Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

«ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ» ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ! Τι ισχύει τελικά.


ΣΧΟΛΙΟ : Σαν μπλογκ έχουμε άπειρες καταγγελίες για κατεστραμένα οχήματα από τη δεκαετία του 80 και του 90 που δεν υπάρχουν ούτε πινακίδες, ούτε άδειες κυκλοφορίες και έχουν να πληρωθούν τέλη κυκλοφορίας πάνω από 20 χρόνια.Επίσης υπάρχουν προβλήματα με άτομα που αγόρασαν οχήματα αυτές τις μέρες και δεν πρόλαβαν να ασφαλιστούν και μπήκαν στο σύστημα σαν ανασφάλιστοι.Υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιοι χρεώθηκαν παλαιότερα οχήματα από γονείς ή παππούδες χωρίς να είναι στην κατοχή τους.Υπάρχουν και αυτοί που ασφαλίζονται για 1 μήνα ή 3 μήνες γιατί τόσο δουλεύουν και χρησιμοποιούν το όχημά τους.Οι παρατυπίες πολλές ακόμα και η αγανάκτιση του κόσμου,που πλέον δεν έχει χρήματα,ακόμα περισσότερη.Που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ και τι θέλει να προκαλέσει;2222641
Στις διαφορές μεταξύ των στοιχείων της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, του υπουργείου Μεταφορών και των ΔΟΥ εντοπίζεται το θέμα που έχει προκύψει με τις περιπτώσεις ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνονται στη λίστα των διασταυρώσεων με τα 1 εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα.
Το θέμα απασχολεί ήδη τα συναρμόδια υπουργεία και αναμένεται να δοθούν οδηγίες για την επίλυση του ζητήματος στο βαθμό που αφορά περιπτώσεις διαφορών μεταξύ των στοιχείων. Σε κάθε περίπτωση, όπως δηλώνεται από αρμόδιες πηγές, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που θεωρούν ότι το όχημα τους ήταν σε ακινησία θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά για την παράδοση των πινακίδων του στη ΔΟΥ για να μην επιβαρυνθούν με το παράβολο των 250 ευρώ στην περίπτωση που βρέθηκαν να είναι ανασφάλιστοι.
Συγκεκριμένα η διασταύρωση που διενήργησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αφορούσε τα στοιχεία που παρέλαβε από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών με τα αυτοκίνητα που είναι ασφαλισμένα με τα στοιχεία που έχουν οι ΔΟΥ για τα οχήματα που κυκλοφορούν και αυτά που έχουν τεθεί σε ακινησία. Με τον τρόπο αυτόν προέκυψαν τα πιθανώς ανασφάλιστα αυτοκίνητα όπως επισημαίνονταν στην ανακοίνωση της ΑΑΔΕ την περασμένη Παρασκευή.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων θεωρούν ότι έχουν θέσει το αυτοκίνητο τους σε ακινησία γιατί, ενδεχομένως, μπορεί να βρίσκεται στο συνεργείο για επισκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο με βάση τη νομοθεσία σε κατάσταση ακινησίας θεωρείται ένα όχημα μόνο όταν έχουν παραδοθεί οι πινακίδες του στη ΔΟΥ. Απο την άλλη πλευρά μπορεί ένα αυτοκίνητο να έχει καταστραφεί και να μην έχει δηλωθεί στο υπουργείο Μεταφορών . Πολλές τέτοιες περιπτώσεις ίσως να περιλαμβάνονται στα ευρήματα στης λίστας ενώ δεν αποκλείονται και λάθη που μπορεί να αφορούν στα στοιχεία των Ασφαλιστικών Εταιριών.
rashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.