Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Η ποτίτσα και η πίτσα -Η λάθος μετάφραση που έκανε όλη την υφήλιο να γελά με τη Μελάνια και τον Ντόναλντ Τραμπ [βίντεο].

Θύμα μιας λάθος μετάφρασης έπεσε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στην συνάντησή της με τον Πάπα Φραγκίσκο.Φωτογραφία: AP

Οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι στη συνάντησή της με τον Πάπα, παράκουσαν και μετέφρασαν την «ποτίτσα» (παραδοσιακό σλοβένικο γλυκό) ως «πίτσα».
Η αποκατάσταση της αλήθειας
Ο Πάπας Φραγκίσκος χαριτολογώντας ρώτησε την Μελάνια «Τι τον ταίζεις (τον Ντόναλντ Τραμπ); Ποτίτσα;».
Εκείνη, που προφανώς κατάλαβε οτι ο Πάπας αναφερόταν στο παραδοσιακό σλοβένικο γλυκό, χαμογέλασε και ρώτησε «Ποτίτσα; Ναι».
Ωστόσο, ο ιταλικός και διεθνής τύπος, χρέωσαν γκάφα στην Πρώτη κυρία λέγοντας ότι απ΄ την αμηχανία της άκουσε πίτσα και όχι ποτίτσα, κάτι που όπως φαίνεται και στο βίντεο είναι αναληθές, παρά την λάθος μετάφραση, που συνοδεύει το βίντεο (0:10").
Μάλιστα, οι βοηθοί της Μελάνια επιβεβαίωσαν στο γαλλικό πρακτορείο ότι η ίδια εκτίμησε το γεγονός ότι ο πάπας Φραγκίσκος έκανε αστείο με ένα σλοβένικο γλυκό για χάρη της, τιμώντας την καταγωγής της.

Επιπλέον, ο Πάπας όταν έχει καλεσμένους από την Σλοβενία συχνά αστειεύεται με το συγκεκριμένο γλυκό, το οποίο και γνωρίζει επειδή, όπως λένε οι πληροφορίες, η ανιψιά του είναι παντρεμένη με Σλοβένο.
Όπως και να 'χει πάντως, η αλήθεια είναι ότι η Μελάνια είναι η μόνη που και κατάλαβε την ερώτηση του Πάπα και απάντησε.
Γεγονός που δεν ισχύει για όσους μετέφεραν τη δήλωσή της, η οποία έχει ήδη γίνει viral ως η γκάφα της Πρώτης Κυρίας.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.