Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Πῆραν «φωτιά» τά τηλέφωνα !


Πρῶτα μίλησαν τηλεφωνικῶς ὁ Κούλης μέ τόν Τράμπ,γύρω στίς 8-9 ἀπόψε,μέ πρωτοβουλία τοῦ ἀμερικανοῦ προέδρου,ὅπως μαθαίνουμε  :Με τον κ. Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά απόψε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αντικείμενο της συνομιλίας, όπως έγινε γνωστό, ήταν η συζήτηση επί των τελευταίων εξελίξεων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

 ο πρωθυπουργός «έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες». (ἐδῶ)

Στήν συνέχεια καί πάλι μέ πρωτοβουλία Τράμπ,μαθαίνουμε γιά μία νέα τηλεφωνική ἐπικοινωνία του μέ τόν Ταγίπ Ἐρντογάν :


Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, την Πέμπτη (27/08), και σε αυτήν ο Πρόεδρος του Τουρκίας επεσήμανε ότι η Άγκυρα είναι υπέρ του διαλόγου στην Ανατολική Μεσόγειο.(ἐδῶ)

Ποιό εἶναι τό μήνυμα ἀπό τά ἀπανωτά τηλέφωνα; Ἑλλάδα καί Τουρκία συμφωνοῦν γιά τόν διάλογο.

Πιέζει τό πρᾶγμα,πιέζει.Καί γιατί βιάζονται τόσο πολύ;


Στις ανακατατάξεις που ήδη εκκολάπτονται στην περιοχή μας,Ελλάδα και Ισραήλ,είναι οι μοναδικές φιλελεύθερες δημοκρατίες με προωθημένο κράτος δικαίου και καλό έμψυχο υλικό...

 «Το Ισραήλ γνωρίζει καλά ότι είναι ενδεχόμενο να χρειαστεί να αντιμετωπιστεί δυναμικά η επιθετικότητα της Τουρκίας κάποια στιγμή, στην προσπάθεια της τελευταίας να επιβουλευτεί πεδία υδρογονανθράκων που έχουν παραχωρηθεί νόμιμα σε εταιρείες

...Το Ισραήλ, χωρίς να ανήκει σε κάποιον ευρύτερο αμυντικό συνασπισμό, συνεργάζεται διαχρονικά πολύ στενά με τις ΗΠΑ, οι οποίες βρέθηκαν σταθερά στο πλευρό του σε κάθε δύσκολη κατάσταση, αφού είναι ανέκαθεν ο πιο αξιόπιστος σύμμαχός τους στη Μέση Ανατολή.
Η Ελλάδα ανήκει σε κάθε περίπτωση στην Δύση. Είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και μάλιστα εξαιρετικά πιστό και αξιόπιστο μέλος των οργανισμών αυτών.... σε αμφότερους τους παγκόσμιους πολέμους βρέθηκε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των Δυτικών Συμμάχων, καταβάλλοντας τον ανάλογο φόρο αίματος σε αντίθεση με την Τουρκία που τηρούσε σε κάθε περίπτωση θέση ουδέτερη έως εχθρική προς τους συμμάχους. Στη συνέχεια, η γεωγραφική και γεωπολιτική θέση της χώρας μας είναι πλέον εξαιρετικά σημαντική για τα Δυτικά συμφέροντα, δεδομένης της αναξιοπιστίας που εκπέμπει για μια ακόμη φορά η Τουρκία για την Δύση.


...Το Ισραήλ δεν έχει χερσαία ή θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα και επομένως δεν τίθεται ζήτημα διεκδίκησης εδαφών ή άλλων συνοριακών διαφορών. Κατά συνέπεια, η στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι σήμερα πέραν από κάθε αμφιβολία επιτακτική, επιπρόσθετα και εκ του λόγου ότι τις δύο χώρες συνδέουν και παλαιοί πολιτιστικοί δεσμοί. Καθίσταται δε περισσότερο επιτακτική λόγω της αποφασισθείσας πλέον συνεργασίας για την κατασκευή του αγωγού EastMed (East Mediterranean Pipeline). Πρόκειται για τον αγωγό μήκους περίπου 1800 χιλιομέτρων που συνδέει άμεσα τις ενεργειακές πηγές της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, μεταφέροντας φυσικό αέριο από την Λεκάνη της Λεβαντίνης (Levant Basin) και συγκεκριμένα από τα κοιτάσματα Αφροδίτη και Λεβιάθαν στην Ελλάδα, μέσω Κύπρου και Κρήτης. Εκτιμάται ότι ο αγωγός θα μεταφέρει 8-15 δις. κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως. . Το έργο μετά την υλοποίησή του αποτελεί σημαντικό παράγοντα ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού, τόσο για τις συμβαλλόμενες χώρες, όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη. ( Ὁλόκληρο τό θέμα : Γιατί πρέπει να ενισχυθούν οι ελληνο-ισραηλινες σχέσεις)

Δένδιας: Η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και νότια της Κρήτης

«Σας προλέγω ότι έχει δοθεί εντολή για να αρχίσει η εργασία των ωκεανογράφων, ώστε να κάνουμε και επέκταση των χωρικών υδάτων στο πλαίσιο της ΑΟΖ που συνήψαμε με την Αίγυπτο. Και αυτό θα γίνει. Για τις υπόλοιπες περιοχές που δεν έχουμε ΑΟΖ θα προχωρήσουμε στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό τις διαπραγματεύσεις και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε και εκεί σε ανάλογες επεκτάσεις»

Νά ὑποψιαστοῦμε πώς ἡ ἐπέκτασις τῆς αἰγιαλίτιδος ζώνης  στό Ἰόνιο ἔχει σχἐσι μέ τόν συγκεκριμένο ἀγωγό; 

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη από τα 6 στα 12 μίλια στο... Ιόνιο


Λές; Καί λές,νά μήν ἦταν ἐνήμερος ὁ Τράμπ ; Γι᾿αὐτό καί τ᾿ἀπανωτά τηλέφωνα ; Χμμ...
Μωρέ,ὅπως καί νά τό δῇ κανείς τό πρᾶγμα,πάντα πίσω θά βρίσκῃ τούς ἰουδαίους... ! 

Μεγάλη ὑπόθεσις ἡ ἐνέργεια,πολύ μεγάλη !  

Ἄς βγάλει ὁ καθείς τά συμπεράσματά του.


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου