Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Γ. Τράγκας: 24 χρόνια από τη μαύρη μέρα των Ιμίων.

24 χρόνια σαν σήμερα είχαμε τα Ίμια. Είχαμε την πρώτη γκρίζα ζώνη. Ακούσαμε την άποψη ότι την ελληνική σημαία την πήρε ο αέρας. Σήμερα στην επέτειο ο πρωθυπουργός της χώρας, ετοιμάζει μαζί με μία χούφτα εθνοτερμιτών, στενών φίλων του Σημίτη, το περιεχόμενο του συνυποσχετικού που θέλουν οι Τούρκοι για να μας σύρουν στη Χάγη. Μια ομάδα μελών του Τουρκόφιλου Σημιτικού οργανισμού που λέγεται ΕΛΙΑΜΕΠ και έχει παράξει επί μνημονίου, την πλήρως αντεθνική άποψη ότι δεν είναι κακό να περάσουμε σε ένα νέο οθωμανικό έλεγχο ή να πάμε σε έναν εκσυγχρονισμό της Λωζάνης, αφού ζούσαμε ευτυχισμένα με τους Τούρκους για 400 χρόνια.

Σαν σήμερα, όλοι οι χειρισμοί του Σημίτη οδήγησαν στο γκριζάρισμα του Αιγαίου, σε ήττα, σε
εθνική ταπείνωση. Τα τελευταία 10 χρόνια, μετά την προδοσία του Γιώργου Παπανδρέου να ανοίξει τις πόρτες της Ελλάδας στην οικονομική κατοχή, η χώρα ως κλωτσοσκούφι οδηγήθηκε στις Πρέσπες και τώρα θα πάει στη Χάγη να μοιράσει τα ιμάτιά της και την προίκα που πήραμε σε δύο πολέμους με ποταμούς αίματος Ελλήνων πατριωτών. Σήμερα μαύρη επέτειος των Ιμίων, η Τουρκία αποβιβάζει τακτικό στρατό στη Λιβύη, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου μολύνεται από τις σχέσεις του Μητσοτάκη με τους Τατσόπουλους και τους Ροζάκηδες του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Αν αληθεύουν όσα διαβάζω ο σχιστομάτης κινέζος κοροναϊός άγγιξε σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης και μάλλον ως εφαψίας ακούμπησε για λίγες ώρες την Ελλάδα έως τη στιγμή που βγήκαν αρνητικά τα αποτελέσματα για τον ύποπτο νοσήσαντα. Οι πιθανότητες να δούμε τα ματάκια του κοντά μας είναι τόσες όσες να γίνει μια Κυριακή ένα στημένο ματς ποδοσφαίρου. Δηλαδή, θα διαβεί τα σύνορά μας οπωσδήποτε. Θερμή παράκληση, μην κάνετε όλα τα εμβόλια μαζί. Μη φοράτε μάσκα χειρουργείου ή φουματζού. Δεν τον πιάνει τίποτα. Είναι κιτρινιάρης, ύπουλος και έχει 14 ημέρες κύκλο ζωής. Μεταδίδεται για πλάκα. Άρα απαιτείται απόλυτη καθαριότητα και αποφυγή χώρων ή μέσω που συνωθούνται πολλοί. Προς θεού δεν πεθαίνουν όλοι. Κάποιοι όμως που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, την «κάνουν» αμέσως. Ο αριθμός των θανάτων είναι περιορισμένος μέχρι στιγμής παγκοσμίως. Οι νοσήσαντες χιλιάδες. Ο κοροναϊός ή κωλοιός, μούτρο μεγάλο, όπου συναντήσει ατμόσφαιρα Κικίλιαν, δηλαδή χώρα χωρίς λεφτά και άμυνα στο δημόσιο σύστημα υγείας, τα κάνει μπάχαλο. Άκουσα και διάβασα ότι παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο ένα υπέροχο σχέδιο αντιμετώπισης του ιού, μόλις εμφανιστεί. Ακούγοντας ότι ο Κικίλιας έφτιαξε ένα εκπληκτικό σχέδιο, ομολογώ ότι φοβήθηκα περισσότερο. Θα ήταν προτιμότερο να ακούσουμε λίγα και καλά. Ο γνωστός Βασίλης είναι ο άνθρωπος που λόγω μνημονίου και εντολών είχε διαγράψει τον Παναγιώτη Ραφαήλ και είχε πει το περίφημο στη μητέρα του, νέα είσαι, έχεις καιρό να κάνεις και άλλα παιδιά. Είναι ο υπουργός που ήθελε την απόλυτη σιωπή για το περιστατικό του Παναγιώτη – Ραφαήλ.
Ο κος Μητσοτάκης, οπαδός της ορειβασίας, του σκι και του τένις ζητεί από … τις ποδοσφαιρικές συμμορίες να γίνουν Αρσακειάδες εντός και εκτός του γηπέδου. Είναι πασίγνωστο ότι ο πρωθυπουργός μας, δημοφιλής σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, λαοπρόβλητος και οπαδός του τένις και του Στέφανου Τσιτσιπά, απεχθάνεται το λαϊκισμό και τις βιαιότητες στα γήπεδα. Είναι όπως λένε σήμερα οι εφημερίδες της αντιπολίτευσης άμπαλος. Δεν μπορεί να ξεχωρίσει το φάουλ από το αράουτ. Δεν μπορεί να καταλάβει αν είναι πέναλτι ή κόρνερ.
Γι΄αυτό οι πεφωτισμένοι, οι illuminati σύμβουλοί του, όπως ο κος Αυγενάκης τα έκαναν σαλάτα και μαντάρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έστρεψαν όλους τους ποδοσφαιρόφιλους εναντίον του κου Κυριάκου και της ΝΔ.
Χθες όμως ο αρχηγός των πεφωτισμένων -Αυγενάκηδων και Κικίλιδων – άστραψε και βρόντηξε. «Αν συνεχιστεί –είπε- η ατμόσφαιρα διχασμού στα γήπεδα, θα διακόψω οριστικά το πρωτάθλημα». Έβγαλε «κίτρινη» κάρτα προς όλες τις κατευθύνσεις. Προς το Βορρά και προς το Νότο. Αν θυμάμαι καλά είναι η χιλιοστή φορά που απειλούνται όλοι οι γνωστοί ολιγάρχες του ποδοσφαίρου ότι θα υποστούν κυρώσεις. Είναι η χιλιοστή φορά, που απειλούνται οι ποδοσφαιρικές συμμορίες ότι αν δεν μετανοήσουν και δεν εξαγνιστούν και δεν γίνουν αμνοί μέσα και έξω από τα γήπεδα, θα περάσουν από το Μητσοτακικό λεπίδι. Είναι βέβαιο, ότι ο παράγοντας που έτρεχε με το πιστόλι στη ζώνη του εντός του γηπέδου, είναι βέβαιο ότι ο κος Πανόπουλος της Scoda, είναι απολύτως σίγουρο ότι ο κος Συγγελίδης, ο κος Μαρινάκης και οι υπόλοιποι γνωστοί παράγοντες, άκουσαν τον πρωθυπουργό και φοβήθηκαν. Έτρεμαν τα χείλη τους. Κατουρήθηκαν επάνω τους από την αποφασιστικότητα του κου Μητσοτάκη να τους βάλει σε τάξη. Μόλις τον άκουσαν – φίλες και φίλοι – όλοι μαζί φώναξαν : «δεν θα το ξανακάνουμε. Κότες στο γήπεδο, περιστέρια στην εξέδρα». Όπως αντιλαμβάνεστε, ο κος Μητσοτάκης δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει την ανεπάρκεια και τη μωρία υπουργών και συμβούλων που επέλεξε αλλά και ένα πολιτικοοικονομικό περιβάλλον που σπαράσσεται. Δείχνει επίσης, αγόμενος και φερόμενος από διάφορα κέντρα που υπονομεύουν τη χώρα, την κοινωνική ειρήνη και την εθνική ασφάλεια.
Ας πάμε όμως και σε κάποιες άλλες πτυχές της σημερινής επικαιρότητας. Δόξα τω θεώ η Μεγάλη Βρετανία έφυγε οριστικά από την Ευρώπη και με τη σφραγίδα της Βασίλισσας. Έφυγε οριστικά από τη σκιά του γερμανικού αετού. Σε λίγο πολλά εκατομμύρια βασανισμένων από την δημοσιονομική πολιτική της κας Μέρκελ και του κου Σόιμπλε θα δουν να αποσπώνται από τη Γηραιά Ήπειρο, να απελευθερώνονται και άλλες μεγάλες χώρες.
Χθες η βουλή των Ελλήνων επικύρωσε το σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Θα έχουμε στο ελληνικό έδαφος και άλλες αμερικανικές και νατοϊκές βάσεις. Αυτό έπρεπε να γίνει και έγινε. Η στενότερη συνεργασία με τις ΗΠΑ είναι επιβεβλημένη, παρά τις ανησυχίες για τις θέσεις που εκφράζονται από όλους τους δυτικούς συμμάχους για καλόπιστη λύση και μοιρασιά με την Άγκυρα. Στο εσωτερικό της ΝΔ αυξάνονται οι φυγόκεντρες δυνάμεις, όπως σας έλεγα χθες.
Όλα τα παλαιά και ιστορικά στελέχη, οι Καραμανλικοί και κυρίως οι Σαμαρικοί, εύχονται και προσεύχονται να μην περάσουν οι γραμμές και οι απόψεις όλων των Ροζάκηδων και των Τατσόπουλων που έχουν αγκαλιάσει τον πρωθυπουργό της χώρας. Ήδη συζητούνται στο πολιτικό παρασκήνιο οι παλαιές και νέες σχέσεις του πρωθυπουργού με το opensociety και τους ανθρώπους που προωθούσαν επί σειρά ετών τα σχέδια της Τουρκίας στο Αιγαίο. Ήδη συζητούνται ευρέως στο παρασκήνιο οι σχέσεις του πρωθυπουργού και συγγενών του, με καθηγητές και πασίγνωστα μέλη του περιβάλλοντος Σημίτη. Με όλους εκείνους που οδήγησαν στις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου, στη συμφωνία της Μαδρίτης και που εξέπεμπαν επί σειρά ετών την άποψη ότι πρέπει να γίνει οπωσδήποτε αναθεώρηση της Λωζάνης και παραχωρήσεις προς την Τουρκία, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Είναι όλοι εκείνοι που στήριξαν τον κο Τσίπρα στην υπόθεση των Πρεσπών. Είναι όλοι εκείνοι που παρήγαγαν στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο όλες τις προϋποθέσεις για να φτάσουμε στην αναγνώριση των Σκοπιανών ως Μακεδονικό Έθνος, ως μοναδική μακεδονική ταυτότητα χωρίς να πάρουμε κανέναν αντάλλαγμα, επειδή έτσι το ήθελαν όλοι αυτοί που επέβαλαν την οικονομική κατοχή στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί που προσπάθησαν να περάσουν στους Έλληνες την άποψη ότι μπορούμε να ζήσουμε ευτυχισμένα κάτω από μια νέα οθωμανική επιρροή. Όπως σημειώνει σήμερα ο Τύπος, υπάρχει μια αμηχανία στους κόλπους της κυβέρνησης για τη στάση του κου Σαμαρά. Θεωρείται βέβαιο, ότι ο Μητσοτάκης θα πέσει αν προχωρήσει με τους ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνυποσχετικό εθνικής μειοδοσίας. Τουλάχιστον έτσι φτάνει στα αυτιά μου.

Δεν είναι τυχαίο ότι το περιβάλλον Μητσοτάκη δίνει οδηγίες προς το παρόν για επιθέσεις εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κου Καραμανλή και επιχειρεί να τον περάσει στην κοινή γνώμη ως στήριγμα του Τσίπρα σε όλη την τετραετή καταστροφική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ. Με εντολές του περιβάλλοντος Μητσοτάκη, οι επιθέσεις θα συνεχιστούν και προς το πρόσωπο Σαμαρά. Ήδη ο Καραμανλής γίνεται σάντουιτς με το πρόσωπο του κου Παπαγγελόπουλου. Αυτά βέβαια που λέγονται σε βάρος των κορυφαίων και ιστορικών στελεχών της ΝΔ θα γυρίσουν μπούμερανγκ εναντίον του Μητσοτάκη και όλων εκείνων που δεν αντιλαμβάνονται που το πάει στα εθνικά ο κος Μητσοτάκης και γιατί λέει συνεχώς: «εγώ θα τελειώσω την τετραετία, ότι και να γίνει!». Όσοι άνευ σκέψης, δεύτερης σκέψης και άνευ σχολιασμού για τις επαφές του με τους Τατσόπουλους επιτίθενται εναντίον των υπολοίπων της ΝΔ, θα εισπράξουν την οργή του κόσμου για όσα εγκληματικά γίνουν κατά του έθνους.
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου