Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ SITE: Γιατί τους κατηγορούν – Ποιος τους κατήγγειλε.

966432-internet-piracy
Στο στόχαστρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας μπήκαν τέσσερις Έλληνες.

Οι συλληφθέντες αναρτούσαν παράνομα τηλεοπτικό περιεχόμενο στο μεγαλύτερο πειρατικό site στην Ελλάδα, στο Pirate Bay, ιστοσελίδα μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να «κατεβάσουν» παράνομα ταινίες και σειρές μέσω torrents.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, σχηματίστηκαν δικογραφίες, για παραβάσεις του νόμου για την πνευματική ιδιοκτησία, σε βάρος 4 ημεδαπών και συγκεκριμένα, μίας 33χρονης και 3 αντρών, ηλικίας 53,59 και 70 ετών, εκ των οποίων ο 59χρονος συνελήφθη στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε μηνυτήρια αναφορά εταιρείας που κατείχε πνευματικά δικαιώματα τηλεοπτικών σειρών.
Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δράστες αφού κατάφεραν να αποκτήσουν με διάφορους τρόπους πρόσβαση στις τηλεοπτικές σειρές, προβαίνουν στην ανάρτηση τους στο διαδίκτυο και στο διαμοιρασμό τους, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας, χωρίς να διαθέτουν νόμιμη άδεια.
Στο πλαίσιο αυτό ανατέθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Για την εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ψηφιακών δεδομένων – στοιχείων της υπόθεσης, ενώ πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες και παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και προέκυψαν ως κάτοχοι επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών, οι ανωτέρω τέσσερις συνδρομητές διαδικτύου.
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.