Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Η φωτιά στο Norman Atlantic και η αηδία των ΜΜΕ. Η εκμετάλλευση του πανικού και της απελπισίας.

           Τα λάθη των ΜΜΕ ή η αλλιώς η εκμετάλλευση του πανικού και της απελπισίας.
Σήμερα βλέποντας τα δύο ΜΜΕ (τηλεοπτικά) που έχουν πρωινή "ενημέρωση" πραγματικά αηδίασα.
          1ο λάθος : Εμφάνιζαν λάθος θέση στο πλοίο. Επειδή τα ηλεκτρικά του πλοίου έπεσαν και με αυτά και το σύστημα Γεωγραφικού Προσδιορισμού του MARINE TRAFFIC εμφάνιζαν το πλοίο λίγο βορειότερα της Κέρκυρας. Το ίδιο έκαναν και τα ηλεκτρονικά μέσα ανενημέρωσης. Ο μόνος του έπιασε σωστά τη θέση του πλοίου ήταν ο Αυτιάς και προς τιμήν του. Όμως το πλοίο βρισκόταν πολύ βορειότερα ΕΝΤΟΣ της θαλάσσιας περιοχής της Αλβανίας.                                                                               2ο λάθος: Η περιοχή ανήκει στην Αλβανική Δημοκρατία και αυτή έχει υποχρέωση για έρευνα και διάσωση. Επέμβαση ξένης χώρας δεν επιτρέπεται χωρίς άδειας από το Υπουργείο Εσωτερικών της Χώρας, αλλιώς θεωρείτε επιθετική ενέργεια και άρνηση της κυριαρχίας. Θυμηθείτε το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια με την Τουρκία.

            3ο λάθος: Το πλοίο μπορεί να είχε ως επί το πλείστον Έλληνες, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Έχει Ιταλική σημαία και ιταλικό πλήρωμα.
           4ο λάθος και το μεγαλύτερο: Έβγαζαν στον αέρα τον απελπισμένο επιβάτη που βρισκόταν σε εμφανή πανικό. Αποτέλεσμα η μετάδοση του πανικού. Φυσικά ακολούθησε ένας πανικός στο τηλεφωνικό κέντρο του Λιμενικού που είχε πάρει φωτιά. Γραμμή να μην μπορούν να βγάλουν αυτοί που έχουν το πραγματικό πρόβλημα (βλέπε συγγενείς).
          Κλείνοντας το άρθρο θέλω να ενημερώσω όσο μπορώ ότι οι λιμενικές αρχές ξέρουν τη δουλειά τους και είμαι σίγουρος ότι θα την κάνουν σωστά. Η μετάδοση πανικού δεν βοηθά κανέναν.             Το ξέρω ότι έρχονται εκλογές όμως αυτά είναι λεπτά ζητήματα. Το να σηκώνουμε άσχετα ελικόπτερα με 8 μποφόρ και πολεμικά αεροσκάφη, είναι μόνον για εκλογική κατανάλωση των άσχετων και τίποτα παραπάνω.
        ΥΓ Μπράβο στο ραδιόφωνο που έπιασε το θέμα πολύ σωστά και στη σωστή διάσταση του.   http://enimerosifylis.blogspot.gr/2014/12/norman-atlantic.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου