Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ 2Η ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ.

 Την περασμένη εβδομάδα, μια σπασμένη ταφόπλακα στο όρος του ναού αποκάλυψε μια σήραγγα. Η είσοδος βρίσκεται στο νότιο άκρο του ναού, ανάμεσα στο τζαμί Aqsa και την πύλη του Μουγκράμπι.

Ο Assaf Fried , εκπρόσωπος των Οργανώσεων Ναών, δήλωσε ότι την περασμένη Τετάρτη, αποκαλύφθηκε το τούνελ.

Ο Fried ενημέρωσε την αστυνομία και προς το παρόν δεν επιτρέπεται στο Wakf να διορθώσει την περιοχή. Φοβάται ότι θα γεμίσουν απλώς την τρύπα με σκυρόδεμα, σφραγίζοντας για πάντα τη σήραγγα. «Η Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ (IAA) δεν έχει ακόμη διερευνήσει τη σήραγγα. 

«Είναι απολύτως απαραίτητο το κοινό να ζητήσει να αποτραπεί το Wakf να καταστρέψει αυτό το αναντικατάστατο τεχνούργημα», τόνισε ο Fried. «Ο νόμος απαιτεί αυτό να αντιμετωπιστεί υπό την επίβλεψη των Αρχαιολογικών Αρχών, αλλά αν δεν το ζητήσει το κοινό, αυτό θα εξαφανιστεί και το Wakf θα ισχυριστεί ότι ούτε αυτή η σήραγγα ούτε ο Ναός υπήρχαν ποτέ».

Ο Δρ Zachi Dviri, ένας Ισραηλινός αρχαιολόγος από το Πανεπιστήμιο Bar-Ilan, επιβεβαίωσε ότι ο άξονας προήλθε από τη δεύτερη περίοδο του ναού.

«Αυτό προέρχεται από το μέρος του Ναού που πρόσθεσε αργότερα. Παρά την τεράστια εμπειρία του με την καταστροφή των τεχνουργημάτων του Ορους του Ναού, ο Δρ Dviri ήταν πεπεισμένος ότι η σήραγγα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα δεν θα είχε την ίδια τύχη.», είπε ο Δρ Dviri.

Στο βιβλίο του, ο Ραβίνος Moskoff περιγράφει τις εβραϊκές παραδόσεις των υπόγειων σηράγγων. Μια τέτοια σήραγγα είναι πολύ κοντά στο σημείο όπου άνοιξε ο άξονας.

Ο Ραβίνος Μόσκοφ σημείωσε ότι σύμφωνα με την εβραϊκή λογοτεχνία, ο Βασιλιάς Σολομών δημιούργησε ένα θάλαμο ακριβώς κάτω από τα Άγια των Αγίων όταν έκανε τον ναό του με σκοπό να στεγάσει την Κιβωτό του Συμφώνου. Σημείωσε επίσης ότι το 2015, όταν άλλαζε τα χαλιά στο πηγάδι των ψυχών κάτω από το θόλο του βράχου, ανακαλύφθηκε ένα μωσαϊκό που κάλυπτε έναν άξονα παρόμοιου μεγέθους και σχήματος με τον άξονα που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα. Το έργο πραγματοποιήθηκε χωρίς αρχαιολογική επίβλεψη και είναι άγνωστο εάν κάτι αφαιρέθηκε ή υπέστη ζημιά.

«Παρόλο που έχουν μια ατζέντα που δεν καθοδηγείται από τη Βίβλο, η IAA θα πρέπει να ενδιαφέρεται έντονα για αυτήν τη νέα εξέλιξη», δήλωσε ο Ραβίνος Μόσκοφ. Σημείωσε ότι το επόμενο λογικό βήμα θα ήταν η αποστολή κάμερας σε συσκευή τηλεχειρισμού.

«Αλλά τελικά, θα πρέπει να στείλουν ένα άτομο και αυτό το άτομο θα πρέπει να είναι Kohen (απόγονος του Aaron ο ιερέας και μέλος της ιερατικής κάστας), σημείωσε ο Moskoff. «Θα ήθελα να υποβάλω επίσημα την υποψηφιότητά μου ως εθελοντής».

 breakingisraelnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου