Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Ο πρωθυπουργός Mπενιαμίν Νετανιάχου και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντώνται στην Ουάσινγκτον.

Ο Πρωθυπουργός Μπενιαμίν  Νετανιάχου συναντάται σήμερα το βράδυ στο Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ.


Στην αρχή της συνάντησης, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ελπίζει ότι το Ισραήλ θα πει «ναι» στην ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Είπε ότι θα παρουσιάσει αύριο το πλήρες σχέδιο του. "Αν γίνει δεκτό θα είναι υπέροχο και αν όχι, μπορούμε να το ζήσουμε".
Ο Πρόεδρος απευθύνθηκε επίσης στον Μπένυ Γκαντζ και είπε: «Ο Nετανιάχου και ο Γκαντζ είναι αξιόλογοι ανταγωνιστές, περιμένω την τρίτη εκλογική  αναμέτρηση, τι περίεργο σύστημα έχετε, μιλάμε για το σχέδιο εδώ και πολύ καιρό και περιμέναμε. Θα φιλοξενήσουμε τον Γκαντζ εδώ, ώστε να μην παρεμβαίνει στις εκλογές. "
Ο Πρόεδρος Tραμπ δήλωσε: "Θα συζητήσουμε για το ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή.Θα ανακοινώσουμε ένα σχέδιο αύριο στις 12 το πρωί. Αυτό είναι ένα σχέδιο που στον Μπίμπι(Νετανιάχου)αρέσει πολύ ίσως και στον αντίπαλό του, πρέπει να πω ότι πρέπει να του αρέσει πάρα πολύ.
"Αλλά αυτό είναι ένα σχέδιο που είναι πολύ σημαντικό για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Ανεξάρτητα από το πού πήγα, λένε ότι το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι, πρέπει να κάνουν ειρήνη για να μπορέσουν πραγματικά να έχουν ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Οι άνθρωποι εργάζονται σε αυτό για πολλά, πολλά χρόνια και νομίζω ότι είμαστε σχετικά κοντά σε αυτό. Πρέπει να πείσουμε και άλλους ανθρώπους να συμφωνήσουν με αυτό. Θα πω ότι πολλά από τα αραβικά έθνη το συμφώνησαν. Τους αρέσει, νομίζουν ότι είναι υπέροχο. Νομίζουν ότι είναι μια μεγάλη αρχή.
"Νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο βήμα πάρα πολύ .. Νομίζω ότι είναι ένα φανταστικό πράγμα αν μπορούμε να το βγάλουμε μακριά, λένε ότι είναι ίσως η πιο δύσκολη συμφωνία οπουδήποτε και οποιουδήποτε είδους.Στον επιχειρηματικό κόσμο, όταν ήμουν  στον επιχειρηματικό κόσμο , όταν η συμφωνία ήταν δύσκολη, οι άνθρωποι θα το ανέφεραν σαν αστείο, καθώς αυτό είναι πιο σκληρό από το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους που συναντώνται .Αυτό έχω ακούσει όλη μου τη ζωή. Και έτσι θα δούμε τι συμβαίνει, πολύ νόημα για όλους και εκτιμούμε ότι είστε εδώ, κύριε Πρωθυπουργέ. "
Ο πρωθυπουργός Nετανιάχου απάντησε: "Κύριε Πρόεδρε, θέλω μόνο να πω δύο πράγματα. Πρώτον, η συμφωνία είναι ουσιαστικά μια ευκαιρία και δεν πρόκειται να την προσπεράσουμε. Και θα μιλήσουμε γι 'αυτό αύριο. Σήμερα θα ήθελα μόνο να σας πω ευχαριστώ για όλα όσα κάνατε για το κράτος του Ισραήλ. Εσύ είσαι ο μεγαλύτερος άνθρωπος που είχε το Ισραήλ στον Λευκό Οίκο. Νομίζω ότι αύριο μπορείτε να συνεχίσετε την ιστορία σας. "
Στο Rose Garden, ο Πρόεδρος Tραμπ ρωτήθηκε αν αναμένει από τον πρωθυπουργό Nετανιάχου να εφαρμόσει το σχέδιο αμέσως, μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες. "Πιστεύω ότι είναι εδώ για έναν μόνο λόγο και ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι το" ναι". Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή έχει αναζητηθεί εδώ και πολλά, πολλά χρόνια για δεκαετίες και για αιώνες, μια ευκαιρία που θα δούμε. Ό, τι και αν είναι, αλλά είναι εδώ για έναν λόγο. "
Ζητήθηκε εκ νέου από τον Πρόεδρο να σας δώσει ένα πράσινο φως για την προσάρτηση της κοιλάδας του Ιορδάνη μέσα στους προσεχείς μήνες. "Αύριο στις 12 το βράδυ θα παρουσιάσουμε ένα σχέδιο, το οποίο δουλεύει ο καθένας και θα δούμε αν θα πιάσει ή όχι, θα ήταν υπέροχο και αν δεν πιάσει. Μπορούμε να ζήσουμε με αυτό, αλλά νομίζω ότι μπορεί να έχει μια πιθανότητα.
Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε το Αμβούργο για την αντιμετώπιση του "πιο αντισημιτικού καθεστώτος" στον πλανήτη. "Όταν μπήκατε στο αξίωμα το Ιράν ήταν στην πορεία. Λόγω της ηγεσίας σας, το Ιράν βρίσκεται τώρα στο τρέξιμο. "
Ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Τραμπ για την απόσυρση από την «επικίνδυνη πυρηνική συμφωνία»: «Χτυπήσατε τεράστιες κυρώσεις. Πριν από δύο εβδομάδες έχετε βγάλει τον πιο επικίνδυνο τρομοκράτη στον πλανήτη».
Ο Nετανιάχου κατέληξε: «Σας ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε για τις τολμηρές αποφάσεις σας και τις τολμηρές ενέργειές σας. Εκ μέρους του κράτους του Ισραήλ, θέλω να σας ευχαριστήσω ό, τι κάνατε για το Ισραήλ. "
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙSRAEL NATIONAL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου