Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Το Πεντάγωνο δεν έχει ακόμη προσδιορίσει πόσο θα αυξηθούν οι δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο γνωστοποίησε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με το αριθμητικό επίπεδο των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, κατόπιων πληροφοριών ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις έχει ολοκληρώσει τα σχέδια του για αύξηση της 
αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα των Ταλιμπάν. “Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζεφ Ντεϊβις όταν ρωτήθηκε σχετικά με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, ότι ο Αμερικανός ΥΠΑΜ έχει αποφασίσει την αποστολή στο Αφγανιστάν επιπλέον 4.000 στρατιωτών.
Το Reuters ανέφερε ότι οι σκέψεις του Πενταγώνου αναφέρονται στην αποστολή επιπρόσθετου αριθμού 3.000-5.000 στρατιωτών στο θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων του Αφγανιστάν, όπου οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις μάχονται τα τελευταία 16 χρόνια.
Αξιωματούχος είχε αναφέρει στο Reuters τον προηγούμενο μήνα ότι ο αριθμός είχε προσδιοριστεί στους 3.800 στρατιώτες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι μπορεί ν’ αλλάξει σε συνάρτηση με τις αμυντικές δεσμεύσεις άλλων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, ενώ 4.800 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν και παραμένουν μετά την δραστική μείωση του αριθμού τους κατά τα τελευταία χρόνια της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ δήλωσε στην Γερουσία (14 Ιουνίου) ότι θα παρουσιάσει στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τη νέα στρατηγική του για το Αφγανιστάν εντός των επόμενων εβδομάδων, μαζί με την απόφαση του για τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει εξουσιοδοτήσει τον Μάτις προκειμένου να λάβει την σχετική απόφαση, ενώ ο Λευκός Οίκος δεν στάθηκε δυνατό να σχολιάσει (άμεσα) τις εξελίξεις γύρω από το θέμα αυτό.
militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.