Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Πρόσκληση-μυστήριο Πούτιν σε υπουργό της Βενεζουέλας…Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η είδηση που μεταδίδει το γνωστό αμερικανικό think tank «STRATFOR» (Strategic Forecasting), το οποίο επικαλούμενο δικές του πηγές, αναφέρει ότι ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσκάλεσε τον υπουργό Ενέργειας και Πετρελαίου της Βενεζουέλας στη Μόσχα.

Μαζί με τον υπουργό, πρόσκληση έλαβε και ο επικεφαλής της κρατικής εταιρίας πετρελαίου της λατινοαμερικανικής χώρας, Petroleos de Venezuela (PDVSA). Την πρόσκληση απηύθυνε μαζί με τον πρόεδρο και ο πρόεδρος της εταιρίας Rosneft, Ιγκόρ Σέχιν.
Είναι προφανές, ότι για να τους καλούν κάποια σημαντική ενεργειακή συμφωνία βρίσκεται στα σκαριά, μαζί με κάποιο δάνειο, στη χώρα του μακαρίτη του Τσάβες, η οποία έχει αποθέματα μεγαλύτερα από αυτά της Σαουδικής Αραβίας…
Μια συμφωνία στην «αυλή» των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια χώρα που καταρρέει παρά τον πλούτο της. Δεν χρειάζεται να πούμε εμείς ότι το περίφημο «Δόγμα Μονρόε» του 19ου αιώνα, περί απαγόρευσης στρατηγικής πρόσβασης στην αμερικανική ήπειρο άλλων δυνάμεων (ευρωπαϊκών για αποικιακούς σκοπούς τότε), είναι προ πολλού νεκρό.
Αυτό, εξ ορισμού αποτελεί ευκαιρία για τη Ρωσία, να πετύχει συμφωνία με δικούς της όρους, στον μοναδικό τομέα που φέρνει σοβαρά έσοδα στη Βενεζουέλα, παρότι αυτά προφανώς και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται, ότι διασπαθίζονται.   http://www.defence-point.gr/news/?p=102818

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου