Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πρωθυπουργός Τουρκίας: Οι προκλήσεις του PKK δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Ένοπλες συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Cizre μεταξύ Κούρδων και Τούρκων εθνικιστών

Δεκέμβριος 28, 2014.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε την Κυριακή ότι οι συγκρούσεις του Σαββάτου στην πόλη Cizre της νοτιοανατολικής Τουρκίας, μεταξύ μελών της Νεολαίας του Πατριωτικού Επαναστατικού Κινήματος (YDG-H) και του κουρδικού σουνιτικού ισλαμικού κόμματος (Huda-Par) που πρόσκειται στο παράνομο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα – PKK, αποτελούν προβοκάτσια και οι προβοκάτορες θα συλληφθούν.


Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, στο Ικόνιο, ο Νταβούτογλου, πριν από την πτήση του προς το Χατάι, είπε ότι οι προβοκάτορες αισθάνονται ‘άβολα’ με τη σταθερότητα που υπάρχει στην Τουρκία και προσπαθούν να εισαγάγουν την αναταραχή της Μέσης Ανατολής στη χώρα. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα «δεν θα κάνει τα στραβά μάτια» σε αυτές τις προσπάθειες.
Οι εντάσεις άρχισαν ξημερώματα του Σαββάτου στην Cizre και εξελίχθηκαν σε ένοπλες μάχες μεταξύ των μελών του YDG και του Huda-Par, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα.
Ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει αυστηρά μέτρα εναντίον εκείνων που θέλουν να προκαλέσουν τέτοιου είδους περιστατικά στην νοτιοανατολική Τουρκία και πρόσθεσε ότι οι συγκρούσεις που έγιναν στην Cizre δεν ήταν, απλά, μια πρόκληση εναντίον της κυβέρνησης, αλλά κατά των  όλων πολιτικών κομμάτων.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου