Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Οδομαχίες – Κούρδοι καίνε αστυνομικό όχημα στην Τουρκία (βίντεο).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί στους τρεις. Σε προηγούμενη ανάρτηση σας αναφέραμε δύο νεκρούς.Οδομαχίες – Κούρδοι καίνε αστυνομικό όχημα στην Τουρκία (βίντεο)
Οι Κούρδοι πατριώτες ήρθαν αντιμέτωποι με ισλαμιστές του κόμματος Hüda Par και της τουρκοκουρδικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χιζμπουλάχ (Hizbullah).
Οι οδομαχίες ξεκίνησαν στις 03.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα ανταλλάχτηκαν πυροβολισμοί μεταξύ Κούρδων αριστερών πατριωτών, από το Πατριωτικό Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας YDG-H και των Κούρδων – Τούρκων ισλαμιστών τζιχαντιστών της περιοχής που είναι σύμμαχοι και υποστηρικτές του Ερντογάν.
Στη συνέχεια επενέβη η τουρκική αστυνομία, για μια ακόμη φορά στο πλευρό των ισλαμιστών – τζιχαντιστών, ενάντια στους Κούρδους πατριώτες.

Το πρακτορείο Dogan μεταδίδει ότι οπλισμένοι Κούρδοι πατριώτες εισέβαλαν σε σπίτια ισλαμιστών. Οι νεκροί είναι τρεις και ακόμα τρεις είναι σοβαρά τραυματισμένοι.
Η αστυνομία κατάφερε να μεταφέρει ένα πτώμα στο νοσοκομείο ύστερα από ώρες που κείτονταν στη μέση του δρόμου, μέχρι να σταματήσουν οι πυροβολισμοί το απόγευμα.
Μόλις έπεσε η νύχτα οι οδομαχίες ξεκίνησαν πάλι και ένα τεθωρακισμένο όχημα της τουρκικής αστυνομίας πυρπολήθηκε, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί:


Το Hüda Par των ισλαμιστών και η κουρδική πατριωτική νεολαία YDG-H δεν είναι η πρώτη φορά που συγκρούονται από τον Οκτώβριο, όταν σε όλη την Τουρκία ξέσπασαν διαδηλώσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και σε ένδειξη αλληλεγγύης στην κουρδική πόλη Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας. Στις βίαιες συγκρούσεις του Οκτωβρίου μεταξύ Κούρδων πατριωτών και τουρκικής αστυνομίας, η οποία είχε στο πλευρό της το τζιχαντιστικό τουρκικό παρακράτος του Ερντογάν, σκοτώθηκαν συνολικά 36 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 300.    http://www.tribune.gr/world/news/article/102851/odomachies-kourdi-kene-astinomiko-ochima-stin-tourkia-vinteo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου