσότερα από 6 χρόνια αδράνειας στο εθνικό πάρκο Yellowstone, ο Giantess Geyser ξεσπά μετά από περισσότερα από 6 χρόνια αδράνειας στο εθνικό πάρκο Yellowstone, ο Giantess Geyser εκρήγνυται μετά από περισσότερα από 6 χρόνια αδράνειας στο εθνικό πάρκο Yellowstone, ο Giantess Geyser εκρήγνυται μετά από περισσότερα από 6 χρόνια αδράνειας στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone τον Αύγουστο του 2020

Μετά από έναν ύπνο που εκτείνεται για περισσότερο από έξι χρόνια, ο Giantess Geyser στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone ξέσπασε για άλλη μια φορά στις 25 Αυγούστου 2020.

Ναι, ένα από τα μεγάλα geysers του Εθνικού Πάρκου Yellowstone ξαναζωντάνεψε μετά από περισσότερο από εξίμισι χρόνια αδράνειας. Καταπληκτικό, όχι;

Το Giantess Geyser , που βρίσκεται στο Ουαϊόμινγκ, ιστορικά ξέσπασε δύο έως έξι φορές το χρόνο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου (NPS).

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της υπηρεσίας πάρκων, οι « σπάνιες αλλά βίαιες » εκρήξεις χαρακτηρίζουν τον Giantess Geyser:

«Οι σπάνιες αλλά βίαιες εκρήξεις χαρακτηρίζουν τον Giantess Geyser. Αυτό το geyser τύπου βρύσης εκρήγνυται σε αρκετές εκρήξεις ύψους 100 - 200 ποδιών (30 - 60μ.) . Οι εκρήξεις συμβαίνουν γενικά 2 - 6 φορές το χρόνο.

« Η γύρω περιοχή μπορεί να κλονιστεί από υπόγειες εκρήξεις ατμού λίγο πριν από την αρχική έκρηξη νερού ή / και ατμού.

«Οι εκρήξεις μπορεί να εμφανιστούν δύο φορές την ώρα και να συνεχιστούν για 4 - 48 ώρες. «

Η Γεωλογική Έρευνα των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) δήλωσε το Σάββατο ότι ο Giantess Geyser εκρήγνυται συχνότερα στο παρελθόν.

Το εξάχρονο χάσμα μεταξύ των εκρήξεων ήταν το μεγαλύτερο από τουλάχιστον τη δεκαετία του 1980, αλλά το geyser είχε χρόνια αδρανείς περιόδους πριν .

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου