Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ο μυστηριώδης νέος "ιός τύπου SARS" που σκοτώνει ανθρώπους στην Κίνα έχει πλέον εξαπλωθεί στην Ιαπωνία.

Πάνω από όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής το 2020, ένας πολύ μυστηριώδης "ιός τύπου SARS" που οι γιατροί δεν έχουν ξαναδεί πριν, προκαλεί σοβαρή ανησυχία μεταξύ των υπαλλήλων της παγκόσμιας υγείας. 


 Έχει εντοπιστεί ως «κορωναϊός», αλλά η κατηγορία αυτή καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ασθενειών. Εάν έχετε ένα κοινό κρυολόγημα τώρα, αυτό προκαλείται από έναν κοροναϊό. Αλλά το SARS και το MERS προέρχονταν επίσης από την ίδια οικογένεια των ιών, και τα δύο αυτά κρούσματα έγιναν πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο.
Το 2002 και το 2003, το SARS μολύνει περισσότερους από 8.000 ανθρώπους παγκοσμίως και περισσότεροι από 700 από αυτούς κατέληξαν να πεθάνουν. Παγκόσμιοι αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας ελπίζουν ότι αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα δεν θα είναι χειρότερο από αυτό, αλλά σε αυτό το σημείο απλά δεν γνωρίζουν αρκετά για αυτόν τον μυστήριο νέο ιό για να κάνουν οποιεσδήποτε προβλέψεις.
Και γνωρίζουμε επίσης ότι έχουν υπάρξει τουλάχιστον δύο περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι έχουν μεταφέρει τον ιό έξω από την Κίνα μέσω αεροπλάνου.

Η πρώτη περίπτωση συνέβη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα όταν μια γυναίκα πέταξε από την Κίνα στην Ταϊλάνδη ...
Πρόσφατα, οι υπάλληλοι ανέφεραν την πρώτη "εξαγόμενη" περίπτωση του ιού στην Ταϊλάνδη. Στην περίπτωση αυτή, μία κάτοικος του Wuhan πήρε μια απευθείας πτήση προς την Ταϊλάνδη μαζί με αρκετά μέλη της οικογένειάς της.
Όταν η γυναίκα ηλικίας 61 ετών έφτασε στο αεροδρόμιο βρέθηκε με πυρετό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου βρέθηκε θετική για το 2019-nCoV.
Στη συνέχεια, την Πέμπτη, μάθαμε ότι ένας άνθρωπος που πέταξε από την Κίνα στην Ιαπωνία είχε επίσης συσπάσει τον ιό.
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δήλωσε την Πέμπτη ότι ένας άνθρωπος που έχει υποστεί πνευμονία μετά την επιστροφή του από την Κίνα έχει δοκιμαστεί θετικά για το νέο κορωναϊό που εντοπίστηκε ως πιθανή αιτία έκρηξης στην κινεζική πόλη Wuhan.
Ο άνδρας ανέπτυξε πυρετό και βήχας στις 3 Ιανουαρίου ενώ στο Wuhan, επέστρεψε στην Ιαπωνία στις 6 Ιανουαρίου και νοσηλεύτηκε τέσσερις μέρες αργότερα εξαιτίας του επίμονου βήχα και του πυρετού με την εικόνα ακτίνων Χ που παρουσιάζει σημάδια πνευμονίας.
Αρχικά, οι υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης σε παγκόσμιο επίπεδο υποβαθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Αλλά τώρα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι μπορεί να συμβεί "περιορισμένη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο" ...
Με άλλα λόγια, τα αποδεικτικά στοιχεία τους ανάγκασαν να αλλάξουν τη μουσική τους, αλλά προσπαθούν ακόμα να μην προειδοποιήσουν πάρα πολύ το ευρύ κοινό.
Δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι αυτό το ξέσπασμα είναι ακόμα καινούργιο, δεν έχουν δει ποτέ τον ιό πριν και εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν πόσο επικίνδυνος είναι.
Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε μια μεγάλη πανδημία. Χωρίς αμφιβολία, είναι σίγουρο ότι αυτό το όλο θέμα θα μπορούσε να ξεγελάσει ακόμα πιο γρήγορα από ό, τι έκανε ο φόβος της γρίπης των πτηνών.
Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι μια τρομακτική πανδημία πριν από περίπου 100 χρόνια σκότωσε 50 εκατομμύρια έως 100 εκατομμύρια ανθρώπους.
Ο Bill Gates έχει εντοπίσει τις πανδημίες ως μία από τις τρεις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και λέει ότι είμαστε τρομερά απροετοίμαστοι εάν ξεφύγουμε σήμερα.
Για τους Κινέζους, αυτό το ξέσπασμα έρχεται σε μια ιδιαίτερα κακή στιγμή, επειδή ο Σεληνιακός Νέος Έτος γιορτάζεται στις 25 Ιανουαρίου. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι θα ταξιδεύουν στην Κίνα και αυτό θα μπορούσε να επιταχύνει την εξάπλωση του ιού.
Μπορεί να ήταν συνετό για τους Κινέζους αξιωματούχους να ακυρώσουν εντελώς όλες τις εκδηλώσεις, αλλά σε αυτό το σημείο δεν υπάρχουν απολύτως σχέδια για να γίνει αυτό.
Έτσι θα παρακολουθήσουμε και θα δούμε τι θα συμβεί. Αν ο συγκεκριμένος ιός δεν γίνει πανδημία, οι επιστήμονες μας διαβεβαιώνουν ότι είναι μόνο θέμα χρόνου πριν εμφανιστεί κάποιος άλλος ιός.
Για μια ακόμη φορά, θέλω να τονίσω ότι δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουν οι άνθρωποι στις ΗΠΑ να ανησυχούν για τον ιό  τώρα. Μόνο δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις στις ΗΠΑ.
Αλλά όπως είδαμε στο παρελθόν, τα παγκόσμια αεροπορικά ταξίδια μπορούν να διαδώσουν πολύ γρήγορα έναν ιό σε όλο τον κόσμο και οι αρχές εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η νέα μυστηριώδης ασθένεια.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ECONOMIC COLLAPSE BLOG : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου