Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

ΙΑΠΩΝΙΑ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Τετάρτη (17/12/2014) έπειτα από χιονοθύελλα που έπληξε το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν σήμερα ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί.Ιαπωνία: Τουλάχιστον 11 νεκροί από χιονοθύελλα
Τεράστιες ποσότητες χιονιού έχουν καλύψει τις τελευταίες ημέρες το βόρειο και το κεντρικό τμήμα της Ιαπωνίας προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις και απομονώνοντας αρκετές κοινότητες.
Η εφημερίδα Yomiuri Shimbun έγραψε ότι 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένας 79χρονος και ένας 29χρονος πυροσβέστης, από πτώση στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν το χιόνι.

Πολλοί άλλοι, κυρίως ηλικιωμένοι, σκοτώθηκαν στο βόρειο νησί Χοκάιντο και σε περιοχές κοντά στη Θάλασσα της Ιαπωνίας (Ανατολική Θάλασσα) στο νησί Χονσού, σύμφωνα με τον Τύπο και με τις αρχές.
Κάποια από τα θύματα σκοτώθηκαν σε τροχαία καθώς η κακοκαιρία καθιστά επικίνδυνη την οδήγηση με εκατοντάδες ατυχήματα να έχουν σημειωθεί προκαλώντας τραυματισμούς σε ολόκληρη τη χώρα.
Τα δίκτυα μέσων μαζικής μεταφοράς επίσης έχουν πληγεί με πολλές εκατοντάδες πτήσεις να έχουν ματαιωθεί--οι περισσότερες εσωτερικές--και καθυστερήσεις να σημειώνονται στα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας.
Περισσότεροι από 280 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στις ορεινές περιφέρειες Νιιγκάτα και Ναγκάνο όταν ο μοναδικός δρόμος που τις συνδέει με την υπόλοιπη χώρα αποκλείστηκε μετά την πτώση χιονοστιβάδας, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.
Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA) προειδοποίησε για τον κίνδυνο και νέας πτώσης χιονοστιβάδων στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Ισχυροί άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα και οι αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών για τον κίνδυνο από μεγάλα κύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου