Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020

Οι μυστηριώδεις ήχοι της πυραμίδας Kukulkan στην Chichen-Itza του Μεξικού είναι παρόμοιοι με το Quetzal Tweets.

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι πυραμίδες της Μεσοαμερικής, όπως ο ναός Maya Kukulkan στο Μεξικό, σχεδιάστηκαν για να παράγουν εξελιγμένα ακουστικά εφέ ...Πυραμίδα Kukulkan Chichen-Itza, Πυραμίδα Kukulkan Chichen-Itza ακούγεται, Kukulkan Pyramid Chichen-Itza θόρυβος μυστηρίου, Kukulkan Πυραμίδα Chichen-Itza τσιρίζοντας τους ήχους

Συμπεριλαμβανομένης της χαράς των ιερών πτηνών. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους μυστηριώδεις ιερούς ήχους στην παρακάτω θέση.

Η πυραμίδα Kukulkan στην Chichen-Itza είναι ένα από τα επτά νέα θαύματα του κόσμου.Κατασκευασμένη γύρω στο 1100 μ.Χ., η πυραμίδα των 32.400 τετραγωνικών ποδιών διαθέτει τέσσερις κλίμακες με 91 βήματα έκαστο. Σε συνδυασμό με το ένα βήμα στην είσοδό του, υπάρχουν ακριβώς 365 σκάλες, που είναι ο ακριβής αριθμός ημερών στο ημερολόγιο των Μάγιας.
Τώρα, αν στέκεστε στο κάτω μέρος των βημάτων και χτυπήσετε τα χέρια σας, παίρνετε αυτόν τον απίστευτο τρελό ήχο.
Το αν η πυραμίδα κατασκευάστηκε για να προκαλέσει σκόπιμα αυτόν τον θόρυβο, ή συμβαίνει τυχαία, εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα συζήτησης μεταξύ επιστημόνων και αρχαιολόγων.
Quetzal ήχος Kukulkan Πυραμίδα Chichen-Itza, Kukulkan Πυραμίδα Chichen-Itza τραγουδώντας το ηχητικό βίντεο
Γνωστός για το ζωντανό φτέρωμα του, το λαμπερό quetzal τιμήθηκε από τους Μάγια και σχετίζεται με το φτερωτό φίδι Kukulkan, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο ναός.
Οι ακουστικές μελέτες έχουν αποκαλύψει συναρπαστικές ομοιότητες μεταξύ του ηχητικού "τσίμπημα της πυραμίδας" και της "κλήσης του ιερού πουλιού". Ελέγξτε το μόνοι σας με το παρακάτω βίντεο:
Οι Μάγια έχτισαν μεγαλοπρεπείς πέτρινες πόλεις που επικεντρώνονταν σε πυραμιδικούς ναούς όπως το Kukulkan, όπου οι άνθρωποι θα πήγαιναν να λατρεύουν τους θεούς τους και να συμμετέχουν σε τελετές που χρονολογούνται στο ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο ημερολόγιό τους.
Κατά πάσα πιθανότητα κατά τη διάρκεια αυτών των συγκεντρώσεων οι Maya ιερείς ή άλλοι ηγέτες μπορεί να χτύπησαν τα χέρια τους για να επικαλεστούν την κλήση του quetzal.
Εδώ ένα ισπανικό βίντεο που εξορκίζει αυτή τη σχέση μεταξύ αυτών των ιερών πτηνών και της τραγουδιστικής πυραμίδας.
Όταν ένα χτύπημα θόρυβος χτυπά έξω, τα υψηλά και στενά ασβεστολιθικά βήματα του ναού δρουν ως ξεχωριστοί σκεδαστές ήχου, αναπηδώντας πίσω σε έναν τρελό τόνο που μειώνεται σε συχνότητα.
Με άλλα λόγια, οι αντανακλάσεις από τα πέλματα της σκάλας είναι υπεύθυνες για την αλλοίωση της ηχώ.
Ο λόγος που παράγεται ένα τσιρπ όπως ένα πουλί είναι λόγω της γεωμετρίας.
Ο χρόνος μεταξύ των μεταγενέστερων ανακλάσεων είναι μεγαλύτερος από τις αρχικές αντανακλάσεις, με αποτέλεσμα η συχνότητα της ηχώ να μειωθεί ραγδαία κατά περίπου μια οκτάβα.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου