Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

ΜΠΑΖΕΙ Η «ΚΡΥΠΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ»: Πλημμύρισε από το λιώσιμο των πάγων (Εικόνες).

zo6a4af-600x337
Ευτυχώς δεν χάθηκαν οι σπόροι, αλλά χάθηκε η εμπιστοσύνη στην ικανότητα της αποθήκης να προστατέψει τα 800.000 διαφορετικά είδη σπόρων που φυλάσσονται εκεί.

Το «θησαυροφυλάκιο» των σπόρων στον Νορβηγικό νησί  Σβάλμπαρντ, χτίστηκε για να προστατεύσει τα εκατομμύρια των καλλιεργήσιμων σπόρων από την κλιματική αλλαγή, τους πολέμους και τις φυσικές καταστροφές. Γιαυτό και ιθύνοντες νόες που το κατασκεύασαν το βάφτισαν Θησαυροφυλάκιο της «Αποκάλυψης» ή της «Ημέρας της Κρίσης».
Svalbard-Global-Seed
Έχει σχεδιαστεί έτσι ως μια απόρθητη παγωμένη κρύπτη που θα προστατεύει τους πολύτιμους σπόρους από οποιαδήποτε παγκόσμια καταστροφή και ότι θα διασφαλίσει τον εφοδιασμό της ανθρωπότητας με τρόφιμα για πάντα. Αλλά η Παγκόσμια Αποθήκη Σπόρων, θαμμένη σε ένα βουνό βαθιά μέσα στον Αρκτικό Κύκλο, παραβιάστηκε από νερά στη σήραγγα εισόδου λόγω της υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.
403562523062014102a5017
Ευτυχώς βέβαια λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών τα νερά πάγωσαν και κανένα από τα πολύτιμα αντικείμενα δεν έπαθαν τίποτα. Αυτό όμως προβλημάτισε τους Νορβηγούς, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε εργασίες αδιαβροχοποίησης της κρύπτης και απομάκρυνσης ηλεκτρονικών από το τούνελ των 100 μέτρων, ενώ θα σκαφτούν και κανάλια για να απομακρύνουν το νερό και τη βροχή. Ως ύστατο μέτρο, θα τοποθετηθούν και αντλίες στο χώρο αποθήκευσης των σπόρων.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.