Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Αμερικανικές δυνάμεις και εξοπλισμός έφτασαν στην Πολωνία.

Νία Ταξιαρχία με 1.000 Αμερικανούς στρατιώτες είναι η εμπροσθοφυλακή των ΝΑΤΟ'ι'κών δυνάμεων στην Πολωνία,όπως αναφέρει το Πολωνικό Υπουργείο Άμυνας.
Εκτός από τους στρατιώτες κατέφτασε και ο πρώτος εξοπλισμός ,όπως αναφέρεται από το κανάλι Polsat TV.In this June 18, 2015,file photo flags wave in front of soldiers who take positions with their army vehicles during the NATO Noble Jump exercise on a training range near Swietoszow Zagan, Poland

Η τελετή για το καλωσόρισμα των Αμερικανών θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου.
 Η εισερχόμενη Τεθωρακισμένη ταξιαρχία  αποτελείται από κάποια 4.000 προσωπικό, 87 άρματα μάχης, 18 αυτοπροωθούμενα howitzers Paladin, 144 οχήματα μάχης Bradley και εκατοντάδες Χάμβι.
Ο εξοπλισμός μεταφέρθηκε στην Πολωνία σιδηροδρομικώς, από όπου θα διανεμηθεί σε όλα τα κράτη της Βαλτικής, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.
Τον Ιούλιο, το ΝΑΤΟ διεξαγαγε μια διάσκεψη κορυφής στη Βαρσοβία, όπου οι υπουργοί άμυνας οριστικοποιήσαν τις διευθετήσεις για να αναπτύξουν τα πολυεθνικά τάγματα του ΝΑΤΟ στην Εσθονία, τη Λεττονία, τη Λιθουανία και τη Πολωνία, συνολικού ύψους περίπου 4.000 στρατιώτες. Επίσης, η σύνοδος κορυφής επιβεβαίωσε την ανάπτυξη του αντι-βαλλιστικού πυραυλικού συστήματος και ραντάρ στη Ρουμανία και τη Πολωνία και επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν 1.000 στρατιώτες στην Πολωνία. Τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη ανάπτυξη των ΗΠΑ,με τεθωρακισμένα οχήματα στην Ευρώπη από το τέλος του ψυχρού πολέμου. Μια τέτοια ανάπτυξη στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ είναι άνευ προηγουμένου από την πτώση της ΕΣΣΔ, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό, είπε ο Vladimir Kozin, καθηγητής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών στη στρατιωτική.
«Σύμφωνα με τον Γερμανό στρατιωτικό, 900 βαγόνια θα απαιτηθούν για να παραδώσουν όλο αυτό τον εξοπλισμό στις περιοχές ανάπτυξης. Αλλά ποιος είναι ο λόγος; Πρώτον, Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ]Ομπάμα θέλει να παίξει ένα τέχνασμα  στον εκλεγέντα Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές,»είπε ο Kozin στο Radio Σπούτνικ.

Δεύτερον, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, η Ουάσιγκτον θέλει να πείσει τους συμμάχους της σταευρωπαϊκά κράτη του ΝΑΤΟ, για την αύξηση των αμυντικών δαπανών, πάνω από δύο τοις εκατό του ΑΕΠ, που συμφωνήθηκε κατά τη Διάσκεψη Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.
Τέλος, οι ΗΠΑ θέλουν να διατηρήσουν τις εντάσεις σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. 
Αυτό αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.
Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να συνεχίσουν την αντιπαράθεση με τη Ρωσία, και ως εκ τούτου, η Ευρώπη γίνεται «αιχμάλωτος» αυτής της κατάστασης.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ SPUTNIK NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.