Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΡΩΣΙΑ.


Soldats de l'OTAN en Lettonie

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
 To NATO επιδεινώνει την κατάσταση αναζωπυρώνοντας την ένταση κoντά στα ρωσικά σύνορα κάτι που εξαναγκάζει τη Ρωσία να υιοθετήσει τα ενδεδειγμένα μέτρα ανέφερε την Παρασκευή ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ ο Alexandre Grouchko. Την δήλωση αυτή έκανε σε επικοινωνία του από τις Βρυξέλλες έδρα του ΝΑΤΟ με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Rossiya Segodnya.
Σύμφωνα με τον Grouchko, η Ρωσία παρακολουθεί στενά την πραγματοποίηση των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ που έγιναν αποδεκτά από τη σύνοδο κορυφής στην Ουαλία. Η Ατλαντική Συμμαχία σκοπεύει να δημιουργήσει μια δύναμη ταχείας επέμβασης (NRF), είτε μια ταξιαρχία που θα συμπεριλαμβάνει επίγειες,θαλάσσιες και αεροπορικές δυνάμεις προκειμένου να είναι οι καταλληλότερες για τις απαιτήσεις της κάθε επέμβασης.

«Είναι προφανές ότι προβλέπεται να αναπτυχθούν στις χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία » δήλωσε ο πρέσβης.
Ο αριθμός των αναγνωριστικών πτήσεων που οργανώνονται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πλησίον των ρωσικών συνόρων επταπλασιάστηκε το 2014 ενώ οι πτήσεις τακτικής αεροπορίας του ΝΑΤΟ διπλασιάστηκαν και ανέρχονται στις 3.000.Στο πλαίσιο της εγγύησης της ασφάλειας των χωρών της Βαλτικής το ΝΑΤΟ πολλαπλασίασε κατά 3,5 φορές τον αριθμό των τακτικών καταδιωκτικών που συμμετέχουν στις εναέριες περιπολίες πάνω από τις Λετονία,Λιθουανία και Εσθονία και αναπτύχθηκαν επί των αεροπορικών βάσεων Zokniai στη Λιθουανία και Emari στην Εσθονία. Τα αεροσκάφη της τακτικής αεροπορίας των αεροπορικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στις βάσεις της Εσθονίας,Λιθουανίας,Πολωνίας,Ρουμανίας και Βουλγαρίας συμμετέχουν δραστήρια στους ελιγμούς και τις ασκήσεις με τις αεροπορικές δυνάμεις των χωρών υποδοχής.
Επίσης στις αεροπορικές βάσεις της Πολωνίας (Malbork, Minsk Mazowiecki) και της Ρουμανίας (Campia Turzi) αναπτύχθηκαν μέχρι και 12 τακτικά καταδιωκτικά από την αρχή της χρονιάς. (RIA Novosti 26/12/14)
dimpenews.com              http://dimpenews.com/2014/12/26/%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b6%cf%89%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου