Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Ο πλανήτης Χ ή Νιμπίρου βρίσκεται στο ηλιακό μας σύστημα.....

Οι αστρονόμοι έχουν παράσχει νέα στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη του μυστηριώδη, αλλά ακόμη ανεξερεύνητου πλανήτη Χ, στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, θα μπορούσε να σχηματιστεί ο πλανήτης, σε ένα άλλο αστρικό σύστημα.
Planet X does exist in the solar system. 59588.jpeg


Ο James Vesper από το Πανεπιστήμιο του νέου Μεξικού, στο Las Cruces (ΗΠΑ) θεωρεί ότι ο πλανήτης είναι ένας φυγάς, ουράνιο σώμα που είχε συλληφθεί από τη βαρύτητα του ήλιου.
Στις αρχές του 2016, δύο εξέχοντες πλανητολόγοι,ο Michael Brown και ο Konstantin Batygin ανακοίνωσαν ότι αυτοί θα μπορούσαν να υπολογίσουν τη θέση του μυστηριώδη πλανήτη Χ - ο ένατος πλανήτης του ηλιακού συστήματος (41 δις χιλιόμετρα από τον ήλιο), δέκα φορές βαρύτερος από τη γη.

Ο πλανήτης X, λόγω της απόστασης, περιφέρεται γύρω από τον ήλιο σε 15.000 χρόνια. Για το λόγο αυτό ακόμα δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται ο πλανήτης, ούτε έχουμε καμία απόδειξη για την ύπαρξή του, εκτός από το παράξενο χαρακτήρα του κινήματος ενός αριθμού των νάνων πλανητών και αστεροειδών στην ζώνη του Κάιπερ, αναφέρει η RIA Novosti.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ PRAVDA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.