Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Τούρκος συνταγματάρχης ε.α.: Η Ελλάδα θα χάσει τα νησιά και τη Δυτ. Θράκη.

 «Η Ελλάδα θα χάσει τα νησιά της και τη Δυτική Θράκη», εάν ρισκάρει ένα πόλεμο, απειλεί, μέσω της ερντογανικής εφημερίδας «Yeni Safak», ο Τούρκος συνταγματάρχης ε.α. και «ειδικός» σε θέματα ασφαλείας, Ουνάλ Αταμπάι [Εδώ το TWITTER του].Τούρκος συνταγματάρχης ε.α.: Η Ελλάδα θα χάσει τα νησιά και τη Δυτ. Θράκη

Ο ίδιος προτρέπει σε καμία διαπραγμάτευση για την Ανατολική Μεσόγειο.

Η ελληνική κυβέρνηση, που κλιμάκωσε τις εντάσεις στην περιοχή με την πολιτική υποστήριξη της Γαλλίας, απαιτεί υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο, γράφει η «Yeni Safak», ενώ οι προσπάθειες της Γερμανίας προς εξεύρεση λύσεων παραμένουν αβέβαιες, προσθέτει.

Τα νησιά δεν δικαιούνται υφαλοκρηπίδας, ουρλιάζει ο απόστρατος Τούρκος συνταγματάρχης, για αυτό δεν μπορεί να γίνει καμία διαπραγμάτευση.

Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης, η Ελλάδα βάζει την υπογραφή της στη μία πρόκληση μετά την άλλη, υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα και θεωρεί μια ακόμα ελληνική πρόκληση την άσκηση «Ευνομία» της Ελλάδας με Κύπρο, Ιταλία και Γαλλία, που ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή στην ΑΟΖ νότια της Κύπρου.

Ο Ουνάλ Αταμπάι δηλώνει ότι η Ελλάδα προσπαθεί να αποκομίσει κέρδη αυξάνοντας την ένταση, αλλά σε ένα πιθανό πόλεμο θα υποστεί μεγάλες απώλειες.

«Από την ανεξαρτησία της το 1830, η Ελλάδα δεν κέρδισε εδάφη με πόλεμο», λέει ο προκλητικός ψεύτης, σαν να μην έγιναν ποτέ οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, «τα κέρδισε όλα στο τραπέζι της διπλωματίας. Η Ελλάδα είναι συνηθισμένη να κερδίζει στις διπλωματικές διαπραγματεύσεις. Θέλει να συνεχίσει το ίδιο της συνήθειο», λέει, απειλώντας με απώλεια των νησιών μας και της Δυτ. Θράκης εάν «τολμήσουμε» πόλεμο.

tribune.gr

1 σχόλιο:

  1. ψεφτες κλεφτοκοταδες θρασυδουλη με το πρωτο μπαμ θα σκορπισουν μην μασατε τα κολιβα τα εχουν στο ζωναρι αλημονωτουςδεν ξερουνε τι τους περιμενει

    ΑπάντησηΔιαγραφή