Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα των σεισμολόγων από τους συνεχόμενους σεισμούς κοντά στο ρήγμα του Σαν Αντρέας!

Περισσότεροι από 250 μικροσεισμοί της τάξως των 2-3,7 ρίχτερ έχουν πλήξει από την πρωτοχρονιά την περιοχή κοντά στα σύνορα της Καλιφόρνιας και του Μεξικού, προκαλώντας ανησυχία μεταξύ των κατοίκων και την προσοχή από τους επιστήμονες και σεισμολόγους.More than 250 earthquakes have rattled the Brawley Seismic Zone near the California-Mexico border since December 31, 2016 and it is not stopping. , earthquake swarm brawley, earthquake swarm california-mexico boarder

Οι σεισμοί χτύπησαν στο νότιο άκρο της ζώνης Brawley, μια περιοχή που συνδέει το ρήγμα του Σαν Ανδρέας με άλλα ρήγματα στην περιοχή τα οποία μπορούν να δώσουν μεγάλους σεισμούς.
Οι σεισμοί χτύπησαν στο νότιο άκρο της ζώνης Brawley , μια σεισμικά ενεργή περιοχή όπου Τεκτονικές πλάκες κινούνται μακριά η μία από την άλλη και ο φλοιός της γης είναι τεντωμένος», δήλωσε ο σεισμολόγος  Caltech Egill Hauksson.More than 250 earthquakes have rattled the Brawley Seismic Zone near the California-Mexico border since December 31, 2016 and it is not stopping. , earthquake swarm brawley, earthquake swarm california-mexico boarder
Το Brawley είναι ιδιαίτερα σημαντικό και χρειάζεται προσοχή επειδή είναι η περιοχή που συνδέει το San Andreas με άλλα σημαντικά ρήγματα στην περιοχή, τα οποία μπορεί να παράγουν επιβλαβείς σεισμούς. Η σεισμική ζώνη εκτείνεται για περίπου 30 μίλια από την πόλη του Brawley, σε όλο την θάλασσα του Salton,στο νότιο μισό, και τελειώνει κοντά στην παραλία της Βομβάη.
Οι προηγούμενοι μεγάλοι σεισμοί στην περιοχή έγιναν το 1979,στο El Centro με 6,5 ρίχτερ και το 1940 πάλι στην ίδια πόλη με 7,1 ρίχτερ.
Η ακολουθία των μικροσεισμών που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες κοντά στο ρήγμα του Σαν Ανδρέας μελετούνται με προβληματισμό από τη σεισμολογική κοινότητα,γιατί ε'ιναι ένα από τα πιο επικίνδυνα, της Καλιφόρνιας, που θα μπορούσε να στείλει καταστροφικό σεισμό που θα επηρρεάσει περιοχές όπως το Riverside, το San Bernardino και το Λος Άντζελες.


Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016, μία σειρά σεισμικών δονήσεων άρχισε στη βόρεια ζώνη του Brawley, με τρεις μέτρησεις πάνω από το μέγεθος 4. Το γεγονός αυτό οδήγησε το US Geological Survey να προειδοποιήσει ότι οι πιθανότητες ενός σεισμού μεγέθους 7 ή περισσότερων ρίχτερ  για το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα είχαν αυξηθεί.
Άλλη μία σειρά μικρών σεισμών,που υπερβαίνει στο μέγεθος τα 3.5 ρίχτερ, έπληξε την πόλη του Nilandμ κοντά στην ανατολική ακτή του Salton Sea ,τις Απόκριες.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.