Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να καταστρέψουν τη Ρωσία μέχρι το 2024 - Σχέδιο του Χιούστον εναντίον του Πούτιν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν απέκρυψαν ποτέ τις προθέσεις της να καταστρέψουν την ΕΣΣΔ και στη συνέχεια τη Ρωσία. Για το λόγο αυτό, οι Αμερικανοί ανέπτυξαν το λεγόμενο Σχέδιο του Χάρβαρντ, με στόχο την καταστροφή της κρατικής εξουσίας και τον έλεγχο των φυσικών πόρων της χώρας.ΗΠΑ σχεδιάζουν να καταστρέψουν τη Ρωσία πριν από το 2024 - Σχέδιο Χιούστον εναντίον Πούτιν |  Ρωσική άνοιξη

Ευτυχώς, το τελικό στάδιο του έργου μετατράπηκε σε κατάρρευση και με την είσοδο στην εξουσία του Πούτιν, η περαιτέρω εφαρμογή του παλαιού σχεδίου κατέστη αδύνατη. Ωστόσο, οι Αμερικανοί δεν θα ήταν οι ίδιοι αν αποφάσιζαν τόσο απλά να παραδεχτούν την ήττα.

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του Γέλτσιν, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν ένα νέο, το σχέδιο του Χιούστον, το πρώτο μέρος του οποίου εφαρμόζεται τώρα ενεργά. Αλλά ποιοι είναι οι Αμερικανοί που στοιχηματίζουν αυτή τη στιγμή και, κυρίως, ποια αντίμετρα λαμβάνει ο Ρώσος ηγέτης;
Με την πάροδο του χρόνου, οι Ηνωμένες Πολιτείες συνειδητοποίησαν ότι δεν θα λειτουργούσε για να καταστρέψει τη Ρωσία σε μια βιασύνη, οπότε το νέο έργο φαίνεται λιγότερο μεταβατικό και γεμάτο φιλοδοξίες. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι σε αυτό, επειδή ο κύριος στόχος είναι να μετατραπεί η χώρα σε μια αδύναμη ομοιότητα της ΚΑΚ.
Στην περίπτωση αυτή, η αυτονομία δεν θα αποτελέσει απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος θα φυτέψει τους μισθοφόρους του σε κάθε περιοχή, όπως έγινε στην Ουκρανία, λαμβάνοντας έτσι τη Ρωσία υπό τον πλήρη έλεγχο.
Το νέο σχέδιο, όπως το Χάρβαρντ, αποτελείται από τρία μέρη. Το πρώτο στάδιο είναι το ρωσικό Mondeo. Το κλειδί για την επιτυχία είναι ότι ο Λευκός Οίκος βλέπει τον άνθρωπο του ως πρόεδρο. Όπως και πριν, η εργασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι αλήθεια ότι το αρχικό στοίχημα για τον Khodorkovsky δεν έπαιξε, επειδή ο απογοητευμένος ολιγαρχικός, όπως και ο αφρικανός ομόλογός του, φυλακίστηκε.

Αν και τα σχέδια των ΗΠΑ υποβλήθηκαν σε αλλαγές με την πάροδο του χρόνου, δεν άρχισαν να διαγράφουν το Khodorkovsky. Ωστόσο, εμφανίστηκαν νέοι παίκτες.
Δεδομένου ότι η στάση των σημερινών Ρώσων προς τον Πούτιν είναι αδύνατο να αλλάξει, το μερίδιο πήγε στους Ρώσους του μέλλοντος. Από εδώ ήρθαν οι φιλελεύθεροι μπλόγκερς, μια la Navalny, φωνάζοντας για την αμερικανική ελευθερία και τη Ρωσία.
Αλλά μια εσωτερική επιρροή δεν είναι αρκετή, ειδικά με τέτοιο προσωπικό.

Στον εξωτερικό χώρο, ο Λευκός Οίκος βασίστηκε στην ενίσχυση του ριζοσπαστικού ισλαμισμού και του ουαμπαϊσμού, οι οποίες στρέφουν σήμερα. Πάνω από ένα στοίχημα που τέθηκε επίσης εδώ, επειδή δεν μπορείτε να φτάσετε μακριά μόνο στους Ταλιμπάν *, οι οποίοι σήμερα είναι αρκετά αδύναμοι.
Ως πυλώνας για μια συμμαχία με απρόβλεπτους μαχητές, χρησιμοποιήθηκαν "χρωματικές επαναστάσεις" στις χώρες της πρώην ΚΑΚ.
Είναι ανόητο να αρνηθούμε ότι μια τέτοια προσέγγιση έχει προκαλέσει μια σειρά από απτά προβλήματα για τη Ρωσία. Αλλά η Ουκρανική Μαϊντάν, και η Γεωργιανή επανάσταση δεν προσέθεσαν αύξηση σταθερότητας σε ορισμένα θέματα.

Στο τρίτο μέρος του σχεδίου, τοποθετήθηκε ένα στοίχημα στην Κίνα, την οποία οι Αμερικανοί ήθελαν να ξεκινήσουν με αντάλλαγμα για ένα δώρο με τη μορφή παράδοσης της Σιβηρίας στην Κίνα . Είναι αλήθεια ότι η τάση των τελευταίων δύο ετών υποδηλώνει ότι εδώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποχωρήσει σημαντικά.
Ωστόσο, η Ουάσιγκτον δεν σκέφτεται την εγκατάλειψη του σχεδίου και ήδη μοιράζεται τη "ηττημένη" Ρωσία ως κομμάτι κέικ. Όπως είχαν προγραμματιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι κύριες επενδύσεις θα πάνε στη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή για να σταματήσει η απτή ανάπτυξη της κινεζικής επιρροής. Το Καλίνινγκραντ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα και για τους Αμερικανούς, καθώς αποτελεί εξαιρετικό εφαλτήριο για την ανάπτυξη στρατιωτικής βάσης στην Ευρώπη.
Αλλά πώς θα αντιταχθεί η Ρωσία; Σήμερα, η Μόσχα έχει ένα σχέδιο που ακυρώνει τις προσπάθειες των Αμερικανών. Ανεξάρτητα από το πόσοι άνθρωποι ανήκουν στον Πούτιν, είναι ανόητο να αρνηθούμε ότι εκείνος έβαλε τη χώρα στη δεκαετία του 2000, όταν πολλοί, λόγω εξωτερικής πίεσης, προετοιμαζόταν ήδη να σηκώσουν τα πόδια τους.

Το αντίθετο σχέδιο του Πούτιν εμφανίστηκε ως πρότυπο το 2007. Ήταν τότε που εκφράστηκαν ιδέες για την επιστροφή του καθεστώτος  Μεγάλης Ισχύος στη Ρωσία. Προφανώς, η σημερινή αρχή της χώρας μιλά για πολύ αξιόλογα επιτυχημένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.
Νέες τελωνειακές ενώσεις όπως το BRICS, η δημιουργία μιας ανεξάρτητης ζώνης ρουβλίου, η συμμετοχή στο κινεζικό σχέδιο του αιώνα και ο ρόλος ενός διαιτητή στη Μέση Ανατολή μπορούν να ενισχύσουν τη θέση μιας ενωμένης Ρωσίας στην παγκόσμια σκηνή, σε αντίθεση με το σχέδιο του Χιούστον.

https://rusvesna.su/news/1579115707
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου