Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση.

 Νέο πακέτο μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού επεξεργάζεται η κυβέρνηση, τα οποία θα ενεργοποιηθούν εφόσον κριθεί απαραίτητο σε ενδεχόμενη επιβάρυνση των επιδημιολογικών συνθηκών στη χώρα.Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, στο τραπέζι υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο καταστημάτων, μπαρ και εστιατορίων, σε όλη τη χώρα στις 00:00.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απόφαση αυτή εξετάζεται καθώς έχει παρατηρηθεί ότι πολίτες φεύγουν από τα αστικά κέντρα, όπου βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση, και μεταφέρονται σε άλλους νομούς ή πιο περιφερειακά για να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους.

Παράλληλα, ένα ακόμα μέτρο που εξετάζεται είναι η καθολική χρήση μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως επισημαίνεται πάντως, το αν θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα θα καθοριστεί από τον αριθμό των κρουσμάτων, σε συνδυασμό με τον αριθμό των εισαγωγών στις ΜΕΘ, με το ρεπορτάζ να λέει ότι κρίσιμο είναι να μην ξεπεράσουν τα κρούσματα το το ψυχολογικό όριο των 300 ημερησίως.

Ανησυχία για τους θανάτους των 65+ - Έρχονται νέα μέτρα για οίκους ευγηρίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανησυχία έχουν προκαλέσει οι θάνατοι από κορονοϊό στην ηλικιακή ομάδα των 65 ετών και άνω που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των ειδικών το τελευταίο διάστημα ότι η επιδημία μπορεί να μεταδοθεί ανά πάσα στιγμή από τους νεότερους ηλικιακά στους μεγαλύτερους, με δραματικές συνέπειες.

Για την αναχαίτιση των επιπτώσεων του κορονοϊού στους ηλικιωμένους και κυρίως σε αυτούς που φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας, αύριο Παρασκευή η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, θα συμμετάσχει στην τακτική ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας, και παρουσία των κ.κ. Μαγιορκίνη και Νίκου Χαρδαλιά, παρουσιάζοντας μια νέα δέσμη αυστηρότερων μέτρων για τη λειτουργία των δομών αυτών.

Άλλωστε, η κα Μιχαηλίδου ανέφερε χτες ενδεικτικά πως θα αυστηροποιηθούν οι ποινές. «Αυτή τη στιγμή το πρόστιμο για έναν εργαζόμενο και μία δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων είναι στις 3.000 ευρώ. Με τα νέα μέτρα ποσό αυτό θα ανέβει πάνω από τις 5.000 ευρώ», είπε, για να προσθέσει: «Θα μιλήσουμε για νέα πρωτόκολλα εντός δομής, προ κρούσματος και μετά το κρούσμα».

Παράλληλα, κλιμάκια του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ξεκινούν από σήμερα μαζικούς ελεέγχους, με στόχο να οχυρωθούν οι προνοιακές δομές της χώρας και οι Μονάδες Φροντίδας των Ηλικιωμένων από τον κίνδυνο διασποράς μολύνσεων SARS-CoV-2.

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου