Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ - Ο προφήτης Ησαΐας μας προειδοποιεί ότι τις τελευταίες μέρες ο Θεός πρόκειται να "γυρίσει τον κόσμο ανάποδα".

Ο προφήτης Ησαΐας μας προειδοποιεί ότι τις τελευταίες μέρες ο Θεός πρόκειται να "γυρίσει τον κόσμο ανάποδα". Δηλώνει: "Ιδού, ο Κύριος κάνει τη γη άδεια και τη κάνει να σπαταλάται και να την γυρίζει ανάποδα" (Ησαΐας 24: 1).
Σύμφωνα με αυτή την προφητεία, ξαφνική κρίση έρχεται πάνω στη γη, και θα αλλάξει τα πάντα σε μια μόνο ώρα. Εντός αυτού του σύντομου χρονικού διαστήματος, όλος ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας της ταχείας καταστροφής μιας πόλης και ενός έθνους και ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος.
Εάν είστε συνδεδεμένοι με υλικά πράγματα - αν αγαπάτε αυτόν τον κόσμο και τα πράγματα από αυτό - δεν θα θελήσετε να ακούσετε τι έχει προφητεύσει ο Ησαΐας. Στην πραγματικότητα, ακόμα και στους πιο δίκαιους του λαού του Θεού, αυτό που λέει ο Ησαΐας μπορεί να φαίνεται αδιανόητο. Πολλοί θα ρωτούσαν σίγουρα, "Πώς μπορεί ένας ολόκληρος κόσμος να πληγεί σε μια ώρα;"

Αν δεν πιστεύαμε ότι η Αγία Γραφή είναι ο καθαρός Λόγος του Θεού, λίγοι από μας θα πέρναμε στα σοβαρά την προφητεία του Ησαΐα. Αλλά η Γραφή καθιστά σαφές:  σε μια ώρα, ο κόσμος πρόκειται να αλλάξει. Η εκκλησία πρόκειται να αλλάξει. Και κάθε άτομο στη γη πρόκειται να αλλάξει .
Ο απόστολος Ιωάννης δίνει παρόμοια προειδοποίηση στην Αποκάλυψη. Μιλάει για καταστροφική κρίση που έρχεται σε μια πόλη και έθνος: "Σε μια μέρα, θάνατος, πένθος και πείνα. και θα καεί εντελώς με φωτιά · επειδή ισχυρός είναι ο Κύριος ο Θεός ο οποίος την κρίνει .... Γιατί σε μια ώρα τόσο μεγάλα πλούτη θα έχουν καταστραφεί "(Αποκάλυψη 18: 8, 17).
Κάθε σπίτι είναι κλειστό, ώστε κανείς να μην μπορεί να έρθει" (Ησαΐας 24:10). Ολόκληρη η πόλη παραμένει έρημη: "Στην πόλη παραμένει η ερήμωση και η πύλη χτυπάται με καταστροφή" (24:12). Όλες οι εισόδους και έξοδοι στην πόλη έχουν φύγει. Το πέρασμα δείχνει ότι έχει έρθει μια πυρκαγιά, μια έκρηξη που έχει κλονίσει τα ίδια τα θεμέλια της γης (βλ. 24: 6).
Εμείς που ζούμε στη Νέα Υόρκη γνωρίζουμε κάτι για αυτό το είδος σκηνής. Όταν οι Δίδυμοι Πύργοι δέχτηκαν επίθεση, οι δυσοίωνες φωτιές και ο καπνός μπορούσαν να φανούν από μίλια μακρυά.
Σήμερα, πλήθος κοσμικών προφητών λέει ότι μια πυρηνική επίθεση είναι αναπόφευκτη. Ο στόχος που αναφέρουν συχνότερα είναι η Νέα Υόρκη, αλλά θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη: στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Τελ Αβίβ, στην Ουάσινγκτον. Ούτε ο Ησαΐας ούτε ο Ιωάννης ονομάζουν την πόλη στην οποία πέφτει η καταστροφική κρίση. Δεν σκοπεύω με αυτό το μήνυμα να τρομάξω κανέναν.
Επομένως, δεν πρέπει να φοβόμαστε κανένα ειδησεογραφικό μήνυμα, αλλά να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό που κάνει ο Κύριος στον κόσμο. Όπως πολλοί άνθρωποι, ακούω δύσκολες αναφορές που με κάνουν να θέλω να συντονίσω τα πάντα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Θεός κινείται εν μέσω τέτοιων χρόνων και μέσω αυτών μιλάει με προειδοποιήσεις σε όλους, όσους ακούνε τη φωνή του. Η προφητεία του Ησαΐα επισημαίνει σαφώς τη γενεά μας.
Πιστεύω, μαζί με πολλούς διακεκριμένους μελετητές της Γραφής, ότι η προφητεία του Ησαΐα δείχνει τις τελευταίες μέρες. Με αυτό εννοώ τη σημερινή εποχή μας. Με λίγα λόγια, έρχεται ξαφνική κρίση και η Γραφή υποδεικνύει έντονα ότι είναι τώρα στην πόρτα.

Σε αυτό το σημείο μπορεί να αναρωτιέστε: «Πώς μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι είμαστε η γενιά που δείχνει αυτή η προφητεία;» Μπορούμε να γνωρίζουμε για δύο λόγους ότι οι αποφάσεις αυτές είναι επικείμενες:
1. Ένας αυξανόμενος αριθμός προφητών προειδοποιεί για μια αποκαλυπτική καταστροφή επί θύραις . Όταν χρησιμοποιώ τη λέξη "προφήτες", μιλάω όχι μόνο για όσους βρίσκονται στην εκκλησία. Μιλώ επίσης για τους "κοσμικούς προφήτες".
Υπάρχουν πολλά προηγούμενα για τους κοσμικούς προφήτες στη Γραφή. Ο Θεός χρησιμοποίησε την Ασσυρία ως ράβδο διορθώσεώς του με το Ισραήλ. Και ορίστηκε ο βασιλιάς Κύρος ως δούλος του για να βοηθήσει τον Ισραήλ: "Ο Κύριος λέει για τον Κύρο, είναι ο ποιμένας μου και θα εκτελέσει όλη μου την ευχαρίστηση" (Ησαΐας 44:28).
Ομοίως σήμερα, ο Θεός χρησιμοποιεί τους κοσμικούς προφήτες για να στείλει προειδοποιήσεις. Αυτοί γίνονται "οι προφήτες του" για μια εποχή. Και οι προφητείες τους μπορεί να είναι πιο σκληρές από εκείνες που παρέχονται από τους πιστούς. Το μήνυμα που γράφω εδώ είναι ήπιο σε σύγκριση με τις προφητείες που παρέχονται από κάθε είδους κοσμικές φωνές. Απλά ελέγξτε τις εφημερίδες ή τις ραδιοφωνικές σας αναφορές.
"Βεβαίως ο Κύριος ο Θεός δεν θα κάνει τίποτε, αλλά αποκαλύπτει το μυστικό του στους δούλους του, τους προφήτες" (Αμ. 3: 7).
2. Η ξαφνική καταστροφή έρχεται όταν το κύπελλο της βίας υπερχειλίσει . Ο αισθησιασμός, η διαστρέβλωση και η απληστία τρέχουν σε όλη την κοινωνία μας. Ωστόσο, όταν ο Θεός έστειλε τον Κατακλυσμό στη γη, ήταν εξαιτίας μιας παγκόσμιας έκρηξης της βίας: "Η γη ήταν επίσης διεφθαρμένη ενώπιον του Θεού και η γη γεμίζει με βία" (Γένεση 6:11).
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολυάριθμοι πόλεμοι και αιματηρές εξεγέρσεις σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, στο μυαλό μου είναι κυρίως η βία που ασκείται εναντίον των παιδιών σε όλο τον κόσμο:
 • Σκέφτομαι τη σεξουαλική βία των παιδεραστών. Τα παιδιά σε όλο τον κόσμο βιάζονται, απαγάγονται και εξαναγκάζονται σε υποδούλωση στο παγκόσμιο εμπόριο του σεξ. 
 • Χιλιάδες παιδιά στην Αφρική σφαγιάζονται σε φυλετικούς πολέμους.
 • Εδώ στις ΗΠΑ, το αίμα εκατομμυρίων αμβλώσεων φωνάζει από το έδαφος.
 • Οι αναφορές για τις δολοφονίες στα σχολεία δεν προκαλούν πλέον σοκ σε πολλούς από εμάς, αλλά συνεχίζουν να τρομοκρατούν τα παιδιά μας. Μπορεί να γινόμαστε σκληροί με τέτοιες αναφορές, αλλά η καρδιά του Θεού είναι θλιμμένη από αυτούς.
 • Σας λέω, δεν υπάρχει χειρότερη βία από την κακομεταχείριση των παιδιών. Ο ουρανός φωνάζει: "Αλίμονο, αλίμονο! Οι κρίσεις σας δεν έχουν καμία θεραπεία. "1. Σε μια ώρα, ο Θεός πρόκειται να αλλάξει  ολόκληρο τον κόσμο .
  Ένα ξαφνικό κατακλυσμικό γεγονός θα χτυπήσει, την πρώτη από τις τελικές κρίσεις του Θεού. Αυτό το σπουδαίο γεγονός θα προκαλέσει τη γη να κυλήσει. Και ο Ησαΐας λέει ότι όταν χτυπήσει, δεν θα υπάρχει χώρος για να δραπετεύσετε.
 • Μόλις συμβεί αυτό, θα εκραγεί παντοδύναμο χάος. Όλες οι δραστηριότητες του πολίτη θα σταματήσουν, και η κοινωνία θα βρεθεί σε μαζική διαταραχή. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα είναι αβοήθητες για να αποκαταστήσουν κάθε λογική. Κανένας κρατικός στρατιώτης, κανένας εθνικός φρουρός, κανένας στρατός δεν θα μπορέσει να φέρει τάξη στην αναταραχή.
  Θυμάστε καλά ότι όταν οι Δίδυμοι Πύργοι καταστράφηκαν, η βοήθεια ήρθε στη Νέα Υόρκη από όλο τον κόσμο. Ένας στρατός ανθρώπων ήρθε να βοηθήσει με ό, τι μπορούσε. Αλλά η σκηνή στην προφητεία του Ησαΐα είναι διαφορετική: αυτή η καταστροφή είναι ξεκάθαρα πέρα ​​από την ικανότητα του ανθρώπου να αντιδράσει.
 • Μόλις αυτή η κρίση χτυπήσει, θα καταστρέψει την οικονομία.Σε μια στιγμή, όλος ο πλούτος που συγκεντρώθηκε θα μειωθεί σε τίποτα.Διανυκτέρευση, όλες οι αγορές και πωλήσεις θα σταματήσουν. Κάθε εστιατόριο και μπαρ θα κλείσουν και όλα τα ποτά και η μουσική θα τελειώσουν. Πράγματι, κάθε ίχνος χαράς και απόλαυσης, χαράς και ευχαρίστησης, θα εξαφανιστεί.
 • Μπορείτε να ρωτήσετε: "Γιατί θα αλλάξει ολόκληρος ο κόσμος, εάν μια πυρηνική επίθεση συμβεί σε μια μόνο πόλη;" Θα συμβεί λόγω του φόβου των αντιποίνων. Εάν ένα πατριωτικό έθνος στείλει μια τέτοια επίθεση, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι μέσα σε λίγες ώρες το έθνος αυτό θα εξαλειφθεί. Εξετάστε το σχέδιο που έχει εφαρμόσει το Ισραήλ, γνωστό σαν επιλογή Samson. Τη στιγμή που θα πυροδοτηθεί μια πυρηνική κεφαλή εναντίον τους, μέσα σε λίγα λεπτά το Ισραήλ θα εξαπολύσει πυρηνικούς πυραύλους για να καταστρέψει τις πρωτεύουσες όλων των εχθρικών κρατών.
 • Παίρνετε την εικόνα; Θα υπάρξει πανικός παντού. Οι καρδιές των ανδρών θα κυριευτούν από το φόβο, καθώς οι πυρκαγιές καπνού θα εμφανίζονται σε εκατοντάδες μίλια. Η διαταραχή και το χάος θα κυριαρχήσουν από όλες τις πλευρές.
 • Σε μια ώρα, ο Θεός θα αναγεννήσει και θα αποκαταστήσει την εκκλησία του. Στο έλεός του, θα αναστήσει εκείνους που τον έχουν παραμελήσει, αγνοώντας τον Λόγο του, αποφεύγοντας την προσευχή, ίσως μάλιστα μελετώντας το διαζύγιο. Ξαφνικά, οι ψυχές τους θα πλημμυριστούν με πόνους τύψεις και ευσεβείς θλίψεις. Και πολλοί θα πέσουν στα γόνατά τους, φωνάζοντας με μετάνοια.Θα υπάρξει μια αναβίωση της δοξασίας της μεγαλοσύνης του Θεού. Η Ησαίας στο κεφ. 25 μας λέει ότι θα γίνουν υπέροχα θαύματα σε αυτό το διάστημα, καθώς ο "Θεός κάνει όλα τα πράγματα νέα". Το πέπλο του σκότους θα αφαιρεθεί και πολλοί θα δουν τον Κύριο στη δόξα του. 
 • Πιστεύω ότι τα πιο σκοτεινά καλύμματα καλύπτουν σήμερα τα μάτια και τις καρδιές της νεολαίας παγκοσμίως. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους φοιτητές ηλικίας κολλεγίων, των οποίων η πίστη έχει βομβαρδιστεί για μέχρι τέσσερα χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα μυαλά τους έχουν διδαχθεί από άθεους καθηγητές στις αίθουσες διδασκαλίας, όπου η πίστη δέχεται επίθεση, κοροϊδεύει και περιφρονεί. Τώρα η πίστη αυτών των νεαρών ανδρών και γυναικών έχει ναυαγήσει. Αφήνουν το κολέγιο να πείσει ότι ο Θεός είναι νεκρός.
  Αλλά σε μια ώρα καταστροφής - πυρηνική, οικονομική και κοινωνική - όλα αυτά τα υποκριτικά πέπλα θα πέσουν μακριά. Αυτοί οι ίδιοι καθηγητές που τους χλευάζουν θα συνειδητοποιήσουν, καθώς αντιμετωπίζουν τη δυνατότητα θανάτου,ότι πρέπει να γίνει μια επιλογή: "Τι γίνεται με την αιωνιότητα; Υπάρχει ζωή μετά το θάνατο; "Θα ψάξουν κάποιον να τους εξηγήσει όλα αυτά που συμβαίνουν.Σε μια μόνο ώρα, η εστίαση της ζωής μας θα αλλάξει. Δεν θα μας απασχολούν πλέον οι δικές μας αντιξοότητες και προβλήματα. Ξαφνικά, τόσα πολλά πράγματα που είχαμε αγαπητά δεν θα έχουν πλέον αξία για εμάς. Γιατί; Την ώρα εκείνη, όλοι θα είναι στην ίδια βάρκα.
 • Η ξαφνική κρίση που έρχεται δεν θα είναι σεβαστή από κανέναν. Αντίθετα, πρόκειται να αγγίξει όλους όσους βρίσκονται στη σφαίρα της μανίας του. Πρόεδροι, βασιλιάδες, οι πλουσιότεροι και πιο διάσημοι του κόσμου - όλοι θα τρέμουν σαν τους φτωχότερους της γης. Και αυτό το κατακλυσμιακό γεγονός θα καταστρέψει κάθε είδωλο, καθαρίζοντας την ανομία και καταργώντας όλους τους ψεύτικους βωμούς:
  "Με αυτή [την καταστροφή] λοιπόν θα καθαριστεί η ανομία του Ιακώβ.
 • Το πιο σημαντικό είδωλο του κόσμου είναι τα χρήματα, και τώρα η Αμερική αντιμετωπίζει μια τερατώδη οικονομική καταστροφή. Οι επενδυτές προσπαθούν να μεταφέρουν τα χρήματά τους από κεφάλαια υψηλού κινδύνου και οι εταιρείες υποθηκών χρεοκοπούν.Όλοι πωλούν και κανείς δεν αγοράζει. Πολλά νοικοκυριά βρίσκονται σε έναν πανικό, καθώς η νύχτα της ζωής τους αλλάζει.
 • Όλα θα συμβούν μέσα σε μια μέρα. "Όταν θα πουν, Ειρήνη και ασφάλεια, τότε η ξαφνική καταστροφή έρχεται επάνω σε αυτούς, όπως η δουλειά σε μια γυναίκα με παιδί, και δεν θα διαφύγουν "(1 Θεσσαλονικείς 5: 3). Γιατί τέτοιες αποκαλυπτικές προειδοποιήσεις;
  Μπορεί να αναρωτιέστε: ποιο καλό μπορεί να προέλθει από αυτά τα προφητικά μηνύματα; Γιατί πρέπει να ζει κανείς κάτω από τέτοια ανησυχία;
  Σας υπενθυμίζω ότι ο Ιησούς προειδοποίησε την Ιερουσαλήμ για ξαφνική καταστροφή για να έρθει σε εκείνη την πόλη.
 • Αυτή η προφητεία δεν είναι ένα μήνυμα οργής στον λαό του Θεού, αλλά μια κλήση αφύπνισης για να αρχίσει η προετοιμασία. "
  "Ο Θεός δεν μας έχει διορίσει σε οργή, αλλά για να επιτύχουμε τη σωτηρία από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, ο οποίος πέθανε για μας, ότι, είτε ξυπνούμε είτε κοιμόμαστε, πρέπει να ζήσουμε μαζί του" (1 Θεσσαλονικείς 5: 9-10).Σε αυτή την ημέρα της ευημερίας, κανείς δεν θέλει να ακούσει ένα μήνυμα όπως του Ησαΐα. Σίγουρα δεν θέλω να το ακούσω. Αλλά δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε, επειδή είναι εδώ στην πόρτα μας.
 • ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ PRO KARM HOME : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου