Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Σφαγή νεοναζιστικής φάλαγγας του "Δεξιού Τομέα" στο Λουγκάνσκ: 15 νεκροί και 35 τραυματίες (vid).


Δεκαπέντε νεκροί και 35 τραυματίες είναι ο απολογισμός μέχρι αυτή τη στιγμή των απωλειών στις συγκρούσεις που διεξάγονται αυτή την ώρα στο βόρειο μέρος της "Δημοκρατίας του Λούγκανσγκ" όταν οι νεοναζί του Δεξιού Τομεά  και οι μισθοφόροι που απαρτίζουν την Εθνοφρουρά και τον ουκρανικό Στρατό επιτέθηκαν στις πόλεις  Rubezhnoye και Lysychansk, ανατίναξαν γεφυρα και πυροβόλησαν λεωφορεία με πολίτες.
 
Όλα ξεκίνησαν όταν οι νεοναζί του Κιέβου με ενίσχυση από τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα έκαναν επίθεση σε μπλόκο των ρωσόφωνων στο Volnovahskiy.
 
Οι ρωσόφωνοι όμως δεν αιφνιδιάστηκαν και αντεπιτέθηκαν με αντιαρματικά τα οποία έχουν κατασχέσει από τις αποθήκες τους ουκρανικού Στατού με αποτέλεσμα να καταστρέψουν την ουκρανική φάλαγγα προκαλώντας βαριές απώλειες.Οι μάχες συνεχίζονται ανηλεώς.
 
Στις επιχειρήσεις εμπλέκεται αυτή την ώρα η 51η Ταξιαρχία του ουκρανικού Στρατού. Στις μάχες στο οδόφραγμα έσπευσαν και κάτοικοι της πόλης προς βοήθεια των ρωσόφωνων, ενώ αρκετοί Ουκρανοί στρατιώτες (προφανώς μη γερμανοχαζαρικής καταγωγής) αρνήθηκναν να πυροβολήσουν εναντίον των κατοίκων.
 
Οι κάτοικοι των περιοχών εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και καταφεύγουν στην νότια περιοχή της "Δημοκρατίας του Λούγκανσγκ". Ο αριθμός των προσφύγων αυξανεται κάθε ώρα.
 
Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του υπουργείου εσωτεριών της "Δημοκρατίας του Λούγκανσγκ"  είπε στο Interfax ότι οι συγκρούσεις μεταξυ της Εθνοφρουράς και του Νοτιοανατολικου Στρατού (οι ρωσόφωνες δυνάμεις Αυτοάμυνας) συνεχίζονται εδώ και τέσσερις ώρες.
 
Επιβεβαίωσε μάλιστα την ανατίναξη της γέφυρας στην πόλη Seversky που ενώνει την "Δημοκρατίας του Λούγκανσγκ" με την "Δημοκρατία του Ντονέτσκ".
 
Έχει κυρηχθεί στρατιωτικός νόμος σε όλη την "Δημοκρατία του Λούγκανσγκ"  και έχει ζητηθεί από όλους τους άνδρες από 18 μέχρι 45 ετών να επιστρατευθούν.
 
Το Ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε οτι επρόκειτο περί ενέδρας των ρωσόφωνων και ότι σκοτώθηκαν εννέα Ουκρανοί στρατιώτες.Ειδικότερα, το Associated Press έκανε λόγο πως μάρτυρες είδαν να κείτονται 11 σόροι, ενώ τα ρωσικά site δημοσιεύουν πως οι νεκροί είναι 15.
 
Στο βίντεο που ακολουθεί φάινονται κατεστραμμένα ουκρανικά τεθωρακισμένα και ασθενοφόρα να παραλαμβάνουν τραυματίες. Δεν έχουν αναφερθεί απώλειες από την πλευρά των ρωσόφωνων, αλλά οι μάχες συνεχίζονται.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου